Студенти в Нидерландия - 12

• 73 922
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
И моят син се е насочил към инженерните специалности (роботика, електроника, машинно инженерство,  ...) и мисля са спретна една обиколка из тези уни-та, които предлагат такива специалности, точно за да видим лабораториите, да усетим живота там. Една фирма организираше такъв тур, но за тази година няма вече места. Мисля аз да спретна такова нещо, та ако инженерни мами имат желание, да се свържем на лично и после евентуално една група да си спретнем. Да си организираме едно инж.-пътешествие Wink. Пишере ми, ако ви допада идеята.

# 166
  • София
И моят син се е насочил към инженерните специалности (роботика, електроника, машинно инженерство,  ...) и мисля са спретна една обиколка из тези уни-та, които предлагат такива специалности, точно за да видим лабораториите, да усетим живота там. Една фирма организираше такъв тур, но за тази година няма вече места. Мисля аз да спретна такова нещо, та ако инженерни мами имат желание, да се свържем на лично и после евентуално една група да си спретнем. Да си организираме едно инж.-пътешествие Wink. Пишере ми, ако ви допада идеята.
Ние преди две години се хванахме двамата със синът ми, сами си организирахме всичко и обиколихме 5 университета в 5 различни града за 5-6 дни. Може да пишете до унитата, които сте си харесали. Ние отидохме главно за отворените врати в единия. В друг ни бяха отпуснали специално две девойки, студентки в специалностите, които ни интересуваха и ни развеждаха и обясняваха. Много ударно беше, но свърши работа. Той си хареса университет и вече втора годна е там.

# 167
Ще има онлайн консултация на 19.02.22. който желае може да зададе своите въпроси. Относно изпита има онлайн курс. Ето линка:
https://online-learning.tudelft.nl/courses/pre-university-calculus/
Курса стартира на 27 юни 22.

# 168
Bubolina03, каква специалност е прието детето. Аз се интересувам от ТУ Делфт. Там резултата излиза средата на април. Интересно е, някой да сподели за впечатлението от изпита, като сложност и съдържание. Има в сайта им за математическия модул, но има и още три части.

Писах по-мапред в темата, че заради липса на хорариум по физика, ТУ Делфт отказаха изобщо да разгледат документите, камоли да ни допуснат на изпит.
Приет е в Инхоланд университет, чиито техничеки факултет е в Делфт, самолетно инженерство, дори ползвали материалната база на ТУ Делфт.
Като не става сега в Делфт, после да кара магистратура там, това е варианта.
Търся квартира (студио), нещо самостоятелно, но цените са убийствени.

# 169
Обещах да дам линка за намерените материали за ТУ Делфт.
https://oncourse.tue.nl/wistue/course/view.php?id=4 изтеглете pdf-а algebraic skills
https://oncourse.tue.nl/wistue/  -има примерни тестове
Не мога да намеря за Logic Practice нищо

# 170
  • дядовата ръкавичка
Търся квартира (студио), нещо самостоятелно, но цените са убийствени.

Цените на самостоятелни жилища, студиа и преди бяха високи. По-добре се ориентирайте стая в споделена къща.

# 171
  • София
Момичета, имам нужда от помощ. Синът е  карантиран (с ковид), не е много зле. Но има нужда от лекарства, не такива с рецепта. Търси някакъв вариант за онлайн аптека, нещо май не се справя. Отгоре на всичкото лекарствата ще дойдат кой знае кога.... Знаете ли за вариант да се поръчат и да дойдат веднага? Тук знам, че Медея имат тая опция. Става въпрос за Грьонинген, ако това има значение...

# 172
Не мога да помогна с лекарства,  но пожелавам бързо и безпроблемно оздравяване на младежа!

# 173
Момичета, имам нужда от помощ. Синът е  карантиран (с ковид), не е много зле. Но има нужда от лекарства, не такива с рецепта. Търси някакъв вариант за онлайн аптека, нещо май не се справя. Отгоре на всичкото лекарствата ще дойдат кой знае кога.... Знаете ли за вариант да се поръчат и да дойдат веднага? Тук знам, че Медея имат тая опция. Става въпрос за Грьонинген, ако това има значение...

Амазон? Има и нидерлански вариант, синът ми от там поръчва.

# 174
Обещах да дам линка за намерените материали за ТУ Делфт.
https://oncourse.tue.nl/wistue/course/view.php?id=4 изтеглете pdf-а algebraic skills
https://oncourse.tue.nl/wistue/  -има примерни тестове
Не мога да намеря за Logic Practice нищо
Тези линкове са за техническия в Айндховен.
На Делфт курса по математика вече беше споделен, но споменът ми е, че започва когато има желание, а не на конкретна дата - материалите са качени в сайта edx.org и може да се кара със собствено темпо (винаги може да се направи и втори акаунт), другото е маркетинг. За Systematic Reasoning & Logical Thinking подготовката е по втора глава на този учебник:
Delftse Foundations of Computation

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 11:17 от г-н Татко

# 175
  • София
Ще дойдат след сто дена.... Той сега е зле. В смисъл, да чукам на дърво, нищо му няма освен, че го боли гърлото.... Зверски. Възпалено е, не може да преглъща. Давах му идеи за гаргара с това което е налично, но не помага. Иска едни проклети хапчета за смучене. И ще дойдат сигурно когато е забравил, че е имал ковид. Отгоре на всичкото и някакъв гаден херпес е започнал да му излиза, ама и там неподготвен... Иначе май е успял да се справи онлайн, но изобщо няма шанс да получи нещо днес....

# 176

Амазон? Има и нидерлански вариант, синът ми от там поръчва.
Миналата седмица имах същия казус с моя син, който направи алергичен шок от бустерната ваксина. Отказа да отиде на лекар , изпи наличните му лекарства и аз оттук, по Спиди, изпратих - това беше на бързия вариант. Изпратих ги във вторник на обяд, а в петък сутринта му ги доставиха на адреса. Лекарствата не са разрешени, но има много варианти да ги сложите в колет.

# 177
  • Стара Загора
Каlista, писах на лични ...........

# 178
Каlista, писах на лични ...........

И аз Simple Smile

# 179
  • София
Благодаря Ви момичета, много мило ми стана! Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт