Студенти в Нидерландия - 12

• 74 067
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
Не ми е хрумвало, че може да има какъвто и да е проблем. От моя профил последно купувах така билети (един след друг) през октомври.
Нещо интересно, което е важно да се знае за Wizzair, защото за мен беше изненада, е, че отстъпките от Wizz Discount Club или пък парите от WIZZ Flex в профила, могат да се ползват само ако пътува и титулярът на профила.
Казвам го, защото не е много готино да го научиш след като вече си платил и за двете услуги. Така синът ми пътува преди месец без да може да ползва нито наличните пари в профила ми, нито отстъпките.

# 301
Здравейте, мами!
Поздравявам ви за изключително подробната тема и усърдието, с което я поддържате!
Надявам се от тази есен и аз вече да съм майка на студентка, учеща в Нидерландия! Дъщеря ми е условно приета в University of Amsterdam. Специалност - Медия и култура.
 В момента сме в процес на търсене на квартира и бих помолила, ако някой има информация за свободно място - самостоятелна или споделена стая /студио да ми пише!
Също приканвам, при желание, и останалите търсещи квартира в Амстердам,  да обединим усилия в тази трудна задача!
Надявам се този процес да бъде успешен за всички!

# 302
  • София
Здравейте. Общежитията към университетите за всички първокурсници ли са или са недостатъчни? Къде може да се регистрират студентите за да им предложат стаи? За TU Eindhoven ми е въпросът.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 20:40 от aunt Ogg

# 303
Здравейте. Общежитията към университетите за всички първокурсници ли са или са недостатъчни? Къде може да се регистрират студентите за да им предложат стаи? За TU Eindhoven ми е въпросът.
До колкото знам , но да не ви подведа ТУ Айндховен си имат  общежитие и то е достъпно и за другите курсисти , не само 1 курс. Ако кандидатствате с фирма , те предлагат  настаняване  поне за 1-вата година .Може да попитате тях за съдействие , защото   много трудно може да наемете квартира без да имате гарант , че детето наистина ще е студент.Моя съвет за всички 1-во курсници възползвайте се от предложенията  за първата година ,ако има такива. Много по-лесно е да се търси после на място ,а и стреса за децата и вас е по-малък.Някъде обаче предлагат квартири с договор за 6 мес, но и това е добро начало....

# 304
  • дядовата ръкавичка

Не са за всички. На лотариен принцип се дават. Доколкото помня, при потвърждението за записване, синът попълва някакъв формуляр, в който имаше и въпрос, искаш ли да ползваш общежитие. Мисля, че към средата на юли се "разиграваше" лотарията.

# 305
Здравейте! Дъщеря ми ще е първа година студентка в Грьонинген и сега сме в процес на търсене на квартира. Някой ползвал ли е услугите на SimpleStay при намиране на квартира, имате ли конкретни впечатления от тях, коректни ли са и т.н. Всякаква информация ще ми бъде полезна.

Благодарение на SimpleStay миналата година успехме да намерим квартира. Доволни сме и смятам, че ни спестиха доста от тревогите.

# 306
Здравейте, синът ми иска да учи автомобилно инженерство ,откривам такава специалност в
Fontys University of Applied Sciences  има ли някой с дете учещо в момента там ?
9 клас е в момента ,но от това което успявам да си преведа с преводача май няма да му се случат нещата .
В МГ е с биология и химия ,  а говори само за двигатели ,коне .......Много ми се иска да учи и работи това ,което му харесва ,но май ще трябва да сменя училището .Та ако някой може да от опит да ми каже какви са точно изискванията бих била много благодарна .

# 307
Здравейте търся адвокат по трудово право, който да работи с българи.

# 308
Дъщеря ми освобождава 1 квартира в Енсхеде и за още една се търси съквартирант. И двете от 1.юни.
Пишете ми на лично, ако някой се интересува. След една седмица дъщеря ми ще ги пусне по форумите.

# 309
Здравейте, синът ми е условно приет в BUAS, специалност Creative Business.
В момента сме в процес на търсене на квартира и бих помолила, ако някой има информация за свободно/освобождаващо се място - самостоятелно или споделено да ми пише! Всякаква информация ще ми бъде полезна!
Ще се радвам родители и на други младежи и девойки, приети в Бреда, за съквартиранти и запознанство, да ми пишат.
Благодаря!

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 16:32 от svetlana jeleva

# 310
Здравейте, синът ми иска да учи автомобилно инженерство ,откривам такава специалност в
Fontys University of Applied Sciences  има ли някой с дете учещо в момента там ?
9 клас е в момента ,но от това което успявам да си преведа с преводача май няма да му се случат нещата .
В МГ е с биология и химия ,  а говори само за двигатели ,коне .......Много ми се иска да учи и работи това ,което му харесва ,но май ще трябва да сменя училището .Та ако някой може да от опит да ми каже какви са точно изискванията бих била много благодарна .
Синът ми проучваше тази специалност в Нидерландия. Има я на добро ниво   ТУ Айндховен.  В Арнем също, не съм запозната с нивото. Не бих се доверила на Фонтис за такава специалност, лично мнение.

# 311
Много е подвеждащо името на специалността. Всъщност няма да учат нищо по двигателя или задвижването откъм механика, ... учи се само електрониката и електрическата част от автомобила. Ние също мислихме, че е за нас, защото все за БМВ се говори, коне, мощности, купуват се книги за коли, ... но ни интересува механиката, двигателя, ...
Заповядай в нашата група Нидерландия- инженери във вайбър.
Ако ше се запъщате към инженерни науки, трябва да смените училището или специалността и да има математика и физика в 11 и 12 кл.
G..D.. защо не се доввряваш на Фонтис, ако е удобно да споделиш. Защото е приложен ли? Или друго?
Благодаря!

# 312
  • Пловдив
А има ли вайбър група Нидерландия - Бреда Wink

# 313
А има ли вайбър група Нидерландия - Бреда Wink
Направете си Wink ама ако в Бреда се учи инженерство  (не знам), заповядайте при нас ... имженерите Simple Smile

# 314
Здравейте,
Синът ми търси работа в Амстердам, но до момента няма нищо. Кандидатствал е по няколко обяви, но никакъв отговор от там. Търси нещо почасово и може и събота и неделя. Има ли деца, които да работят в Амстердам?
Ако може да споделите как и къде са си намерили работа?
Много ще съм благодарна и ако може някой да го препоръча. Той е работлив и много съвестен, не пуши.
Благодаря ви много.

Общи условия

Активация на акаунт