Бихте ли дали пари назаем на онлайн/нов любовник?

• 11 392
  • 269
  •   1
Отговори
Повлиян от една стара тема, която е видяла най-накрая екранизация и поради това е отново на дневен ред, а именно The tinder swindler (запознат съм с нея от преди 3 години - https://www.vg.no/spesial/2019/tindersvindleren/english/ ) , реших да ви попитам - бихте ли дали пари назаем на нов човек появил се в живота ви? Без значение 250лв или 250к паунда, която сума някои от дамите са дали...

Трейлър към документалният филм :

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 00:52 от Анонимен

# 1
  • София
Дребна сума еднократно - да. Повече - не.
Темата не е толкова за парите с този, макар да са брутално много, а за чувствата, които е пораждал в тези жени. Любов онлайн, чиста, звънка, непорочна, платена Joy

# 2
Чувствата са си чувства - кешът си е кеш. Едното общо с другото няма.

# 3
  • София
Чувствата са си чувства - кешът си е кеш. Едното общо с другото няма.
О, има! Жена оглупяла от любов и срещнала единствения е готова на всяка глупост.
Достатъчно теми има тук за лапнали по онлайн любовчии, нищо чудно да са ги дотирали.
Моят разум ще каже не, ама техният…

# 4
Май не бих… Ама сега така си мисля. Иначе, ако съм налапала въдицата яко и ме е стреснал хормона знае ли човек.

# 5
Един път, преди много години дадох на реален 100 лв., уж назаем, бях почти сигурна, че няма да ги върне. След това го изритах с удоволствие. За мен тогава това не беше голяма сума.

# 6
Аз съм от тези, които биха помогнали в нужда на човек, независимо от вида познанство. Сигурно съм от тия, много наивните и доверчиви..стига да имам, бих дала винаги.

# 7
Аз съм от тези, които биха помогнали в нужда на човек, независимо от вида познанство. Сигурно съм от тия, много наивните и доверчиви..стига да имам, бих дала винаги.

Тук историята е малко по-различна. Запознаваш се с някой онлайн, правите 1-2 срещи, носи те по лъскави места и плаща сметките. След това започва "онлайн любовта" и ти казва, че има нужда от пари - животът му е застрашен. Даваш ли пари с надеждата да живеете ЗАЕДНО щастливо до края на живота ви или не.

# 8
Ооо не, най - малкото, че вече се разчу за доста такива случаи, където бил, пленник, бил катастрофирал , бла бла...искат големи суми ,които никога няма да видиш обратно.
Имам позната, която изгоря с един американски военен лекар, Уж.

# 9
Пичът, главен герой в историята не е човек в нужда, а обикновен скамаджия. Или необикновен, ако пеперудите са ти в повече.

# 10
Пичът, главен герой в историята не е човек в нужда, а обикновен скамаджия. Или необикновен, ако пеперудите са ти в повече.

Необикновен, разбира се. С приказки за деца, имоти, щастливи шопинг пътувания и безгрижен живот... докато не му потрябват 150 бона, които ще върне в най-скоро време, за които подправя банкови документи, че уж е върнал и продължава "да обича" онлайн, а след като е разкрит, започва да заплашва.

# 11
Как се казва тоя филм, да го гледам?
Сигурно е по истински случай?
По темата също...за много хора тая сума е нереална,  така че автоматично отпада онлайн любовта, ако трябва да я платя

# 12
Как се казва тоя филм, да го гледам?
Сигурно е по истински случай?
По темата също...за много хора тая сума е нереална,  така че автоматично отпада онлайн любовта, ако трябва да я платя

В първи пост има линк към трейлъра - тези дни излезе по Нетфликс.

Сумата и за дамите е нереална, някои все още студентки, теглят кредити и завличат родителите си, за да помогнат на Любовта на живота им. Коя 250к паунда, коя едва 25-75к паунда... Историята се разиграва в Европа, макар и да звучи по-скоро американска.

# 13
Гледах такава история за една американка по ID Extra. Точно с някакъв военен се запозна онлайн и започна да му праща пари по пощата. От пощата я предупредиха, че ги праща в Африка и това сигурно е мошеничество, но тя не даваше никой нищо да й каже за любовта на живота й. Изгоря със доста пари, хем не беше в първа младост.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 02:43 от Poni69

# 14
При положение, че има толкова малко срещи, не, не мисля, че бих се вързала. Онлайн връзките не са ми по вкуса, ако не се пренесат за постоянно в реала няма как да поддържам такива отношения. Като цяло ще ми направи лошо впечатление някой да ми се обяснява в любов на толкова ранен етап от "връзката". А и човек, който те впечатлява с лукс, после внезапно се оказва пълен с проблеми? Не би ми се искало да се навирам между шамарите. Предполагам, че най-много бих склонила да помогна еднократно с малка сума, ако си е изиграл добре картите и не ми влиза рязко с някаква абсурдна история, но няма как да ощетя близките си заради някой, който в общи линии ми е непознат.

Иначе се замислих - ако се сблъскам с подобна личност, дали ще вдигна повече шум от това да разкажа на приятелите си? Хубаво е да се сигнализира даже да не си изгорял.

Общи условия

Активация на акаунт