Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 066
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Сим,има ли някакви признаци чисто визуално за запушения канал?

Ами цялото око е в гной и едва го отваря. Педиатърката каза, че е конюнктивит от болницата още.

# 376
  • София
И от мен Честит Празник на всички мами.
Аз тук да помрънкам. Още не можем да си изградим режим. Вече е на почти 20дена сутрин и вечер суче през час. Нощно време се буди през 2 часа, като прави по-дълга пауза 3часа от 2 до 5 сутринта. За сега успявам да дремна докато той спи, но се чувствам изтощена. През деня пак прави по дълга пауза към 16,17ч спи горе долу 3 часа. Имам кърма достатъчно, защото като потече се дави защото не спира направо шурти 😁. Та така мрън.

# 377

Lilyto, и аз минах през подобен ад...затова не смея и да пиша тия дни. Миналата седмица изкарах 3 дни в делириум почти постоянна температура, която през нощта стигаше до 39 градуса. Сляха ми се дни и нощи, добре че беше ММ да се грижи за малката. Мен само ме будеше през 2,5-3ч да се цедя и отново лягах. Три дни след като почнах антибиотика вече бях на крак, но си изпих цялата опаковка(още два дни). Сега вече съм по-добре, но все още цедя и давам от бутилка. Помогнаха ми допълнително компреси с листа от зеле и студени компреси задължително след всяко цедене.
Така и не успяхме да се научим да засуква правилно малката. Тази ситуация реално се получи от прекалено търпене на болка от моя страна и така ми се разраниха зърната, че се получи и възпалението. Какво ли не пробвах, уж през цялото време бях с протектори, но пак лошото засукване си доведе до рани и страшна болка всеки път при слагане на гърда първите 1-2 минути бяха ад, ама стисках зъби, за да може да се храни малката. И консултант по кърмене идва вкъщи, тогава всичко беше ок, но на следващия ден, като се опитам да приложа дадените съвети просто не се получава...малката е супер навита и лакома и се гъне във всички посоки и ми е почти невъзможно спокойно поставяне на гърда, отделно ръчките ѝ са вечно в устата и там докато се преборим, та цялото събитие става една голяма борба и травмиране и на двете страни...Сега цедя на хранене по 80-120мл и давам от бутилка, но проблеми още си има - зърната заздравяват бавно, заради цеденето с помпата, но няма как да оставя Яна без храна. Отделно все още имам зачервяване и бучка на едната гърда, продължавам с компресите от зеле и вече, поне след като отмина инфекцията, мога да слагам и топло, за да прекарам бучката. Надявам се да дойде момент, в който зърната ми ще заздравеят и пак ще мога да се пробвам да кърмя...

Мале, още си с червевина! Това е много време. Ужас е с тея бучки. Аз и преди имах, но успявах с компреси топло и студено или със зеле да ги разсея. Както и с упорито цедене. Но тази сега е 1/3 от гърдата ми (е, поне не съм едрогърда).
Днес бях пак на консултация и ме пратиха директно на хирург. Май ще ми цепят гърдата, утре ще разбера тъй като хирурга каза че ще опитаме с компреси с риванол за ден. Иначе изписаха ми хапчета за спиране на кърмата. Евентуално, за да спрат процеса можеше да ме приемат в болницата за 5 дни. Ама аз като чух 5 и заявих, че няма начин. Няма кой да гледа бебо 5 дни вместо мен, и аз не искам пак да съм разделена 5 дни от него. Достатъчно ми беше, че ми го дадоха на 5тия ден след раждането. Та, сама си избрах спирането на кърмата директно. То не се трае последните седмици от постоянни болки, нови бучки, разранени зърна ако изобщо малкия засуче (така и не засука правилно). На всичкото отгоре и кърмата ми е много малко. Я изцедя 60мл, я не. Рядко стигах до 80-100 (общо от двете гърди), и то ако съм прескочила цедене и се е понасъбрало.
Не съм и предполагала, че кърменето крие толкова трудности и болки.

# 378
Здравейте мами, честит 8ми март на всички.
Въпреки че родих на 05.03.2022 се записвам тук тъй като цялата бременност си я прекарах с вас и ще следя и двете теми!
За съжаление нямам кърма и сме изцяло на АМ, тъй като родих със спешно секцио и изгубих много кръв.
Имам въпроси и ще си радвам някая мама ако може да ми отговори.
Какъв е цветът на акото на бебе на АМ (доста тъп въпрос но се притеснявам), и през колко време и какво количество изяжда едно новородено бебе?
Благодаря предварително.

# 379
Здравейте мами, честит 8ми март на всички.
Въпреки че родих на 05.03.2022 се записвам тук тъй като цялата бременност си я прекарах с вас и ще следя и двете теми!
За съжаление нямам кърма и сме изцяло на АМ, тъй като родих със спешно секцио и изгубих много кръв.
Имам въпроси и ще си радвам някая мама ако може да ми отговори.
Какъв е цветът на акото на бебе на АМ (доста тъп въпрос но се притеснявам), и през колко време и какво количество изяжда едно новородено бебе?
Благодаря предварително.

Деси, какво стана? И с мен се случи същото. Отидох за нормално раждане и завърших със спешно секцио и губене на мн кръв.
Бебето мисля, че трябва да се храни на всеки 2-3 часа, в началото коремчетата им са доста малки, но после количеството се увеличава. В болницата не ти ли дадоха насоки и обяснения? Говори с акушерката, трябва да ти обяснят.
За кърмата ще дойде, но минава време, моята дойде чак след 2 седмици, но и там имаме проблеми. Абе не е лесно, аз чета ама не пиша много, че нямам време.

