Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 958
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Просто е съвсем малко коластрата още Simple Smile на бебето нали му трябват някакви грамчета първите дни. Слагай на гърда и ще дойде повече.
За сучене - виж дали преглъща. Ако можеш му виж под брадичката, ако от време на време гълта, значи си яде. Ако не суче, а стои на гърдата, размърдай краче, погъделичкай уше и т.н. да го посъбудиш малко.
Тук са описали https://www.stanfordchildrens.org/en/topic/default?id=effective-sucking-90-P02869
Аз лично никога не съм чувала звук, какъвто описват, само движенията. Може да не съм се заслушвала.
Също, баткото редовно ядеше по час, но той се роди слаб, с жълтеница. Качваше доста добре. Така че не винаги е проблем, ако бебето яде по повече време.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 18:12 от vesibu

# 76
Тео а ти за рефлукса какво прилагаш, как се справяш

# 77
Леле, чак сега разбрах за тази тема! Много се радвам, че продължаваме приключението заедно!
Owly, може ли да добавиш за Михаил, че се роди 2760гр и 48 см?

Добавено Simple Smile

# 78
Owly благодаря за страхотната темичка!
И аз най-накрая да ви изчета, че много сте писали.
Нас ни изписаха в петък и сега се нагаждаме още. Бебчо е добре. През повечето време си спинка. Ама на мен ми е малко търсене, че през ноща бебето се буди често и повече будува, а голямото пък тогава си спинка. През деня е обратното и голямото ме побърква от пакости. Та май спането, ще е мираж вече. 😅
Owly дали може да добавиш името на бебчето ми- Александър се казва 🥰

# 79
Мами, как се оправяте с по-голямото дете? Пуснахте ли го на градинка/училище? Аз се чудя как ще опазя бебка от вируси. Дъщеря ми откачи в къщи. Мисля от март месец да я пусна на градина.

Бебка е вече на 14 дни. Мисля, че от 2-3 има колики. Вечер към 7 започва жесток рев и така до към 1-2 през ноща. Давам Лефакс на всяко хранене от вчера, не виждам подобрение за сега. Чудя се мога ли и Биогая да давам заедно с него?
Имаме проблем с оригването. Изчетох всички мнения и трикове, по 1 час я държа, разнясям, потупвам и нищо.

# 80
  • София
Hexe, a! Точно писах в другата тема. Аз спрях каките от градина през януари точно заради тия болести. Началото на март ги пускам, не мога повече да ги държа вкъщи. Те изтрещяха и аз по цял ден съм някакъв звероукротител.. Добре че засега Адинка е спокойно и добро бебе, и повече се занимавам с големите…

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 20:38 от Nia_192

# 81
  • sofia
Аз Биогая не харесвам, не помагаше при каката.
Лефакса е семетиком и е против газове. Биогая или друг пробиотик можеш да даваш с него, аз мисля Про Комбо да взема, тъй като бях доволна аз, когато го приемах.
Друго, което можеш да опиташ е нещо което разгражда лактозата тип Биоамика или Колийф. Извинявам се , ако не изписвам правилно имената, но беше отдавна.
Исках да обърна внимание, че трите препарата са на различни основи

# 82
С баткото ползвахме комбинацията Лефакс + БиоАмика + Линекс бебе, много добре се отрази на зверските му колики

# 83
А какъв пробиотик бихте препоръчали и дали е ок да се дава чисто профилактично. Мисля, че и ние си имаме леки колики, или пък не са колики и аз вече не знам...

# 84
Аз съм давала само БиоГая и Линекс, като съм много доволна от втория. Все още и да има нещо посягам към него.
Сега с малкия не давам нищо още. Няма сякаш колики, да не казвам голяма дума. Очаквам включване и от тях, де 😀
В болницата им даваха БиоГая и Еспумизан.

