Професионални серии за коса- тема 154

• 65 222
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Някой доста по-назад беше питал дали се е случвало пяна да излиза течна. При мен се е случвало или когато почти свършва пяната и е съвсем малко във флакона, или ако се е счупила самата помпичка, която я изпръсква. И в двата случая просто изхвърлям.
Някой пък питаше за раздразнен скалп, просто беше преди много страници и нямаше как да цитирам (или не знам как). Аз имах много пърхот, сърбящ и мазен скалп, абе ужасна история. Бях пробвала доста неща, но една маска на System Professional видимо подобри състоянието на скалпа, драстично намаля пърхота, като в момента нямам изобщо. Маската ми свърши (прилагам снимка), но тъй като значително бях подобрила състоянието на скалпа, сега ползвам една маска от масла на Ривана, която тук препоръчахте - Маска против косопад. Стоя два часа поне и отмивам, и мога да кажа, че се избавих от сърбежа. Интересното е, че преди маската на System professional бях ползвала почти всички шампоани против пърхот от аптеката и никой не ми решаваше проблема - Виши, Дюкре, Слесън блу, Биотрейд, Низорал, вероятно и други, сега тези ми идват наум, така че ако имате подобен проблем, препоръчвам с две ръце. Купих си я от фризьор, така и не я намерих след това в ЗР и Арлен, явно пак ще трябва от салона да я купя. За мен има разлика с маските на SP Wella, които са в другата опаковка. И цената им е по-ниска, така че явно са различни серии.
Стана дълго, дано да е било полезно Simple Smile.

# 721
По темата за раздразнен скалп ще се включа и аз, защото моят нещо не се разбра със спрея на Меди Нуминокс... Започна да се лющи от него и го оправих с вода от маточина, закупих си от InaEssentials и нанасях по скалпа след всяко миене на косата и понякога при нужда на суха коса, също. С това си оправих проблема.

# 722
  • София
Аз какво ли не изпробвах за моите момичета с този чувствителен скалп.Каквото и да купя проблема си остава,сърбеж и на места леко се бели като пърхут.Имат много гъсти коси.Минахме през много голяма част от дермокозметиката за коса,но никакъв ефект Fearful

# 723
У дома периодично някой се оплаква от чувсвителен скалп, а  тийнката и от лек пърхот. Много доволни сме всички от Klorane.
Един с божур, но сме купували и  един със седра и друг с коприва - всичките успокояват.

# 724
Тази маска определено ще я потърся, наближаващото лято е особено проблемен сезон за косата и скалпа ми.
На мен за бързо омазняващ се скалп много ми помогнаха глината на Керастаз и ексфолиант с AHA киселини. И двете ги ползвам 2 пъти седмично, за около месец омазняването доста намаля, можех да удължа периода между миенето на косата с ден. Аз съм привърженик на честото миене на косата, но пак ми беше приятно да видя, че има подобрение.

# 725
  • София
У дома периодично някой се оплаква от чувсвителен скалп, а  тийнката и от лек пърхот. Много доволни сме всички от Klorane.
Един с божур, но сме купували и  един със седра и друг с коприва - всичките успокояват.
На Clorane мисля,че не съм купувала за децата.Ще купя да тествам как ще им се отрази Виждам,че в Софармаси дори са на супер цена с 25% намаление.

# 726
Тази маска определено ще я потърся, наближаващото лято е особено проблемен сезон за косата и скалпа ми.
На мен за бързо омазняващ се скалп много ми помогнаха глината на Керастаз и ексфолиант с AHA киселини. И двете ги ползвам 2 пъти седмично, за около месец омазняването доста намаля, можех да удължа периода между миенето на косата с ден. Аз съм привърженик на честото миене на косата, но пак ми беше приятно да видя, че има подобрение.
Кой точно ексфолиант ползваш?

# 727
Ето този
Скрит текст:
Ползвала съм също и на The Inkey List двата серума за скалп, единият с BHA, другия с AHA също стават. След като свърша този на Drunk Elephant, мисля да взема тоника на The Ordinary, който е най-изгодния вариант.

# 728
  • Някъде там
Нямаме проблем вече с раздразнен скалп от както в нас използваме шампоаните на Doоri.
Търся отзив за този продукт,ако имате ще се радвам да прочета.Звучи доста обещаващо

Олио за коса супер блясък AUREO HUILE D’ETOILE MEDAVITA
предотвратява разделянето на крайчетата
гланцира
UVA/UVB филтри
предпазва косъма
не утежнява
подходящ финиш
придава силен блясък
Невероятна комбинация от 10 луксозни масла, които осигуряват на косъма всичко необходимо за лъскава и здрава коса.

