Бихте ли дали пари назаем на онлайн/нов любовник?

• 11 392
  • 269
  •   1
Отговори
# 45
  • СИ
По въпроса за пенсионерите. Там са много фактори. На първо място деменцията. Забравят кой ден е, кой месец и колко пари имат. Сериозно! Майка ми вчера ми вика: Нямам никакви пари, пред пенсия съм!
Проверявам й онлайн сметката - бам 1000 лева. Пред пенсия. Нямала.

Това с деменцията е лоша работа...! Имах един колега, който увещавал с жена си тъщата да им помогне, че строят къща. Това още по времето на социализма. Ама тъщата не хваща понеже не била много с акъла си след смъртта на тъста. Как ли не пробвали и къде ли не търсили. Няма. Намерили парите като тръгнали да правят ремонт и да разместват, някъде към 1997-1998-ма година. Към 15 хилядарки...! От сините Георги Димитровки. Да се пукнеш от яд, малко е. Много пари бяха това... Ама, файда йок...!

# 46
Наскоро попаднах на трейлър за филм с Розамунд Пайк, казва се "I care a lot". Там главната героиня изкарва възрастни хора невменяеми, настанява ги в дом и разпродава имуществото им, уж да покрие грижата. Не е по действителен случай, но е интересно да се види - много хора, особено и такива с власт, участват в схемата - лекари, съдии.

# 47
Пари да дам - абсурд. Първо никога не бих се вързала на ласкателства, особено в нета. Такива измами - играещи по тънката струна, с фалшиви снимки и блестяща външност (има и специални термини за тях) са бум особено в социалните мрежи.
Във Франция попрезрели лелки се разоряват да пращат пари на африканци, в името на вечната любов и намерения за брак Rolling Eyes Някои, над 50 годишни, дори наистина се омъжват за 25 год.момчета, които като получат документи за пребиваване се изпаряват. Как може такава наивност!
Да не говорим за инстаграмските измами - уж военен в Афганистан, уж вдовец, бам, иска пари да си уреди документите и да се ожени за избраницата.
Нямам думи! И постоянно има, които се вържат.

# 48
  • Варна
При възрастните има и завишено чувство на страх. Съгласяват се, за да ги оставят на спокойствие. Съседка ми сподели за нахален служител, от мобилен оператор. Настоявал да и повиши абонаментния план, с ненужни опции. Тя не ползва интернет. Но се подписала, от неудобство(цитат)??? Манипулирал я е над 20 минути.
Ели-Мели и доста блогъри просят пари, срещу илюзии.

# 49
  • СИ
Наскоро попаднах на трейлър за филм с Розамунд Пайк, казва се "I care a lot". Там главната героиня изкарва възрастни хора невменяеми, настанява ги в дом и разпродава имуществото им, уж да покрие грижата. Не е по действителен случай, но е интересно да се види - много хора, особено и такива с власт, участват в схемата - лекари, съдии.

Това си го има и при нас. Цяла мафия си е, която следи за самотни и възрастни хора с имоти.
От друга страна се сещам за един мой братовчед. По подобен начин имат апартамент в София. На много прилично и централно място. Жена му е медицинска сестра и беше започнала да се грижи за някаква бабка. Гледали я към десетина години май... Бабето си нямало никого и им прехвърлила апартамента няколко години преди да си отиде.

# 50
Аз навремето, преди повече от 25 години, без да искам и без да знам се спасих от един уж продавач на карти за театър!! Идваше във фирмата, комплименти това-онова, не обичам театър и твърдо му отказах да си платя уж карта. Накрая се ядосах и го изгоних от офиса.
Много години след това случайно четох, че това са били измами. Но вярно, интелигентни и големи психолози. Трябва твърдост и безцеремонност с такива. Възрастните хора отстъпват.

# 51
Профайлъри. На този му трябва определен профил жена - богата, която не е изкарала сама парите си,  без самочувствие...и т.н.

А, не. Повечето нямат пари и да се усмихнат - парите, които са му дали, са кредити, изтеглени от тях или родителите им (в повечето случаи говорим за симпатични към красиви млади жени под 28, все още учещи)

# 52
Аз за себе си няма да изтегля кредит, какво остава да дам на някой друг...

# 53
Аз съм от тези, които биха помогнали в нужда на човек, независимо от вида познанство. Сигурно съм от тия, много наивните и доверчиви..стига да имам, бих дала винаги.
Внимавай, защото има цели схеми за зарибяване на наивници. Една близка беше попаднала в такава мрежа и беше задлъжняла с над 20000лв, защото “любимият” ѝ страдал от какво ли не в далечна Нигерия. Пари на никого вече не давам, особено след като се опарих жестоко и аз с измамниците от Хелпкарма-уж да помогна на хора с увреждания, а те си плащали заплати от 80000лв…

# 54
Онлайн или офлайн, имам страшен усет за хората и не смятам, че мога да сбъркам нещо. Наскоро един познат ме помоли за 500 лв., дадох. Дори не питах кога ще ги върне. Върнаха се в рамките на няколко дни. Обикновено хората около мен нямат нужда от заеми, но когато съм давала, никой не ме е завличал. Това не го броя и за кой знае каква услуга, парите се дават за временно ползване и се връщат. За наистина близък човек не трябва да е заем, а подарък, ако имаш възможност, без значение кой мъжът, кой жената.
Според мен човек трябва да е голяма бяла птица, за да не се усети кога се домогват да го измамят, и да не разграничава нещата. Но естествено всичко има по света.
А когато всичко е направо съшито с бели конци (това с Нигерия или телефонните измами), дори не ми е жал за пострадалите.

# 55
Не, не бих дала пари на някой, когото познавам от вчера от някакъв апп. Но имам позната, която така даде на един красавец няколко хилядарки, а я мислех за умна жена с добър брак, но.... всеки си носи отговорност за действията.
Гледах въпросния филм - ами, какво да ви кажа, тази русата девойка с 10 кредита е доста глупава. Разбирам увлечение, но на втория заем се очаква, че ако имаш мозък, ще ти светне лампата.

# 56
Ако регистрирам банка, бих давала всекиму пари срещу гаранция. Докато все още нямам банка обаче, на онлайн любим бих му дала много виртуални чувства, но никакви пари.

# 57
  • СИ
Като стана на въпрос... Някоя дама от форума няма ли желание да ме подпомогне? Ще я обичам вечно! Даже може и да се оженим някой ден... ЧеСно, обещавам! Трябват ми за лечение. Наистина... 50 хиляди, като за начало. Добре де... Може и 20-30 хиляди... Евро, лева, долари. Каквото ѝ е на сърце. Помогнете де... Що се стискате?      Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 58
  • София
А жена ти къде ще е през това време?

# 59
  • СИ
А жена ти къде ще е през това време?

Да бъде където иска!       Yum

Общи условия

Активация на акаунт