Студенти в Нидерландия - 12

• 73 987
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Да знаете случайно през какъв период разгле да цветовете на държавите? Кога се очаква да ги преразгледат?
Периода на разглеждане е двуседмичен т.е. началото на март евентуално ако има корекция. Моят син днес ще прави тест в Айндховен на цена 79 евро.

# 106
Мноооого неприятно! Гледам, че Германия, Белгия и Люксембург са червени. Как така Нидерландия в тъмно червена? Като чели вирусът спазва граници  ...

# 107
  • Пловдив
Здравейте, някой да знае летището в Айндховен дали е постоянно отворено. Полетът на сина ми е в понеделник от 9 часа и е много рисково дали ще стигне сутринта на време, защото най-ранния влак тръгва в 5,30 от неговия град. Той обмисля идеята да хване вечерен влак и да спи на летището. Другата опция е да пътува със сутрешния и ако е без закъснения влака и рейса ще пристигне 40 минути преди полета, което според мен е рисково, въпреки че е без багаж и он-лайн чекиран.

# 108
Писахме преди време - препоръчвам ви да си запази стая в Тюлип на летището и да спи там. Доста от децата в темата използват този вариант.

# 109
  • дядовата ръкавичка
Затворено е летището между 00.00 и 04.00 ч. мисля.

# 110
Oще еднин палец за Тулип хотел.
Кой питаше за данъчнитев декларации. Синът ми каза - до края на април са.

# 111
Има ли пътуващо дете тези дни Сф-Айндховен? Имам нужда да пратя едно шишенце лекарство..

# 112
Има ли пътуващо дете тези дни Сф-Айндховен? Имам нужда да пратя едно шишенце лекарство..

Писах на лс!

# 113
Здравейте! Днес децата са поличили писмо от общината за дължимия данък за пречистване на водата и канализация. В тема 11 беше обсъждана подобна ситуация. Питането ми е ако има някой, който да се е възползвал от възможността да заплати по-малък размер поради нисък доход, моля да сподели как става. Освен това сме в ситуация, че договорът ни е до август месец, а начисления данък е до края на годината.

# 114
Привет прекрасни момичета!

Искренни благодарности за полезната и изчерпателна информация !:heart_exl:

Дъщеря ми ще кандидатства международно право в Холандия.
Засега е подредила университетите така: 1. Тилбург , 2.Грьонинген , 3 Маастрихт
Има ли родители тук, чиито деца учат тази специалност в някои от изброените университети и може ли да споделите лични впечатления ? Интересува ме всичко, свързано с градовете, начина на преподаване, соц.живот.
Разбрах, че намирането на квартира ще е основен проблем ..
Ще се радвам, ако намерим други български студенти там, с които тя да се свърже и поне в началото да обменя информация и съвети !
Благодаря Ви!

# 115
Здравейте,
Моля ви помагайте.
Синът ми трябва да си направи здравна застраховка, защото ще започва работа. Всички застраховки, които намира в момента са за около 100 евро на месец.
Колко плащат вашите деца за това? Моля, дайте съвет към коя компания да се застрахова.
Поздрави на всички и благодаря предварително!

# 116
Толкова са застраховките, даже 100 е на минимума. Дъщеря ми е на 120, ще й възстановяват 111 от държавата, посъветвала се е с приятелка и е избрала някаква компания Menzis. Застраховката й е само за срока на договора - teaching assistant, като вече е получила уведомление на база договора, който е изпратила, кога ще й бъде прекратена.

# 117
Толкова са застраховките, даже 100 е на минимума. Дъщеря ми е на 120, ще й възстановяват 111 от държавата, посъветвала се е с приятелка и е избрала някаква компания Menzis. Застраховката й е само за срока на договора - teaching assistant, като вече е получила уведомление на база договора, който е изпратила, кога ще й бъде прекратена.
Здравейте, бих искала да Ви попитам защо ограничавате застраховката само до периода на договора, когато и да  спре работа за известен период работа, може да си я плаща и да му възстановяват по 111 евро. Моят син не работи от 11.21 г, но си плаща застраховката - теглят му я(неговата и 130 евро) и му възстановяват по 111 евро месечно.
Да не объркваме ние нещо?

# 118
Не сме я ограничили ние. Самия застраховател го е направил на база договора й. По спомен от скорошна дискусия тук, ако не се бъркам, нямат право на такава застраховка докато не работят.

# 119
На сина ми от работата са му поставили условие първо да си направи застраховка и след това договора. Така че го разбирам, че може и без работа да имаш застраховка.

Общи условия

Активация на акаунт