Естетични процедури за лице и тяло – 44 тема

• 82 188
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
И аз съм утре на СО2. По спомени от миналата година трябваше да мажа само с La Roche-Posay Cicaplast В5 Крем гел за ускоряване възстановяването на епидермиса, който е към 20лв + слънцезащита СПФ 50, която си ползвам целогодишно и не съм била в допълнителен разход. Надявам се сега да не ме сюрпризират с нови "изисквания" за мазила.

# 181
  • Варна
Оле еее, ама това е много неприятно, да не кажа неприемливо! Иначе Хомеоплазмин след подобни процедури знам, че помага.

# 182
Споделям моето третиране с yag и co2 лазер на лицето. Всичко е много хубаво, само дето на едната буза се образуваха 2 големи мехура от изгаряне. Спукаха се и се надявам да отминат без да ми остане белег, но е доста неприятно. Не са ли се научили тези хора да работят, аз не мога да разбера. Мисля, че е крайно време клиниките да поемат някаква отговорност за това, което причиняват, а не само да ми вдигат рамене и да казват, че се случвало и да ми изписват сто мазила, за които дадох още 50 лв.

Като се престраши някой да заведе дело, ще почнат малко по-отговорно да прилагат всякакви терапии и процедури. Дотогава - плюеш си в пазвата и викаш - Дано на мен да не ми се случи. Манталитетът ни е такъв, за съжаление.

# 183
  • при Arctic Monkeys
Оле еее, ама това е много неприятно, да не кажа неприемливо! Иначе Хомеоплазмин след подобни процедури знам, че помага.
Сега ако ми останaт белези тези хорица просто няма да ги оставя на мира. Омръзна ми от хора, които не знаят какво правят, вземат ти парите и накрая те пращат да си ходиш с поредната рецепта. И да, става въпрос за Скин лайн Варна.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 12:04 от karmacoma

# 184
Трябваше да купя Фусидин, един специален хидратиращ крем и слънцезащита 100 .Със сигурност нещо се маже после, но бях изненадана като плащах, не ме предуптедиха, което е пропуск на тези, които запистват часовете, тък като невинаги човек има среща с лекар преди процедурата.
Но мехури не съм имала и всеки ден изпращах снимки на лекаря, за да види как се развива процесът на заздравяване и ме питаше подробно дали има проблем.

# 185
Да споделя и аз последния ми опит - в петък след работа правих PicoGenesis FX във Vderm за премахване на белези от акне. Бях се настроила само на бузите да го правим, но докторката предложи да е на цялото лице, т.к. лазера въздейства и върху фини линии и пори. Съгласих се, защото на челото имам една линия, на която все още не съм се решила да слагам ботокс, и да видим как и дали ще се повлияе от това третиране. Но главната ми цел е заглаждането на белезите по бузите.

За самата процедура - намазаха ме с обезболяващ крем и след 20-тина минути пристъпихме към процедурата. Усещането от лазера е доста неприятно, като боцкане и затопляне, минава се повече пъти върху всяка зона... ами имала съм и доста по-приятни моменти Disappointed RelievedSatisfied След самата процедура лицето е доста червено, направо изглежда като обгоряло. Докторката каза, че това зачервяване може да продължи до седмица, в зависимост от това как се възстановява самият организъм. Процедурата е неаблативна и няма лющене на кожата, въздейства се във вътрешните слоеве, за да се предизвика производството на колаген и регенерацията на кожата. Ще видим резултатите след някоя и друга седмица.
Вече са минали 4 пълни дни след процедурата и лицето почти няма зачервявания. Има само малки зони, които се отличават на цвят и все още се възстановяват. На едната буза имам и лека реакция към лазера, приличаща на обрив със ситни пъпчици, но докторката ме предупреди, че може и да се получи нещо подобно. Ако  много ме дразни, препоръча да го мажа с кортикостероиден крем, ако не - да изтърпя малко и само ще си премине.
Иначе през останалото време се използват само хидратиращи кремове и с хиалуронова киселина. Аз имам и един серум на La roche за хипер чувствителна кожа и мазах до вчера с него - доста добре ми повлия. На следващия ден след процедурата вече може да се слага и грим при необходимост, ако трябва да се показваш пред хора.
Надявам се да има добри резултати Relaxed

# 186
Преди около 5-6 години правих процедура с CO2 лазер, на мен също ми се образува едно мехурче на бузата, което после стана тъмно петно. И до ден днешен го имам и в момента го третирам с хидрохинон.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 11:09 от Vanillа

# 187
  • при Arctic Monkeys
Аз на мястото на единия мехур имах малко петънце. сега ако ми остане белег просто няма да оставя така нещата. Изключително разочарована съм, и просто нямам думи вече.