# 729
В Арлен има намаление на някои марки
🏵️KERASTASE - 20%; ALTERNA - 20%; REDKEN - 20%;THEBALM COSMETICS - 20%;JANE IREDALE - 20%; NUGGELA AND SULE - 20%;CELEB LUXURY - 20%;GRAZETTE OF SWEDEN - 20%;PROFESSIONAL MAKEUP- 20%;ALTISSIMA - 20%;
MOROCCANOIL - 20%
Забелязах как Глоси нектара на Оуей от около 50лв, е станал 91 в Арлен, а на някои места дори 100лв. Двойно увеличение .. това е ужасно, еми не е честно! Стискайте си запасите, че цените стават страаашни!

# 730
  • София
Едно питане - Термозащитата на Olioseta как я усещате повече хидратираща или протеинова, защото гледах в описанието пише, че е с копринени протенини, а пише и че е хидратиращо действие, вие как го определяте?

# 731
  • Варна
Нямаме проблем вече с раздразнен скалп от както в нас използваме шампоаните на Doоri.
Търся отзив за този продукт,ако имате ще се радвам да прочета.Звучи доста обещаващо

Олио за коса супер блясък AUREO HUILE D’ETOILE MEDAVITA
предотвратява разделянето на крайчетата
гланцира
UVA/UVB филтри
предпазва косъма
не утежнява
подходящ финиш
придава силен блясък
Невероятна комбинация от 10 луксозни масла, които осигуряват на косъма всичко необходимо за лъскава и здрава коса.

Много приятен продукт  бих го нарекла,но чак нещо Уау не е. Пробвах го от мостра/изключително щедри са на мостри медавита между другото/. Не знам как ще е в дългосрочен план,но мостричката 2 мл. съм я ползвала поне 3-4 пъти и има още в нея. Сложила съм в кошницата едно 15мл. Усърдно търся заместител на капките Oway. От аромат определено цялата серия HUILE D’ETOILE го докарва.
 След като прочетох кометара на Ванеса си отговорих какво ме гложди в цялата марка.....Голям кит са да им се не види. Косата изглежда чудесно с всички серии,които съм тествала,но на усещане я някак изкуствена. Няма я лекотата на Алтерна или Олаплекс.
  Вчера измих с ДПШ и сложих маската PRODIGE. Финиши термото Хроноложист с помпичка олио за блясък RADIANCE IDOL MEDAVITA.  Косата е прелест. Витална,плътна жива и бляскава Heart. Явно обаче ДПШ трябва да играе редовно. Доста го бях игнорирала напоследък.
 Упорито се опитвам да харесам https://medavita.bg/product/sprey-olio-za-blyasak-radiance-idol-medavita/
 По описание ми звучеше като Керастазките елексири и капките на Oway. Е да ама не. С три помпи отма си докарвам визия на полята с олио Grinning. От години не ми се беше случвало да си мия косата два пъти за един ден....Е заради това чудо ми се случва вече няколко пъти Grinning. Накрая му хванах цаката де и се харесахме. Една помпичка смесвам с някой от термиците на Керастаз и всичко е ОК.

Лоло Хидратиращо е термото на Олиесета. Копринени протеини има в доста хидратиращи продукти. Те имат омекотяващо и овлажняващо действие.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 17:17 от prinzesata

# 732
Тази точно не съм я ползвала, но копринените протеини хидратират.

# 733
  • София
Благодаря вии! 😍 Поръчах.

# 734
Здравейте, от скоро чета и съм се спряла на професионални продукти за коса и имам нужда от помощ. Не успях да прочета всички теми които има, но до колкото разбрах косата има нужда от 2 вида продукти (подхранващи и овлажняващи). Може би звучи тъпо, но аз не мога да определя за какъв тип продукт е моята коса. Последно съм ползвала шампоан на OGX с
Biotin & Collagen i Jean&Len Ш+Б с Кератин. Това са продукти закупени от дрогерии. Косата си я боядисвам на 2-3 месеца с номер 5-6 безамонячни бои.До скоро използвах преса през 2-3 дена може би. Имам много сухи и цъфтящи краища, които миналата седмица подстригах и сега е в по -прилично състояние.  Спряла съм се на серията на Kerastase Extentioniste, мисля че тя спада към подхранващите, затова бих искала и някоя овлажняваща серия да купя. Може ли да ми предложите😊

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 17:20 от V. Rosenova

Общи условия

Активация на акаунт