Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 010
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
При нас положението е също спокойно. ММ ми помага много, чак не го бях очаквала. Той се е заел главно с гледането на по-голямото Никола- храни го, сменя памперси, разхожда го, играе си с него. Помага ми и с бебето Александър най-вече при къпането. Иначе още го е страх да го пипа много, че му се струва прекалено малък и крехък. 😄 Е и с къщната работа ме отменя с каквото може-главно почиствания, подреждане след голямото, изхвърляне на боклука, пазаруване, по-рядко готвене. За мен е достатъчно, че отнема доста голяма част с гледането на голямото дете и така поне успявам да отпочина и аз малко. Иначе повечето разходки ги правим заедно. Вече бебчо е злизал 4-5пъти.
При нас в момента драмата са коликите и писах на педиатърката да ми каже какви капки да взема. Аз харесах Колийф и се чудя дали да ги взема и да почна на своя глава да му давам. Някой с мнение за тези капки или някакви други, че горкото тия дни много се измъчва и май и газове го мъчат. Абе страшна работа. 😩

# 226
Идвам да се отчета. Днес бяхме на преглед. Малката на 26.02 прави месец. Вече е 4кг.(изписаха ни 2800гр) малък шишко Grinning и е 53см. а се роди 50см. Всичко и е наред, обясних на педито опасенията ми за тих рефлукс, каза, че не вижда проблем и, че щом си хапва толкова няма как да има рефлукс.
Чудя се да взема ли Омни биотик панда,някоя от вас има ли наблюдения от него и как се приема той?

# 227
  • sofia
Аз мисля да взема Про комбо бейби, пих го през бременността и бях много доволна от него. Той е с различен състав от Биогая, много повече полезни неща.
Иначе Пандата всички много хвалят, но е доста скъп.

# 228
Момичетааа цопвам и аз в тази прекрасна и полезна тема Simple Smile До сега само ви четях и черпих опит Simple Smile
Нашата беболина се казва Карина, роди се на 24.02 с тегло 3450 и ръст 50см.
Чакам да ни съберат, за да пробвам да я сложа на гърда, вчера не ми дадоха да пробвам сигурно, заради лекарствата. Да видим имам ли вече коластра.

# 229
Момичета,
Които сте на смесено хранене-как го организирате?
Аз съм се видяла в чудо. Не можем да се разберем с храненето и това е
Помагайте!

# 230
Имаше едно момиче Хибискус във февруарската група и все се чудя какво стана с нея и дали роди 🤔

# 231
  • София
Попадна ми едно нейно мнение наскоро, има си бебенце, живо и здраво, но е решила повече да не пише във форума

# 232
Милена, добре дошла в темата Simple Smile.
Sun, доколкото знам, първо винаги се дава да суче и после се дохранва с АМ. Какво точно те притеснява?

Да попитам за гърдичките- при Деа са подути, което знам, че е нормално. Но някъде прочетох, че не трябва да се пипат, а мисля, че винаги ги натискам като я нося към мивката да я мия. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 233
Милена, добре дошла в темата Simple Smile.
Sun, доколкото знам, първо винаги се дава да суче и после се дохранва с АМ. Какво точно те притеснява?

Да попитам за гърдичките- при Деа са подути, което знам, че е нормално. Но някъде прочетох, че не трябва да се пипат, а мисля, че винаги ги натискам като я нося към мивката да я мия. Някой знае ли нещо по въпроса?
Ами давам гърда /изцедена кърма + адаптирано мляко. Когато  е изцедена кърма и знам колко е като мл ,АМ го съобразявам като грамаж.
Но когато суче,не знам колко количество да е.
Сученето продължава многопро нас . Казаха ми максимум 20-30-40 Мин. Но дори и след много дълго сучене ,се държи сякаш сме го държали гладен с дни
Днес имах среща на живо/след онлайн преди три дни с консултант по кърмене.
Е ,не успяхме да го накараме да засуче моето зърно,но с протектори сила и ог двете гърди,хапна 30 мл изцедена кърма,30 мл АМ и продължи на гърда .
Наистина съм се видяла в чудо и не знам какво да правя
Страх да не е гладен ,страх да не прекалим с количеството . ИнСче с голям хъс суче както отбеляза и консултанта.
279гр е наддал за 10 дни +1см
Има леко къса юздичка на езичето каза личната вчера.

