Студенти в Нидерландия - 12

• 73 917
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
Kalistа, моите синове при силно оболено гърло правят компрес с ракия. Или някакъв силен алкохол. Кърпа намокрена , хартия, найлон и отгоре топъл шал. Е това оправя гърлото за отрицателно време.  Ако е оптримистично настроен към такава интервенция, бързо ще се отърве от гърлобола.

# 181
Etos?
Bol.com
От вторите идват на сл.ден-играхме го същия сценарий преди месец. Той си е тамошен сайт, намерих го случайно- в топ 5 на онлайн магазините им.

# 182
  • София
Благодаря Ви много за всички съвети! Всичко му препращам, само дето ме овиква малко де, че съм го тормозела допълнително.... Ама той не знае какво е детето ти да е болно и да е над 2000 км от теб....

# 183
  • Варна, България
Здравейте 🙂
Нова съм в темата, синът ми е 10 клас (учи НЕ/АЕ в ЕГ) и му предстои в края на годината да избере 3 и 4 профилиращ предмет. Все още не е решил какво иска да учи, знае какво НЕ иска 🙄😄, което пак е нещо.
Междувременно и ние с баща му трябва да направим разчет на финансите. Та в тази връзка  изисква ли се при кандидатстване някаква информация от банка, данъчни и др., че сме в състояние да обезпечим следването и престоят му там?
Благгодаря

# 184
Не съм чула за такова изискване до момента. В крайна сметка холандците, както не веднъж съм казвала, имат доста различно виждане на нещата от нас. Те не смятат, че някой е отговорен да издържа студента и да го обезпечава. Техните всичките работят. Никой не те пита нищо. Има документи, които се изискват, само когато се кандидатства за субсидия, за да се види какъв да е нейния размер. Другото, което може да се появи евентуално е при подписване на договор за квартира - декларация и лична карта от родител, че ще бъде гарант.

# 185
Kallista в кой град е синът ти

# 186
...........Става въпрос за Грьонинген, ако това има значение...

# 187
На нас пък за квартирата ни искаха доходи. В комплекта документи искаха и доказателство, че ще можем да плащаме. Издадохме банкова гаранция на името на наемодателя.

# 188
Etos?
Bol.com
От вторите идват на следвашия .ден-играхме го същия сценарий преди месец. Той си е тамошен сайт, намерих го случайно- в топ 5 на онлайн магазините им.
И аз съм с две ръце за Bol.com.Бързо , лесно и го носят до вратата, изпробвано е от синът ми. Аз също бих предложила помощ с медикаменти ,но синът ми е в Айндховен ,само дето незнам какво му е останало ,защото доста пораздадохме на дечица в същата ситуация,но ако не намерите пишете ,ще направим всичко възможно да помогнем на детето ,нали за това е тази група все пак !?

# 189
  • София
Благодаря много на всички. Много!
Синът е по-добре. Май върви към подобрение....
А иначе няма оправия, така и не склони да му носят лекарства....  Искаше сайт от където да дойдат бързо... Поръчал бил вече, днес дано пристигнат... В момента я кара на компреси и гаргари.

# 190
Офффф! И ние правим ревизия на аптечката при всяко прибиране. Има един шкаф с лекарства, хранителни добавки, билки ... И хомеопатия Wink. В Маастрихт е, така че и аз се включвам с готовност за помощ при нужда. Бързо оздравяване!
Дописвам: не се бях сетила за тази възможност в поста ми, че не мога да помогна с лекарства. Там имах предвид , че нямам идея за сайт за поръчки. Сори!

# 191
Благодаря много на всички. Много!
Синът е по-добре. Май върви към подобрение....
А иначе няма оправия, така и не склони да му носят лекарства....  Искаше сайт от където да дойдат бързо... Поръчал бил вече, днес дано пристигнат... В момента я кара на компреси и гаргари.
Браво на детето!Те се справят със всичко , но майката мисли,мисли  и се тревожи за всичко!Мислим ги тук , а какво остава като са на другия край на Света!?Знам колко безсънни нощи си имала миличка.Важно е вече само това , че детето е добре!

# 192
  • София
Здравейте, синът ми ще лети от Айнховен до София на 15.03. Има зелен сертификат(но без бустер). Знаете ли дали има изискване за ПСР?

# 193
Здравейте, синът ми ще лети от Айнховен до София на 15.03. Има зелен сертификат(но без бустер). Знаете ли дали има изискване за ПСР?
Приятел на моят син вчера се прибра от Айндховен, кацна в София. Не са му искали ПСР или бустер, момчето е с 2 ваксини, със сертификат.

# 194
  • София
Отпадна "тъмночервената"зона за влизане..т.е. не му е необходим ПСР. Само сертификат

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 18:52 от valedo

Общи условия

Активация на акаунт