Как се пазите от нежелана бременност? Въпрос предимно за спиралите

• 1 717
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Със съпруга ми използвахме прекъснат полов акт, само в дните на Ову използвахме презервативи. Решихме се за деца. След първата бременност се пазихме само с презервативи и за мен беше ад. Развила съм явно някаква непоносимост към тях и изпитвах лека болка по време и парене и болка след акта. След втората бременност си сложих спирала и съм много доволна. Трета година съм с нея, цикъла ми по принцип е по-дълъг, та в това отношение нямам драми. Около ову практикуваме прекъснат полов акт, но аз си усещам овулацията- имам леки болки в яйчниците и розово зацапване. Когато дойде време за махане, ще си сложа нова.

# 16
Аз имам спирала и съм доволна засега. Четох предимно чуждестранни форуми, когато реших да си я поставя. Открих много обстойна информация и споделен личен опит от жени и момичета. По принцип разчитаме и на прекъснат полов акт, въпреки спиралата, но не знам имаъли смисъл, тъй като в предеягулационната течност се съдържат сперматозоиди при повечето мъже и реално това не е пазене. Зад граница хората на 95 процента свършват вътре и не са имали проблеми. Тяхната нагласа е също и че когато човек е недоволен е по-склонен да пише онлайн и когато та доволни хората просто си карат напред без да го отчитат някъде. Това по повод лошите статии и видеа. Винаги има риск. Важното е да имаш план за след това. Аз много се колебаех заради обилен цикъл, но се оказа че страховете ми са напразни. Дано си върши работата. Колкото мога правя. Не бих разчитала на прекъснат акт без спирала или хапчета като backup. Имач позната забременяла така.

Също разчитам и на това, че вече съм на 35 г  и се надявам да съм по-малко репродуктивна...

# 17
Вместо обикновена спирала, защо не си сложите Хормонална спирала на Мирена? При обикновените спирали менструацията е обилна и продължителна.

На ваше място не бих разчитала само на спиралата да ме предпазва, но щях да използвам и презерватив. Може тази спирала да се размести и да се забременее. Доста такива случаи има.

# 18
Вместо обикновена спирала, защо не си сложите Хормонална спирала на Мирена? При обикновените спирали менструацията е обилна и продължителна.

На ваше място не бих разчитала само на спиралата да ме предпазва, но щях да използвам и презерватив. Може тази спирала да се размести и да се забременее. Доста такива случаи има.

Жените, които имат опит със спиралите и особено техните гинеколози знаят в кои случаи се слага Мирена.
Не е като да си сложа евентуално неподходящ крем или парфюм.

# 19
При хормоналните спирали може изобщо да няма менструация. Това ме отказа от такава.

# 20
  • София
А, защо ви е?
Като жени, наясно ли сте с количеството на менструацията?

# 21
А, защо ви е?
Като жени, наясно ли сте с количеството на менструацията?
Аз лично съм наясно колко е нормалното количество за моето тяло. Държа да имам менструация, защото липсата ѝ първо може да е индикатор за здравословен проблем и второ - нито един метод на контацепция не е 100% сигурен. Повече от половината си живот съм имала менструация, свикнала съм и не ми е никакъв проблем.

# 22
Спирала + прекъснат акт т.е. двойно предпазване за по-сигурно...Не съм разчитала никога само на спиралата.
Или презерватив ,когато съм била без нищо.Или само прекъснат,но това повече напоследък,защото мисля,че вече ми е минало времето и репродуктивните ми функции са намалели.Или пък решаваме,че и да стане нещо се наемам за бременност.
Била съм със спирала,обикновена....тогава нямаше хормонални.Имах обилно кръвотечение и ми назначиха венозно вит. Ц.....После всичко се регулира. Но никога не съм разчитала само на нея.
Ако стане гаф с презерватива или има бурни страсти без задръжки,не по моя вина разбира се,на другия ден пия Ескапел/morning after pill (до сега за толкова години само 3-4 пъти ми се е налагало,то малко или много разбутва хормоните).

# 23
Добре де, за какво слагате тая спирала, ако не разчитате само на нея, ами я комбинирате и с друго средство за контрацепция? Не се заяждам, питам, наистина ми е непонятно.

# 24
Спирала може да се размести. Също както презерватив може да се скъса и хапче може да се забрави. Дори било възможно и вазектомия да е неуспешна. За мен прекъснатия полов акт по време на ОВУ е допълнителна мярка. Ако не си я усещах, щях да разчитам само на спиралата.

Общи условия

Активация на акаунт