Естетични процедури за лице и тяло – 44 тема

• 82 179
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
nkv_sz, благодаря за споделеното и бързо възстановяване на дамата! 🌸
Може ли информация за този мидфейс лифтинг - долната част на лицето ли обхваща, къде са разрезите и белези има ли? Колко дни възстановяване за лифтинга е казал д-р Таук, знаете ли?

Разрезите са през долните клепачи на моята приятелка ( използва се да се направи заедно с долната блефаропластика ) , други методи са темпоралния скалп или пред ушите и бакенбардите, за да се получи достъп до основната лицева структура на повърхностната мускулно-апоневротична система (SMAS ) . Меките тъкани са изваяни и повдигнати до по-висока, по-младежка позиция. Мускулите могат да бъдат стегнати и излишната кожа може да бъде премахната. Кожата отново е гладка  и има  младежки вид . Това е лифтинг в средната част на лицето . Не се виждат разрези , влиза се от д.клепач , бързо е възстановяването , има поне две седмици ограничаване на спорта . Месец преди и след операцията се спират цигарите .

# 166
Не съм пробвала микронидлинг за моите въжета. От некадърното поставяне вече на тези места имам сраствания, които нямат оправия. Отдавам го и на съдържанието на синия револакс. Това не е хубав филър, дори в Скин лайн отказват да го поставят на тънки кожи.
Днес махах капиляри в Скин лайн Варна с yag лазер и co2 за милиуми. Там беше д-р Михайлов, ми то направо едно дете 🙂
и на мен ми изглежда много млад на около 20+, но е на 35-36 години мисля. Simple Smile  Доколкото знам и той ползва разни филъри, ботокс, явно съвсем дозирано и ефектно. И аз бих искала да изглеждам едно 13 години по-млада Wink

Никакви снимки не успях да видя Sad
Елпида, дали може устните ти на ЛС? Благодаря Hug

Аз искам да попитам нещо успешно и безвредно за мазнинки по корема - бананчето, както го каза КРР Simple Smile

# 167
  • в 1001-та нощ
Момичета, влизам набързо - да кажа, че съм добре. Всичко мина благополучно вчера - доста по-леко, отколколкото очаквах. Очаквах по-травматичноусещане по време и след операцията. И това е първата някаква интервенция в живота ми (а т са били много и неестетични), за която сум имала някакъв страх.

Пет дни преди операцията се пие "арника", в деня на операцията не се пие кафе, може лека закуска, отива се панталон с широки крачоли - заради електрокоагулацията - на единия прасец се поставя електрод, носите си ластик за прибиране на косата и чехлички, ако не носите - на място Ви дават еднократни, като хотелските..

На място в болницата се прави Ковид тест и ако е отрицателен Ви качват в отделението и Ви дават нещо успокоително, престилка - за в операционната - от онези еднократните сините, които се обличат върху дрехите. Прибирате косата, връзвате я с ластик и поставяте шапката. Събувате обувките, с които сте дошло, обувате чехличкит еи отгоре клцуни и сте говори за операцията.

След като се качит в операционната - лягате на масата, затваряте очи. Зоната се почиства добре и се рисува какво ще се реже. На едното око се поставя малко упойка. Това е единствената болка, която се усеща. След като Ви хване, се поставя още упойка и се започва работа. Чувате всичко, но сте със затворени очи и не виждате нищо. Аз не разбрах кога лекарката е започнала. Мислех, че ще усещам разрезите, защото при челюстнит операции всичко усещах и скурцането по костта. Тук даже не съм разбрала - мислех, че лекарката с пръсти ме докосва да опипа или нагласи нещо. Коментираше новите остриета - някаква марка - колко добри вили, беше във възторг и когато започнаха да поповат кръвта - разбрах, че вече са започнали.

Аз си мислех, че нямам много кожа за рязане, че по-важно е да ми се направи лихтинга на зоната под веждата, но после ми показаха изрязаното - около 0.8 см - почти 1 см ширина във външния ъгъл. Много, много повече, отколкото предполагах.

Самото рязане на кожи е бързо. После започва лифтинга. В тази зона коментирахме два мускула. Единият е като дъга около окото - той смъква веждата надолу, а другият е вертикален, който вдига веждата нагоре.

Според лекарката, това, което ще коментирам е специфика на местната генетика, тук при почти всяка жена се получава и доста по-рядко при чужденките (около 10%). От челото се спускат мазнини, които се вклиняват под мускула (орбикуларис), като дъга - това ние усещаме, като висване на зоната под веждата. Мазнините създават обем, натискат мускула надолу и на вертикалния мускул (фронталис) - ми става все по-трудно да вдига веждата. Двата мускула са антагонисти - единият дърпа надолу, а другият дърпа нагоре.

По време на операцията - мускулът, като дъга (орбикуларис) се подрязва от долната му част, подвига се от външния край и се зашива за хрущялната плочка. Според лекарката, ако при операцията се изреже само кожа, без да се направи този лифтинг, особено на жени в България, заради спецификите на нашата генетика, няма голям ефект то операцията, с това над окото висва още повече.

С електрокоагуляция се намалява кървенето (мирише на пърлено и не боли), също се топят мазнините, които са се спуснали от челото под орбикулариса. Мазнини се изрязват, аз ги видях после и се топят (пърлят) Simple Smile

Относно шевовете  -  има вътрешен шев - на мускула за хрущяла и външен -  защива се изрязаната кожа, който е с един конец. Преди операцията, още по време на прегледа - лекарката направи комента за шева - го прави по някакъв начин, ако кожата позволява. Но ако е много тънка и не може ... прави нещо друго. Не помня какво точно - ще попитам пак при свалянето на концит в петък.