Дописвам се, но само моя юнак ли има един интервал, в който си будува? Днес става на 15дни. Обикновено е сутрин от 8 до 11 или надвечер от 18 до 21. Не плаче, не мрънказ просто стои и си гледа. Не иска да е на ръце, нито иска залъгалка. Просто иска да си наблюдава и някой да му говори, ако го нося или взема на ръце не отказва, но не е буден за това. Струва ми се рано да будува по 2 часа ит сега, нямам спомен с баткото да е имало такова нещо. 😀

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 12:17 от Есенна магия*

# 85
Здравейте момичета и ние идване да се запишем в темичката. Бебко е на 10дни и е основно на кърма, веднъж или два пъти на ден му додавам 20-30 АМ ако много се дере, но мисля че скоро и това ще спре. Имам няколко чуденки обаче.
1. Той прави около 8 хранения за ден, но режима е мираж...един път яде на 2, 3 или 4 часа, консултантите по кърмене казват че е добре да са 10 хранения и да го будя, но на мен някакси не ми е ок май. А и ако иска да яде по-често от 2 часа това проблем ли е? Защото педиатърката каза, че трябва да има поне 2 часа пауза.
2. Младежа пълни памперсите след всяко хранене или почти след всяко, това дали е проблем защото бях чела че трябва да има 1-3 наакани памперса, а неговите са повече.
3. Другото е будуването, понякога хапва и заспива, но понякога будува повече.

# 86
Аз бих хранила на поискване (т.е не ми е проблем, ако яде на по-малко от 2 часа), като докато се изчисти жълтеницата бих следила да няма големи паузи (т.е  бих будила след 3 часа, докато събере сили).
Не е проблем, че ака всеки път, при моите деца беше така. Само не трябва да стои наакан.
Има скокове в растежа, когато може и на 15 минути да иска да яде. Нормално е, давай му да яде колкото иска.

# 87
Ния стана на 19 дни. От вчера през нощта няма 3 часов сън...буди се по рано яде си, пълни си памперсите ама мисля, че се преуморява. Може да е някакъв скок в растежа знам ли, дано да премине, че се шашкам. През нощта се буди и започва едно мъчение с яденето, заспива и е хапнала много малко, ако я оставя ще се събуди след макс час, ако я мъча да яде минавааа много време и съм в чуденка какво е най-правилното да се прави.

# 88
Следя ви и тук въпреки че още сме 2в1 😀
Бебето периодично увеличава нуждите си за количество мляко, като първия скок в растежа е още около 7-10-ти ден, а следващите през 2-3 седмица, 4-6 седмица, 3 месеца, 4 месеца, 6 месеца, 9 месеца и 12 месеца. Скокове в растежа има и след първата година, като отново се забелязва засилен апетит у детето.
Това е което съм чела из интернет за скоковете в растежа. Вече мамите с личен опит ще кажат дали е вярно като времеви период.

# 89
Здравейте момичета и ние идване да се запишем в темичката. Бебко е на 10дни и е основно на кърма, веднъж или два пъти на ден му додавам 20-30 АМ ако много се дере, но мисля че скоро и това ще спре. Имам няколко чуденки обаче.
1. Той прави около 8 хранения за ден, но режима е мираж...един път яде на 2, 3 или 4 часа, консултантите по кърмене казват че е добре да са 10 хранения и да го будя, но на мен някакси не ми е ок май. А и ако иска да яде по-често от 2 часа това проблем ли е? Защото педиатърката каза, че трябва да има поне 2 часа пауза.
2. Младежа пълни памперсите след всяко хранене или почти след всяко, това дали е проблем защото бях чела че трябва да има 1-3 наакани памперса, а неговите са повече.
3. Другото е будуването, понякога хапва и заспива, но понякога будува повече.

Кърменото бебе яде на 1.30 - 2 часа, както и понякога доста по-често, зависи както написаха мамите дали е скок в растежа, зъби или нещо друго. Важното е да се знае, че тези 2 часа (+/-) се броят не от когато е приключило кърменето, а от когато е започнало. Тоест, ако започнеш да кърмиш в 6 сутринта и бебето цока 20-30 минутки, това значи че то в 6 и 30 ще е приключило, ти ще сменяш памперс, ще го гушкаш, ще си играете и прочее, но е съвсем нормално то към 7 и 30-8 вече да прореве за ново кърмене. На теб ще ти изглежда все едно е яло преди половин, един час, но реално това са 2 часа. Затова, за съжаление при някои майки в първите месеци има по 12-15 хранения на ден, при други може да са само 7-8. Като цяло тежка работа си е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт