Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 928
  • 400
  •   1
Отговори
# 195
А какви пробиотици давате и давате ли изобщо? Аз бях на Панда, сега свърши и мисля да пробвам Биогая.

# 196
Аз не давам. Честно казано, против съм спрямо даване на пробиотик без конкретна причина.
Дрийминг, в една лекция слушах, че към третия месец почват да сънуват бебетата. Може и от това да е неспокойно детенцето.
Вчера бях на лекция на Ася и д-р Петкова за ЗВБ. Много ми беше интересно. Вие мислите ли по въпроса за захранването?

# 197
Аз мисля..малко ме е страх от сега. Не съм решила как ще е най-добре за него.
Мамите на смесено хранене, как ще се справяте с количеството храна като вкараме и захранване?
Аз лично не давам пробиотик.

# 198
Dreaming girl, не помня до кога, всичко, което не е рев и болка не го помня Simple Smile
Пробиотик давах малко след 20 ден, бях взела комбинация вит д с пробиотик (биобаланс), сега давам чист вит д, без пробиотик.
Днес отново спи като ангелче. Момичета, щом падна под 3л течности дневно, почва да реве. Може би кърмата се сгъстява и трудно я усвоява, знам ли...

# 199
Здравейте,моята бебка и тя така рита и се отвива и мънка, без да се събужда ,някъде от 3 до към 6 ,когато вече се събужда да яде.Водих я на гастро ,сега и давам Био Амика за колики и сироп Рефалгин,тъй като много плаче при ядене чак се захласва редовно.Каза,че има рефлукс.Много ни е трудно кърменето,отказва да суче в повечето случаи ,дърпа се ,реве.Главно си е харесала едната ми гърда.Тя се пълни съответно двойно повече ,колкото и да цедя другата не вадя същото количество.Съответно много се напрягам напоследък и измарям с това ядене.Надявам се да отмине този период и да я кърмя още.

# 200
Момичета, някоя от вас пробвала ли е курсовете на "Мамо, спи ми се"? Или да има отзиви от първа ръка? Чудя се дали да пробвам този от 3 месеца натам.

# 201
Аз не давам. Честно казано, против съм спрямо даване на пробиотик без конкретна причина.
Дрийминг, в една лекция слушах, че към третия месец почват да сънуват бебетата. Може и от това да е неспокойно детенцето.
Вчера бях на лекция на Ася и д-р Петкова за ЗВБ. Много ми беше интересно. Вие мислите ли по въпроса за захранването?
Синът ми го захраних по ЗВБ преди 7 год. Поръчах си книгата на Gill Rapley и действах по нея. Много добре се получи. Единствено омазването и чистенето на столче и под е доста изморително. Мечтаех си за куче, което да измита всичко от пода вместо мен 😆
С Ади мисля да правя същото. Развива много добре мобилността на езика, дъвкателните умения и помага за правилния говор в последствие. Деца, захранени така стават good eaters (не знам как да преведа на български). Усещат по-добре вкуса на храната, не са само пасивни отворени и гълтащи устички и се научават да търсят качествена храна според вкуса си. Може първите месеци да е трудно, но е като инвестиция за бъдещето.

В неделя беше кръщенето на Ади - мина много добре, не плака изобщо, издържа целия едночасов ритуал. Ноо преди кръщенето ходихме на спа почивка за ваканцията на батко й и всеки ден плувахме с нея в басейна. Да знаете, че много помага ако планирате скоро кръщене. Християнската църква препоръчва кръщението да става колкото се може по-рано. Синът ми го кръстихме на 5 мес. И също не е плакал. Само се опитваше да гризне расото на попа. На следващия ден му излезна първото зъбче, явно затова.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 00:51 от pokita

# 202
  • Пловдив
Как сте банда? Как е нощното ставане при вас? Дъщеря ми си спомням от 3тия месец започнада си спи по цяла вечер, а с момчето ми като гледам това нама да се случи скоро. Не ви ли съсипва това ставане вечерно време? Много ми е трудно, през деня цял ден на крак и нощно време накъсан съм къде спане, къде хранене, къде полубудно състояние вече 3 месеца, луда работа.
Вече сме почти по цял ден навън и ми идва май доста , трябва да намаля разходките ,но и голямото дете и то перкулясва вкъщи и все навън.
От днес реших да сменя млякото от нан на хип, силно се надявям да му повлияе добре, че с Нан се събират по 3-4 дни без акане, което не е ок. според мен за такова малко бебе. Във вторник сме на консултация , дано всичко е наред.
Не съм фен лично аз на ЗВБ или по-скоро ме е страх повече от задавяне. Мисля да си карам по класическия начин от 5тия месец този път.