При мен, за мое щастие, още като започна да шие направи коментар, че кожата е уникална, с много хубав тургур, плътна, здрав и се шие превъзходно. Според нея - с такава кожа - не би се наложила втора блефаропластика някога. Тъй като за след операцията, тя спомена колко е важно да се полагат грижи - коментира именно процедури, като неоперативната блефаропластика. Аз споменах, че съм правила преди години и вероятно затова кожата там ми е такава. След процедурата имах бебешка кожа. Та се затвърди това, което съм писала в публикацията за оперативна vs. неоперативна блефаропластика - че те не са алтернативи, а се допълват.

След операцията преди да се направи превръзката - отваряте очи, за да получите инструкции за постоперативните грижи. Има едни марли, който са мокри - лекарката показва ка се вадят от опековката и се сгъват на триъгълник без да ги пипате, за да не ги замърсите. Поставят се върху раната. Над тях се поставят обикновени марли, сгънати на триъгълник и над тях лепенки. Това лекарката го прави след операцията. В деня след операцията - го правите вие и дома. На рецепция получавате всичкчи нужно материали и крем за мазане + инструкция.

След операцията виждате надолу и не боли. Аз се прибрах с такси. Малко след това започна еко да ме боли - пренебржимо, но реших да взема един парацетамол - за душевно спокойствие. За обезболявне само парацетамол - тъй като другите разширяват кр. съдове и може да има кървене.

Лежи се на 2 възглавници, изправена. Аз предпочетох да си почивам, това винаги спомага за по-бързо възстановяване. Днес вече съм на крак.

Качвам 2 снимки - от пред болницата, докато чакам таксито - да видите как ще сте от петък до недела. След това сваляте превръзката само мажете с крема, който Ви е даден в пакета. В петък (7 дни след операцията)  - сваляне на конците. Лекарката препоръчва от петък до неделя - да не излизате.

У дома - лед на всеки 2 часа по 15 мин и Сераза за пиене. Арниката и Серазата - лекарката изписва на консултацията, за да си ги закупите предварително. Вземате си и парацетамол и замразен грах. Аз парацетамол не съм пила никога и нямах в къщи.

За превръзката казах - сменя се в дена след операцията, за което получавате всички материали и се сваля на втория ден след операцията. След това само мажете с крема. При смяната на превръзката - не почиствате с нищо.

Опитах се да разкажа всички. Ако се сетя за още нещо - ще допълвам.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 10:56 от a.l.e.n.a

# 168
Alena, изглеждаш страхотно!
Аз само това да кажа. Grinning

# 169
Алена, много свежо изглеждаш. Heart Eyes Бързо възстановяване и съм сигурна, че резултатът ще е повече от добър. Simple Smile

# 170
Алена, много се радвам,че си добре и всичко е минало повече от добре!!Бързо възстановяване и да гледаш света с нови очи!❤

# 171
  • в 1001-та нощ
Благодаря Ви! Вашите добри мисли и грижа също са част от бързия възстановителен период Simple Smile Пропуснах да добавя - лед на 2 часа по 15 мин - най-удобно е пакет замразен грах, поставен в нещо чисто или домак. хартия.

# 172
Алена, сърдечно благодаря за подробният разказ, който си написала въпреки превръзките!
Нямам търпение да видя резулатата, който съм сигурна че ще е страхотен! Ако някога се реша ще избера тази лекарка вероятно и то благодарение на твоя разказ:)
Бъзро да се възстановиш! Няма ли да мажеш с ангибитичнен мехлем? Капки за очи?

# 173
Alena, голяма красота си и това непосредствено след операцията, невероятно! Леко възстановяване 🌸

# 174
  • при Arctic Monkeys
Аз пък след вчерашните лазери, имам 2 хубави мехура на едната буза...

# 175
Алена, nkv_sz, благодаря, че писахте и бързо възстановяване, Алена!

# 176
  • в 1001-та нощ
Алена, сърдечно благодаря за подробният разказ, който си написала въпреки превръзките!
Нямам търпение да видя резулатата, който съм сигурна че ще е страхотен! Ако някога се реша ще избера тази лекарка вероятно и то благодарение на твоя разказ:)
Бъзро да се възстановиш! Няма ли да мажеш с ангибитичнен мехлем? Капки за очи?

Днес само сменям превъзката - изрично предупреди да не почисвтам зоната. Утре свалям превръзките и прилагам локално крем - до свалянето на конците в петък Simple Smile

# 177
  • София
Здравейте,
Да попитам някой има ли впечатление от д-р Узунов от Белисимо клиник?

# 178
  • при Arctic Monkeys
Споделям моето третиране с yag и co2 лазер на лицето. Всичко е много хубаво, само дето на едната буза се образуваха 2 големи мехура от изгаряне. Спукаха се и се надявам да отминат без да ми остане белег, но е доста неприятно. Не са ли се научили тези хора да работят, аз не мога да разбера. Мисля, че е крайно време клиниките да поемат някаква отговорност за това, което причиняват, а не само да ми вдигат рамене и да казват, че се случвало и да ми изписват сто мазила, за които дадох още 50 лв.

# 179
И аз дадох около 75лв за мазила след СО2, което не знаех предварително и малко неподготвена ме свари.

Общи условия

Активация на акаунт