Студенти в Нидерландия - 12

• 74 036
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Доказване на английски език - явно всеки универистет сам си преценя(ва). За Право в Маастрихт  сертификатите са на 9то последно място за доказване на знания по език, за нито един от тях няма изискване за 2 години. И по-лошото е, че могат да откажат прием, ако решат, че документите са попълнени на лош английски: Ето линк: (https://www.maastrichtuniversity.nl/education/bachelor/bachelor- … hool/requirements.

Да уточним броенето - 2 години от подаване на документи, а в Нидерлания започва  още в началото предишната учебна година (т.е. и на 12 клас). За Делфт почва от 15 октомври, за Маастрихт от 1 септември. Така че е ОК явяване през втория срок на 10 клас. 

Според мен езикът е по-важен за "разказвателните предмети" (хуманитарни специалности). Формулите са по-международни. Препъни-камъкът е терминологията, а сертификатите показват основно знания за "птичките и пчеличките". Така че и С5 да имат, в началото им е трудно. Лично мнение, знам, че винаги има изключения.

# 331
Дъщеря ми учи хуманитарна специалност  и в началото и беше много трудно с английския. Особено писането, а  специалността и е Найстина с много писане.

# 332
  • пловдив
Здравейте, и аз се присъединявам към търсещите квартира.
Моля някой, ако знае за освобождаваща се стая в Айндховен да ми пише.
 Успех на всички в намирането на квартира.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 08:13 от rnekezova

# 333
Здравейте, дъщеря ми е приета в NHL Stenden University в Леуварден...търся други деца приети там за търсене на квартири и запознанство...
Моля пишете ми на лично!

# 334
Здравейте, на база опит на децата ви, от кои университети сте доволни за тези специалности 1. Компютърно програмиране 2. Бизнес и мениджмънт.

И другото, защо приложните университети не са толкова предпочитани? Има ли проблем след бакалавърска степен в такъв университет, да се запише магистратура в друг?

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 09:22 от Ripple

# 335
Здравейте,

И ние сме в групата на търсещите- приети сме в Еразмус-Ротердам.
Ако има желаещи за съвместна обмяна на опит, търсене на квартира и бъдещо познанство Simple Smile сме насреща.
Може  и на лично комуникация.

# 336
Здравейте, има ли чакащи за прием в Амстердамски университет по приложни науки?

# 337
момичета,

Този път аз имам нужда от помощ и ви моля за съдействие.
Моя близка ни идва на гости, но за съжаление няма как да отидем да я посрещнем.
Жената е възрастна (70+) и не говори англ. Каца на Айндховен. Аз ще я навигирам по тел през цялото време, но се сетих, че никога не съм си купувала билет за автобус.
Билет за влак можем да й купим и изпратим, но билет за рейс от летището до гарата не намирам опция да купя предварително. Понеже не съм си купувала билет, ползвам карта и дори не знам къде е автомата?
Та въпросите ми са:
-Къде се намира автомата за билети? ( не съм обърнала внимание )
-Също си спомням, че съм чела тук за някаква особеност - приема ли българска карта?
-Работи ли с кеш?
-Има ли опция да си купи билет от шофьора на автобуса?

Благодаря предварително.

# 338
Веднага отговарям.
- Автоматът се намира точно срещу лентите за чекиран багаж след паспортен контрол.
-Работи с бг карти и по спомен можеше кеш.
- Може от шофьора само с карта.
- Цената на билета е над 4 евро ( така е когато не се ползва карта).
- До централната жп гара автобуси 400 и 401 (слиза се на последната спирка).
-Напомнете й да се чекира в автобуса и на качване и на слизане.
Трябва й смарт релефон и да й изпратите само баркода (може и на снимка), за да влезе в гарата. Там ще й кажете за пероните.

# 339
Ако има карта е най-лесно да си купи от шофьора. Приема български дебитни карти, но не знам дали всички  Кредитните са сигурни, като може и да не е нейна Wink, а на услужил й близък.

# 340
Страхотни сте!
Тази информация ми е предостатъчна
Благодаря!
Щом от шофьора може , е супер!

# 341
Последно беше 4,60 билета ако не се лъжа. Директния автобус е 400. Спира само на една спирка до гарата. А 401 е панорамна обиколка на града и не го препоръчвам, особено ако е с багаж, тъй като се ползва от много хора по междинните спирки. Има автомати за билети и точно преди спирките- като се излезе от самата сграда на летището-насреща се пада друга сграда през площадчето под чиито колони са спирките. Там се виждат едни ескалатори-машините за билети са точно отстрани на ескалаторите.

# 342
  • София
Здравейте! Може ли да разкажете подробности за ТУ Айндховен, конкретно специалностите Applied Math и Computer Science? Има ли някой, който е записал двоен бакалавър за тях? Или поне някоя от тях-какво е натоварването, как е разпределено? За настаняването също ако може подробности. Разбрах за общежития в кампуса-те на каква цена са, самостоятелни стаи ли са?

Преди време много мила съфорумка ми разказа за Грьонинген и съм й много благодарна. И сега дилемата е Айндховен или Грьонинген. Всякакви подробности за първия биха били полезни.

# 343
  • София
Преки впечатления от ТУ Айндховен нямам, но чета, че в града има множество технологични компании и това дава възможност за стажове. И за мен ще е интересно някой да се включи, защото навремето обмисляхме точно тази комбинация.

Освобождаваме едно място в Делфт, компютърни науки, ако за някого това е важно.

# 344
rosss, Ще ти дам друга идея - помощ от сънародник. Прилагана е многократно.
Още на летището в България се моли млад човек/семейство (защото се предполага, че знаят английски) за помощ при прекрачване, излизане от летището, купуване на билет и други лесни задачи. Човещинка е и винаги работи. И аз съм помогала, и на мои близки са помагали.

Общи условия

Активация на акаунт