# 203
Здравейте. Simple Smile
Нашата девойка е голям еднорог(да не казвам голяма дума пу пу). Вечер прави пауза от поне 6-7 часа, на кърма е. Буквално я забравям понякога през деня, че е с нас в стаята. Спи, събужда се, гука си. Впечатляват я книжките от Точната книжка по възраст. Слагам и да ги гледа и доста се вглежда, също и в играчките над леглото и. Но късно заспиват и двамата въпреки опитите за ранно приспиване и грохваме. И ние сме навън с баткото повече, вече нося в горите с май тай слинг, за да разнообразяваме и е супер. Една приятелка ми го даде, ние имаме Тула и ще го използвам докато порасне за нея. Баткото го захранвах по класическия начин с пюрета, които аз приготвях на пара(та био, та накиснати, с билки брани по роса от самодиви)Smile. Ще почета и ще помисля пак така ли ще действам. Край мен имам доста бебета по ЗВБ. За курсовете не съм чувала отзиви, но доста хубави отзиви за индивидуална работа с консултанти по сън съм чела. Пробиотик не съм давала на децата, според педиатърката няма нужда в нашия случай(по вида на акото определи), а тя е фен. Колики вече няма, минаха много леко за щастие, но агресивно вече дъвче всичко, да видим със зъбите как ще е.

# 204
Нашете момче все още има вечерни ставания. Много рядка е било само едно ставане. Обикновено са две. Беше започнал да спи доста добре. Става яде и заспива за около 20-30 минути, но последните 3-4 дни пак е леко нервен, има газове и се мята като скумрия, което ни буди с баща му. Снощи спа много неспокойно. Вчера ни сложиха 2-рата ваксина (на 3 месеца) и 2ра доза Ротавирусна. Нещо стана хиперактивен и трудно заспа.
Разходките навън и мен ме изморяват, но пък той спи доста добре. Въпреки че понякога започна да се буди.
опитвам се да спазвам норми на съня 4 дремки и поне 1,3ч.будуване.
Тези, които сте постоянно навън, децата спят ли през цялото време? Мен все ме  страх да не спи постоянно и да си развали нощния сън, че и без това сме умрели с баща му Simple Smile
Аз също мисля да го захраня в 5тия месец, но още не  знам как. Като кое се включва. Трябва да намеря време да прочета и да поискам мнения от вече минали оттам мами.

# 205
Varki, ние също сме на Нан, и при нас е същото положение с акането. Ще се радвам да споделиш по натам, как ви е по действал Хип. Аз давам пробиотик и въпреки това пак ака през 3-4 дни.

# 206
при нас беше на 3-4 дни, стана от самосебе си на 1-2 до 3 максимум. Нищо не му давам. Опитвам отскоро само по малко вода, но не винаги я иска и едва ли е повече от 30-40 мл дневно.
Дохранвам с лактана био. чудя се дали да взема фризовом. Някой с опит?
също така има ли мама , която кърми (а не цеди) и дохранва? Как се ориентирате или карате на усет с количествата?

# 207
Здравейте.
При нас утре е денят за пътуване до София. Колата прелива, аз чакам сушилнята да изсуши и трябва да ставаме след пет часа. Пълен купон!
Дрийминг, аз познавам и хора, които не са доволни, и такива, които са. На мен дамата-основно действащо лице ми е доста антипатична, бих предпочела Нани, нани, бебе, ако съм се насочила към подобен курс.
polite, коя точно книга на Gill Rapley си поръча? Аз имам тази на Нориега, тя май е най-популярна в България.

# 208
Момичета, в някакъв ужас съм. Бебка май е направила млечница. Някаква идея или опит с какво мога да я мажа?

# 209
Големият ми син мазах с Дактарин. Устата, колкото може отвътре и зърната, ако кърмиш. (Извинявам се, не помня кои бебета сучат Simple Smile И спокойно, не е толкова страшно Simple Smile , ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт