Студенти в Нидерландия - 12

• 74 949
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, имаме час във вторник за оглед на апартамент в Бреда. Помагайте със съвети за какво трябва да внимава и да се огледа момичето, което ще отиде вместо нас, какво да пита и т.н.
Някой ползвал ли е услугите на тази фирма https://www.vanderhuizen.com/ ?

# 286
Момичета, да предложим, че успешно успеем да подсигурим квартири за децата. После какви са ви намеренията, ще пътувате ли с тях, за да ги настаните или тръгват сами?

# 287
Момичета, да предложим, че успешно успеем да подсигурим квартири за децата. После какви са ви намеренията, ще пътувате ли с тях, за да ги настаните или тръгват сами?

Стига детето да иска - тръгвам.
Пътувах с големия, когато той заминаваше. Помогнах му с пренасянето на багажа, първоначалното пазаруване, настаняването, проучването на града. Далеч съм от мисълта, че сам не би се оправил. Но това беше споделено преживяване, от което не бих се лишила.  А после - когато се чувахме, аз имах идея за обстановката около него, което си е бонус.
Та, сега ако ме поканят пак, веднага тръгвам.

# 288
Зависи от детето и от вас. И от условията. Нееднократно сме писали, че свободните квартири в 99% от случаите са напълно празни, някои дори без подова настилка. Ако е общежитие/студетския хотел или има друга уговорка - то тогава детето може да тръгне само. Малко са обаче децата, които могат да си уредят сами пълно обзавеждане - свързано е с доста обикаляне и хамалогии. Условности много - сядате и преценявате заедно.
Съвет от опит - дрехи/обувки/други може да изпратите по куриер 1-2 дни преди заминаването, а детето(+родител) да пътува само с ръчен или малък багаж. Така е доста по-комфортно за пътуване, цената е същата, дори някой път и по-евтино. Друг е моментът, ако се отива с кола като на екскурзия.
Преди две години тръгнах заедно с дъщеря ми, като носехме 2х32кг, 2х10кг и ръчни чанти/лаптопи. Имаше аварии на влаковете, беше 32гр и направо бяхме тотал щета като пристигнахме. Стаята нямаше дори крушка и веднага се стартирахме към Икеа. Стоях две седмици с нея да оправим спокойно всички формалности, разходки и др. Когато имам свободно време, ходя при нея.

# 289
  • Бургас
Аз със сигурност ще отида 1 или 2 пъти, предполагам, че ще има много неща да се купуват, пък и ми е любопитно

# 290
  • дядовата ръкавичка
Не сме пътували с него, при все че му беше първо пътуване със самолет Simple Smile. Стаята му беше обзаведена. Замина с 1 един куфар и 1 раница Simple Smile. Оттам си купи само спално бельо и посуда. С момичетата сигурно е различно, ще разбера наесен вероятно.

# 291
Не съм пътувала с нито единия, времената бяха трудни за нас, правехме всичко с минимум разход, децата се придвижваха първоначално с рейс, за да могат да пренесат възможно повече багаж, отделно и колети пътуваха с  остатъка от багажа.  Мисля, че е добре да се отиде с детето, за да се сподели началото.  Не са нужни много услилия една стая да се превърне в дом и да се поддържа в този вид, но и това си иска пример. А един родител може да е добър такъв.  Отчитам като грешка това, че никой от нас не успя да ги придружи. Чисто организационо с институциите  се справиха перфектно и двамата, но откъм поддръжка на стаята имаше какво да им покажа и науча.

# 292
`
Когато синът ми кандидатствапреди близо 2 г  фирмата която му подготви документите и от която сме много доволни ,предложи и групови билети на децата .Имаше и включен багаж, билет за влака и т.н- доста изгодна оферта от която се възползвахме, а и детето се запозна още тогава с част от студентите  в Айндховен.Успя да си пренесе багажа който му е нужен,но квартирата която наехме беше напълно обзаведена..Не сме придружавали студента.Със всичко се справи сам. Имаше няколко инфаркти ситуации, отностно намирането на офиса на агенцията ,от която трябваше да си вземе ключа. Те обаче работят само до 5...и още 4 и 44-хлопват вратата .Там си ценят времето и няма 5 мин повече или '' за мен може ли по изключение "., събота и неделя не работят.Та малко на косъм ,успя. От там сам намери и адреса .Да живеят телефоните и Гугъл Мапс:laughing:.После 2-3 дни и извади банкова сметка  и БСН .Та моето мнение е, че ако не ги оставите сега сами да се справят,после ще им е по-трудничко.Младежът оцеля!Справи се и беше изключително горд със себе си и тази си малка победа.Няма да споделям ,аз докато не ми звънне ,че всичко е наред ,през какви ли не ''сценарии'' не преминах.Ще ви ги спестя,защото знам ,че всички се печем на един огън .!!!Но моето мнение  е, ако можете оставете децата си сами да преминат през това.Те градят своето бъдеще и своят живот , а и нататък има много други перипети,не  може винаги да сте с тях и да им осигурявате комфорт!Извинявам се ако на някой  му звуча малко грубо!!!

# 293
Аз ще пътувам с детето. Ще постоя вероятно около 10 дена, такива са ми плановете. Освен организационни неща, ще се разходим, ще отидем до Хага и Ротердам, ще вечеряме навън, ще си прекараме чудесно.
После, преди началото на учебната година ще си замина.

# 294
Здравейте! Има ли студентски хотели в Амстердам и Айндховен?

# 295
Здравейте! Има ли студентски хотели в Амстердам и Айндховен?

# 296
Да попитам по-често пътуващите: защо като резервирам билет ди Айндховен на Уиз еър за 3-ма души, единичната цена на билета (двупосочно) е по-висока, отколкото ако задам един възрастен, пак за същите дати, за същите полети ...

# 297
  • София
Да попитам по-често пътуващите: защо като резервирам билет ди Айндховен на Уиз еър за 3-ма души, единичната цена на билета (двупосочно) е по-висока, отколкото ако задам един възрастен, пак за същите дати, за същите полети ...
Най-вероятно защото има само един или два билета на по-ниската цена. Като сложите директно 3ма веднага ги калкулира на по-високата цена. Платете първо един или два /с проба се получава/ и чак след това си вземете скъпия отделно.

# 298
  • София
Здравейте Hug
Следя ви от 2 години и най-накрая дойде и моето време да се присъединя .
Дъщеря ми е 12 клас и от тази есен ще учи в град Леуварден-Холандия.Трима са от нейната компания,които заминават и започнахме да търсим квартира.В тази връзка ако някой ще освобождава къща,апартамент и т.н. с три спални ще се радвам да пише на лични. Simple Smile

# 299
Най-вероятно защото има само един или два билета на по-ниската цена. Като сложите директно 3ма веднага ги калкулира на по-високата цена. Платете първо един или два /с проба се получава/ и чак след това си вземете скъпия отделно.
Мислих го това, ама се страхувах дали ще може с един и същи профил три пъти, един след друг...  То като няма с кого да разговаряш, си общуваш само със софтуер и няма оправия. А да създавам изкуствено профили ... не, не! Мерси все пак за мнението.

Общи условия

Активация на акаунт