Професионални серии за коса- тема 154

• 66 238
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Някой има ли впечатления от серума Genesis на Керастаз?
Вече го поръчах де, но ми е любопитно.

# 541
  • Варна
Симпатично серумче с чудесен аромат. Създава усещане за обгрижен,спокоен скалп. Не утежнява. Много ми беше приятно ползването му.но съм го ползвала като рутинна грижа,не с някаква определена цел.

# 542
  • София
Относно ДПШ:
Наскоро си взех Metal detox на L’oreal.
Тъй като съм с изсветлена руса коса, а го рекламираха като мн подходящ за такава и подпомахащ запазването на хубав тус нюанс се подведох.

Самият шампоан е много хубав - много богат и напояващ, не премива и създава усещане за разплитане още под душа което за мен е рядкост.
Ноооо ми свали целият пепелив мат и останах жълта след него.

Веднага го продадох.
Но го препоръчвам като ДПШ за небоядисана коса.

Относно скрабовете, имам зеления на керастаз и съм мн доволна.

А относно олаплекс, доколкото чух съставката я има само В 3 и е свързана с аромата, так че едва ли присъства в 1 и 2.

# 543
  • София
Метал Детокса много ми харесва и шампоана и маската,не съм забелязала да ми пада цвета,но и аз не се матирам пепелно.И не я ползвам серията на всяко миене.Но серията на моята коса ми е много добре,напоена ,жива ,страхотна ми става косата.

# 544
Дами, търся си оцветяваща маска за коса в тъмната гама/кафяво,черно/. Косата ми е тъмнокафява, имам тук - там 10-на бели косъма, но естествено са отпред на лицето Grinning. Та не ми се ще още да започвам с боите. Спомням си някоя дама бе похвалила оцветяваща маска /пигмент/ в метална кутия, но не можах да намеря мнението. Моля за препоръки.

# 545
С подобно приложение ли проверявате QR кода на Олаплекс?

Не съм проверявала до сега и не съм много наясно. Помня, че бяхте писали че от Парфимо няма проблеми и са оригинални, но за тези цени искам да проверя преди да ги платя.

# 546
Здравейте с коя боя и кой номер мога да постигна този цвят

# 547
Лично прочетох научните изследвания за Lilial и регламентите за класификация и регулиране на потенциално опасни съставки - повод за притеснения няма, съставката е обявена за опасна единствено на база изследвания с животни, и то при поглъщане, няма как с мазане на козметика да се постигне същата абсорбция. ЕС действа превантивно, проактивно и при НЕдоказана вреда - генерално. FDA e друга работа, там са ларж :д Ако имате продукт с Lilial (други наименования: Butylphenyl Methylpropional, p-BMHCA ), използвайте си го без притеснения. Най-вероятно имате - изключително широко разпространена е при всички категории за коса и кожа, както и при перилни препарати.

НО: факт, забранена е, имало е предостатъчно дълъг гратисен период и е екстремно несериозно марките чак сега да започнат да дават statements. Всеки бранд с продукт на рафт с Lilial от 1.03 е в нарушение на регламента и е имал месеци да вземе мерки, това е.

Ъпдейт с първи впечатления от нов продукт:
Използвах термозащитата на Напура - толкова не беше каквото очаквах, че чак се зачудих дали съм купила правилния продукт. Thermo fluid се води. Мазна силиконова текстура - 1:1 с евтини кристали. Не виждам как от нея ще се сложи достатъчно количество, за да бъде косата адекватно защитена от термообработка. Опитах се и след това да пригладя тонова бебешки косички с нея - напълно безуспешно. И за съжаление - най-голямото ми очакване - вечерта косата беше лъскава, пригладена почти като след преса, чуууудна. Само след едно преспиване, на по-малко от 12 часа тоест, косата вече си е напълно обичайната, няма и помен от блясък, камоли пък да е нещо впечатляващо. Иначе си е мека, не се заплита, доста права. Доста съм изненадана от отзивите в Рибката - грандоманските обещания за блясък на Напура никак не се изпълниха, при това с хидратираща рутина. Представям си, че при протеинова ще е още по-незабележимо. Може би къдрокоските ще усетят по-голяма разлика.
Интересното е, че не утежнява - имам луд обем, който се чудя на какво се дължи. Преди измиване нанесох за 30 минути много обилно от Вълшебството в корените, по дължините Еластисайзър и измих с мостри на серията Lakme Teknia Argan Oil. Понеже е хидратираща серия, очаквах слепнала в корените, лигава коса, но нищо подобно. И сега се чудя - обемът от Вълшебството ли е или от неволна промяна на рутината около изсушаването.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 10:42 от bambinnah

# 548
Ако искаш супер блясък, който се задържа, капките Oway са продуктът, но цената им стана безбожна за съжаление.

# 549
Коментарите в Рибката са манипулирани. Вече няколко пъти оставям смесен коментар за някои продукти. Не пет звезди, а си пиша истината. Никой от тези коментари не ми е публикуван. Затова и спрях да ги следя.

# 550
Здравейте, в следствие на кичури с блондор косата ми изглежда ужасно, като снимката в ляво before (снимката е от интернет). След изсушаване (или като изсъхне сама, няма значение) не е гладка, а сякаш има хиляди стръчащи косъмчета. Къса се ужасно в крайщата т.е почти всеки косъм има бяла точица, от която се откъсва с лекота.

Скрит текст:

Че спирам блондора и трябва подстригване е ясно. В края на седмицата съм на фризьор, но няма как да отрежа всичко наведнъж, тъй като това накъсване и стърчене започва около ушите някъде (косата ми е 2 пръста под раменете) т.е ще се реже постепенно. Въпроса ми е има ли как да поправя това положение и поне да се замаскира докато изрежа всичко изгоряло?

Използвала съм и използвам доста неща, като досега не съм видяла ефект от нищо. В момента имам:
Joico K-PAK - шампоан, балсам, реконсутруктор - никак не си харесвам косата след тях - след измиване е твърда и суха и много бързо клепва и се омазнява

Лореал проф. - ABSOLUT REPAIR маска.

MYTHIC OIL крем, арганово олио за фина коса на Label M, сметаната на Милкшейк, лечебен бондер за цъфтящи крайща на Philip Kingsley.

Още няколко шампоана за обем - на Лакме, Лайебъл М, Матрикс.

Шампоан и балсам за мазни корени и сухи крайща Philip Kingsley.

И наскоро си взех Philip Kingsley Moisture Extreme за екстремна хидратация.

Веднъж седмично изпозлвам Еластисайзер и веднъж седмично Бонд терапията на Кюн 3-та стъпка преди измиване.
И след всичко резултатът е един и същ - суха, разхвърчана, щръкнала коса с късащи се крайща и бързо омазняване в корените (права и тънка).
Та, къде греша и има ли какво да направя?

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 11:43 от A-L-I-N-A

# 551
Ако искаш супер блясък, който се задържа, капките Oway са продуктът, но цената им стана безбожна за съжаление.
На моите изтощени от кичури дължини и най-вече краища дават само краткотраен блясък, който при попиването на продукта в косата веднага изчезва. Единственото което виждам като резултат е приглаждане, което получвам и от други продукти от вида олиа ( и тип "кристали" ) на които стойността е доста по разумна ( най вече като съотношение количество/цена )

# 552
Алина, от продуктите, които описваш, като абсолютно неадекватни ми се струват: сметаната на Милкшейк-тя нчма лечебно действие,а е само за кеф като парфюм за коса и за хора с фетиш към продуктите за коса.... супер яко звучи ,,сметана", но в крайна сметка си е просто един нищоправещ лийв ин. Аз го ползвам за чист кеф.

Следващ неподходящ продукт според мен е всичко от серията Митик ойл. Това е най-нищоправещата серия на Лореал-лично мнение. Бих сменила.

Лореал абсолют рипеър е ок. Обаче виждам много шампоани за обем, много хидратации и никакъв сериозен протеин, а на такава увредена коса точно това й трябва. Ориентирай се към качествени възстановяващи маски и редуцирай за сметка на това инвестицията в сметани, митични олиа, прекалено много шампоани. Бих си взела Терапист на керастас или Редкен Екстрийм маската (а защо не и шампоан и маска) или Архитект на Керастас (маска и цимент термик).

Изобщо според мен ти липсва сериозен протеин. Абсолют рипеър не е точно такъв. Също така не очаквай чудеса. Блондор и особено ако е било в дом. условия има потенциала да прецака косата перманентно и ако има шанс за оправяне, то става с много грижи и известно количество време. А понякога помага само ножицата.

# 553
snowwhite12, благодаря за отговора. Блондора не беше в дом. условия, а при добри фризьори уж (общо 4 пъти съм правила кичури за последната година и половина и не са в най-светлите руси нюанси), но явно за моя тънък косъм, това не е добра идея. Веднага след кичурите косата изглеждаше добре, но след това се влоши.

Иначе за протеин, преди време използвах на Напура спрейчета - https://www.zlatnaribka.com/napura/vazstanovyavashti/napura-m-9- … osa-5-br-po-30-ml не знам аз ли не ги изпозлвах правилно, но нямаха никакъв ефект.
Серията на Джойко мислех, че е протеинова...Проблема е, че първо аз не мога да разбера от какво има нужда косата ми и освен това с това бързо омазняване не смея да заложа на тежки продукти, да не стане по-зле.
Пропуснах да добавя, че имам и филъра на Olioseta.

Керастас не съм опитала до този момент, но това определено ще е следващата стъпка.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 13:19 от A-L-I-N-A

# 554
  • София
Mythic oil не е нищоправеща серия. Напротив, но се ползва на балансирана коса, която е преминала етапът на лечение. При мен дава страхотни резултати - но вече съм на етап поддържане само 💐

Общи условия

Активация на акаунт