# 234
Sun, твоята история доста прилича на нашата. Ако ми позволиш съвет, не давай АМ, ще се регулират нещата. Деа също суче само със силиконово зърно, като в началото продължаваше доста, кърмила съм над 2 часа, но не знаех кога да я махна от гърда. Тя също понякога плаче, все едно не й е стигнало, обикновено по обед и привечер, тогава редувам повече пъти гърдите и й давам докато заспи. 280 грама за 10 дни въобще не е малко, според мен се успокой и си дай време, с АМ никога няма да регулираш  кърмата. Ако ти е супер притеснено, можеш да пробваш едно от следните две неща- да си вземеш под наем везна, само имай предвид  че на различните хранения бебетата изяждат различно, или да цедиш и да даваш.  Аз лично не ти препоръчвам и двата варианта, както казах, просто си дай време.
А и понякога бебетата плачат не за храна, но като им дадеш да сучат се успокояват. Аз от 2 дни започнах като преценя, че бебето е сукало активно достатъчно,  да успокоявам с люшкане или биберон и действа.
Коригирай и юздичката.  Ако твърдо си решила да даваш АМ, разтваряй в по-малко вода от предписаните,  така ще е по-хранително и няма да му пълниш коремчето.

# 235
Съни докаъо бях в болницата така провериха бебчето дали му стига кърмата. Защото се съмняваха дали да ни спрат АМ, тъй като аз само го кърмех. И едната вечер/нощ акушерката ме накара да го измерим с дрешките, които си е и с памперса и след 2 часа, каъо огладнее да го накърмя и после пак да го измери, ама условието беше да не му сменям памперса, дори и да е свършил работата. Така направихме и видяхме, че бебон си е хапнал добре, като го измери ни показваше с 50гр повече, а беше на 3 ден от раждането. Та мисълта ми е, че можеш да си вземеш везна и след като го накърмиш да го премериш и да видиш какво количество е поел и така да знаеш колко да му дадеш от Ам. Но тук също съм чувала и за това, колко е хранителна всяка кърма. Че има вероятност да не е достатъчно хранителна за бебчето и затова даденото количество да не му достига да се нахрани. Все пак не знам до колко е вярно и това. Аз принжипно го кърмя само, ама в момента имам и доста кърма. При цедене веднъж достигнах до 280гр. общо от двете. Бебо все още суче на едно хранене само от едната и на следващото му давам от другата. Аз не го меря, но го усещам, когато се е нахранил, понеже сам спира да суче и след това си заспива.

# 236
Няма нехранителна кърма, освен ако майката не е съвсем недохранена.
https://xedra.wordpress.com/2020/01/07/bmlab/
А измерванията колко суче са малко относителни. Сутрин след по-голяма нощна пауза може да изсуче 100, вечер да суче на всеки час по 50. Гледа се общо за денонощието колко изсуква.
https://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/ тук описват как да се храни, така че бебето само да си определи колко мляко иска още. Не съм пробвала обаче Sad

# 237
Аз като прясна мама, след секциото в четвъртък, вчера ми показаха, че имам малко коластра, обаче малката не може да засуче... както имах нормални зърна, сега са плоски към длъбнати Sad не желаят да се покажат... нз как да и дам да засуче, вчера вечерта я усетих как засуква ама беше секунди.. явно ще поръчам да ми вземат силиконови Sad

Gebura, това което аз съм гледала в училищата за родители относно възпалените гърдички е да не пробваме да ги изтискваме и умишлено да ги натискаме, тоест ти само при носене не би трябвало да го правиш.

# 238
Здравейте и от нас! Heart

# 239
Gebura, това което аз съм гледала в училищата за родители относно възпалените гърдички е да не пробваме да ги изтискваме и умишлено да ги натискаме, тоест ти само при носене не би трябвало да го правиш.
Благодаря! За зърната не го мисли, по-добре с тях, отколкото да се мъчиш. Аз съм доволна от тези на Нук,  вчера купих и на Авент, но нещо не се спогаждаме.

Още един странен въпрос, но имахме разговор с роднина- когато носите бебето към мивката и го миете там, как го държите и къде са ви пръстите на носещата ръка?

Общи условия

Активация на акаунт