# 380
И от мен Честит Празник на всички мами.
Аз тук да помрънкам. Още не можем да си изградим режим. Вече е на почти 20дена сутрин и вечер суче през час. Нощно време се буди през 2 часа, като прави по-дълга пауза 3часа от 2 до 5 сутринта. За сега успявам да дремна докато той спи, но се чувствам изтощена. През деня пак прави по дълга пауза към 16,17ч спи горе долу 3 часа. Имам кърма достатъчно, защото като потече се дави защото не спира направо шурти 😁. Та така мрън.
На мен ми се струва стандартен режим за малко бебе. Вечер особено е стандартно да иска на всеки час да яде (cluster feeding).

# 381
Честит празник и от мен на прекрасните майчета! Бъдете силни, любящи и търпеливи с бебенцата, както и много щастливи! ❤🎊

Elasmen, те бебчетата до към 3-4месец да не кажа и след това нямат точно обособен режим. Поне аз такъв опит имам с първото и знам, че сега са коликите и неразположенията с храносмилателната система и си се будят често с плач. Моето бебе също се буди на 2-3часа нощно време. То това си е и нормално за първите месеци от живота. Търсят си млекцето и искат да се гушкат. Липсва им още усещането да са до мама постоянно, както е било в утробата и са чували постоянно туптенето на сърчицето и. То затова и като сложа бебето на корема ми и се успокоява и от коликите, като чува тупкането на сърцето ми. Та не се тревожи относно режима. Всяка седмица, ще е различно. Ще заспива по различно време, ще става в различно. Може да будува и по-повече в някои дни. Общо взето се приготви за доста недоспиване. Поне аз вече от доста време съм свикнала на тея режими и може би не ми прави чак такова впечатление това недоспиване и ставане през часове. Майчинството не е лека задача, но нали затова сме станали мами и с това, ще се преборим, за благото на дечицата ни! 😊

# 382
# 383
Със закъснение, честит празник и от мен, момичета! Пожелавам на всяка от нас по-малко тревоги и повече радост и спокойствие

Да се оплача, и на мен вече ми се реве с това кърмене. Деа стана на един месец, изцяло на кърма е. Явно обаче не й достига, защото е постоянно на гърда, буквално кърмя по 16 часа на денонощие и отгоре. Спя по 5 часа на ден на 4 части, болят ме ръцете , кръста и гърдите и усещам как на моменти даже се озлобявам към нея, а тя горката нищо не е виновна. Иначе е качила 1 кг за 1 месец, което май е прилично? Обаче давам гърда, тя изпива всичко, сменям с другата, после залъгвам с нещо, после пак първата, която е събрала нещо, после втората и така до безкрай. Пия над 4 литра вода на ден и чайове за кърмачки, почнах лактил. Вече не знам какво друго да правя. Мисля за power pumping, но буквално не ми остава време за това. Като цяло се чувствам доста мизерно. Съвети?

# 384
Единствено ми хрумва, че с малко повече сън ще се оправят нещата. Има ли възможност след като изсуче и двете гърди, баща и малко да я поеме - да я разнася например. А ти да поспиш. Или биберон нещо. Иначе 1 кг е страхотно за първия месец, особено предвид че в родилното има спад на тегло и този килограм реално е за 20ина дни.
Аз съм много за кърменето, наясно съм, че има четвърти триместър и бебетата се нуждаят от много гушкане тогава. Но все пак и ти си човек.

# 385
Момичета,днес се престраших да сложа бебчо в слинга
Не мисля ,че съм го вързала точно както трябва ,май е хлабаво и се притеснявам за позата , той се успокои и заспа почти веднага като го сложих . ИнСче е страхотно да го усещам толкова близо до себе си и да съм с две свободни ръце.
Тези  от вас ,които имат опит какво ще кажат?

# 386
  • sofia
Деси, на Ива акото е жълто и кашесто.
В началото ядат по 80 после 90-100 , на месец около 110мл. Първо ядеше на 2:30-3ч, сега на 3:30-4ч.
Какво те тревожи

# 387
  • София
Хлабав е да, бебето трябва да е върху гърдите ти не върху корема и главата трябва да е скрита вътре, за да не виси така назад. Ето едно клипче.

Не мисля ,че съм го вързала точно както трябва ,май е хлабаво и се притеснявам за позата , той се успокои и заспа почти веднага като го сложих . ИнСче е страхотно да го усещам толкова близо до себе си и да съм с две свободни ръце.

# 388
И на мен ми се струва хлабав. Аз знам, че трябва да можеш да целунеш главата на бебчето и в същото време да не ти опира в брадичката/да не ти пречи да си въртиш главата. А крачетата трябва да образуват буквата М.

# 389
Деси, на Ива акото е жълто и кашесто.
В началото ядат по 80 после 90-100 , на месец около 110мл. Първо ядеше на 2:30-3ч, сега на 3:30-4ч.
Какво те тревожи

А като яде през 3:30-4 часа по колко пъти се храни за денонощие? През нощта прави ли по-голяма пауза? И София от 10 дни започна да увеличава интервала между кърменията, някой път и на 4 часа яде, а през нощта прави голяма пауза и понякога стават 7-8 часа между храненията и се притеснявам, че яде малко.

Общи условия

Активация на акаунт