# 188
Аз на мястото на единия мехур имах малко петънце. сега ако ми остане белег просто няма да оставя така нещата. Изключително разочарована съм, и просто нямам думи вече.

Защо направи и двата лазера едновременно,и с двата ли те минаха на едно и също място?Костова или Томова те прави?Аз СО не правя изобщо,защото знам от Томова,че е много по-агресивен,правя само другия на околоочна зона и 1 път цяло лице,където трудно изтърпях периода на лющене,защото кожата става като пергамент,като на мумия и една седмица бях сбръчкана като стафида,но след 2 месеца кожата наистина се изпълни с живот.От тогава обаче правя само около очи,там по-бързо се регенерира кожата и по-бързо минава беленето.Между другото голямо белене пада и когато си правя у дома микронидлинг с дермапена.

# 189
  • Варна
karmacoma, прави си снимки и документирай всичко. И без белег работата трябва да бъде раздухана. Звъни и се разправяй. Кой извърши процедурата там? Ужас!
Да питам и вас, препоръки за Vela shape във Варна?

# 190
Момичета, как Ви звучи подобна процедура? Отдавна искам да си направя карбонов пилинг, а това си е комбинация от пилинг, мезотерапия и почистване на лице.

Като Ви чета май ще се откажа да ходя вече в Скин лайн за ботокс.И аз не бях очарована от др. Костова, която ми го слага последният път.
А за изгарянето от лазер не знам дали ще помогне това кремче, но нищо не пречи да се пробва

# 191

Ако раничката след пукване на мехурчето е суха използвайте Дермазин(той е много добър при изгарания ) или Цикатридина крем , ако е влажна Цикатридина спрей .

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 20:41 от nkv_sz

# 192
  • при Arctic Monkeys
На някои места с СО2, на някои с yag. Правих едновременно защото така ми препоръча д-р Томова, която извърши процедурата. За капиляри yag, за милиуми со2. Мехурите ми станаха там където и минавано с yag. Писах им, отговориха ми че могат да ми изпратят някакво олио. Мажа с това, което имам и толкоз. Имам снимки, пазя кореспонденцията.

# 193
Момичетата, които са правили криолиполиза на корем с CoolTech, може ли да споделят къде точно се слага накрайникът? Видях да пише, че за тази зона е само един накрайник, а според мен пак трябват 2... Звънях до едно студио днес, не успях да се свържа, а ми стана доста любопитно. И може ли да споделите какво е като усещане и дали е имало нещо, което не ви е харесало и сте останали недоволни от процедурата?
Благодаря предварително Simple Smile

# 194
Като чета тук и гледам и приятелки съм на път тотално да се откажа от каквито и да било неинвазивни процедури- пилинги, бейби ботокс тук там и това е докато стана баба, тогава лягам под ножа (ако имам възможност). Нагледах се на лазери, иглени терапии какво ли не с временен ефект за хиляди левове. Да не подхващам темата с антицелулитните, “стягащи”, дрениращи и ала бала процедури, за които до тук от 2010-та насам съм съм дала пари, колкото да си купя уред сама. Някак съотношението цена и обещания, очакван резултат е в пълен разрез с реалността.
Малко хейтърски звуча (както е модерно да се казва), но точно това си мисля в момента.
От сърце желая да не остане белег от лазера! Бързо възстановяване.
Имам въпрос, някой посещавал ли е Емил Бърдаров клиника Спектрум. На моя приятелка е обещал големи чудеса за има няма 3000 лева. Попита ме за съвет, а аз не съм чувала за него нищо. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт