Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 924
  • 400
  •   1
Отговори
# 210
Диди, по принцип мислех да спираме на всеки час, за да я вадим от столчето. Онзи ден обаче ходихме до Русе и по време на пътуването от час и половина не сме спирали за почивка.

Появи ми се едно притеснение и се чудя дали да звъня на педиатърката и въобще как и дали би ми помогнала. Прави ми впечатление, че детето в доста по-голяма част от времето стои с глава завъртяна в една определена посока. В началото ни беше смешно, обаче се поразчетох и чета за случаи, в които децата имат някакви схващания/проблеми с мускулчета и подобни. Милата ми е много мързелива, хич не обича по корем... и то не толкова, че плаче, а че понякога се мъчи да се завърти/надигне, а друг път (често при това) просто си завърта главата на страни да и е удобно и си лежи така. Последното съм го казвала на педиатърката, каза да не се притеснявам, а просто да съм настоятелна. Иначе си и правя редовно масаж и гимнастика.
Аз съм със същите терзания. Димитър спи на ляво, рядко на дясно. През деня се сърди ако сложим нещо, за да не се върти на ляво. Лошото е че и главата му е леко деформирана вече 🙈 а по корем и дума да не става да стои повече от няколко минути... Вече просто не знам какво да правя 🤷‍♀️

# 211
  • Ботевград
Ние с Дивна бяхме на ортопед февруари и ни препоръчаха ортопедична възглавница за формата на главата 3Д.

# 212
  • Пловдив
Varki, ние също сме на Нан, и при нас е същото положение с акането. Ще се радвам да споделиш по натам, как ви е по действал Хип. Аз давам пробиотик и въпреки това пак ака през 3-4 дни.
Betina, минали са едва няколко дена, но разликата определено се усеща. Откакто го давам си ака детето всеки ден и не се мъчи , преди да го започна имаше период 4 дена не беше акал, измъчи се. Доволна съм за момента. И с дъщеря ми до втората година купувах Хип и намах никакъв проблем. И Борис обича да спи все наляво, колкото и играчки да слагам от дясната страна ефекта е нулев. Върти се, спи и надясно , но определено предпочита другата страна.

# 213
Момичета,  като сменяте млеката бебчетата не получават ли колики?
Ние също сме с Нан и бебка си ака всеки ден по веднъж, максимум на 2 дни. Но ме посъветваха да пробвам хипоалергенното мляко на Хип, защото има пъпчици по кожата, като гъша й е. Обаче мен ме е страх все още да сменя. Може би ще изчакам докато направи 4 месеца.

# 214
И моето бебе предпочита лявата страна. Главата е деформирана, купих ортопедична възглавница,  но според мен би вършила работа при по малки бебета...моето си се върти на където си иска. Дори последните дни го намирам на обратно в кошарата, главата е на мястото на краката Grinning

Аз имам въпрос към кърмещите майки. Случвало ли се е на някое бебенце да тече кърма през носа?
При нас се случва, ако го кърмя в легнало положение. Докато суче през ноздрата, която е от долната страна, тече мляко. Confused

# 215
Varki, много благодаря, че сподели!
Може и аз да пробвам с Хип, че днес на Вики ѝ е 4 ден без да ака и е много крива!
И тя предпочита да спи на лявата страна, но аз я завърта чак когато заспи, иначе веднага си я обръща!
Допълвам поста си
Varki ако може да кажеш какъв точно Хип даваш, че и аз мисля да сменя нана

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 18:00 от betin@

# 216
Извинете не е по темата
Но да попитам има ли мами от Пазарджик?

# 217
Момичета, какъв тип легло сте взели за мъниците? Аз съм в момента с next to me, но скоро ще умалее. И се чдя между дървено легло и кошара. Кошарата ми се вижда по-удобна от гледна точка на мобилност. Някакви препоръки да имате (и за марки легла, матрачета и т.н.)?

# 218
Момичета, споделете моля ви дали вашите мъничета имаха някакви реакции след първите ваксини и колко продължиха? Ние ги отложихме, защото бяхме болни и предстои да ги направим другата седмица. Притеснява ме, че няколко дни след това ще си летим до България. То и без това ще е голямо приключение с бебето, като се има предвид, че цялото пътуване ни е около 12 часа и ще сменим няколко пъти влак, таксита, самолет, автобус, престои по летища и гари... Та се притеснявам да няма и някоя реакция от ваксините на всичкото отгоре.
Иначе аз още се цедя и я храня с шише, но май ще се наложи да премина постепенно на АМ, че вече трета седмица поред имам доста сериозни и болезнени запушвания, лекувам ги с топли компреси и зеле, но долу горе през 5 дни пак се появяват на различни места. Взела съм АМ на Хип, но още не мога да се реша да започна да й давам. Все ми се искаше да си я храня с кърма по-дълго, но както каза мъжът ми, в крайна сметка ако ми стане на мен нещо няма да съм по-полезна за бебка.
Легълце съм харесала тип преносима кошара Graco Electra, но за сега сме си още с малкото подобно на Next to me. Ще видим до кога ще й е добре на бебка, тя расте май предимно на височина като майка си и бабите си 😁

# 219
След ваксина не сме имали никакви проблеми, бебка не е вдигала и Т. Слагах лепенки куул пач и на следващия ден.
И ние взехме млякото на Хип, но май не се хареса. Давах ѝ цял ден само него и се вижда, че ще и регулира акането, започна през ден, но е голяма мъка докато я храня. Май кколиките пак са се засилили. Дано да е съвпадение някво и да хапва Хип-а, защото е много кофти когато не ака по 3 или 4 дена.

# 220
Моят вдигна 37.5 вечерта след ваксинацията. Дадох май Нурофен. Утре предстоят вторите  дози и съм на тръни. Трябваше миналата седмица, но баткото нещо го хвана и като започна да връща... пак стигна до системи в болница. Влезе с майка ми, която дойде уж за един ден за Великден. Отмина вече всичко, но му е за втори път и вече треперя, а докато кърмя не мога и да го придружавам.

# 221
Здравейте, момичета. Относно леглото и с двете деца първо бяхме с next to me легло(малката още си е в него), после баткото премина на Икеа дървена  кошара 120/60 с техен обиколник, май сега не го виждам на сайта. Много хитро беше измислен: като долната част на кутия за кибрит и реално в него се слагаше матрака. Така никога не се е удрял и му пазеше в някаква степен от течения, няма и как да падне върху него, много фин и лесен за поддръжка. Матракът беше на Magniflex Bamboo, стабилен и комфортен, запази формата си след ползването си. Понеже при пътувания спеше между нас или в преносими кошари на хотелите, не сме купували сгъваема. Но сега купихме за малката и преносима за пътувания. Тествахме вече и на база на отзивите се ориентирах да търся материя, която да не шуми при движение. Търсих бюджетен вариант и с добри отзиви(ще я използваме само при пътувания). Много ми се искаше да открия нещо много леко и компактно, но нямах много време и на база видяното се спрях на този модел. В Айко беше намалена на 110 лева и за щастие беше одобрена от детето, спа супер спокойно в нея, купихме и сгъваем матрак Bamboo на Lorelli също(реално в комплекта има някаква подложка, която не е подходяща за спане и върху нея сложихме матрака).
https://aiko-bg.com/product-15865160023
Материята е по-скоро текстилна и не шуми, не е много лека за съжаление цялата кошара, но се сгъва компактно. Успях да изпера частите, които могат да се перат, другите забърсах само с препарат и кърпа.  Много е удобен повивалникът, второто ниво също, макар и да се използва няколко месеца реално, но сега си спа на високото ниво. Не мога да дам отзив колко ще е стабилна при едно вече много активно и мятащо се дете за постоянно ползване. Имам приятелки, които си отгледаха децата в преносими кошари и казваха, че са добре. Аз реших да си заложа на дървената и преносимата за пътувания.
За щастие не е имала рекции от ваксините. Класическият ни хомеопат ми каза какво да приема в деня и след ваксина, дали от това, дали просто организмът и не прави реакции, нямам идея. Батко и не е вдигал температура, но ставаше доста нервен вечерта. Като първо дете следвах препоръката на педиатърката да давам Панадол за всеки случай след ваксината, но само веднъж и повече не бих го правила. Тя малко по-нервно сучеше само и по-често вечерта, имаше газове, не съм мерила температура, изглеждаше всичко нормално. Педиатърката ни пък ни препоръча сега някаква схема с шуслерови соли при ваксинация, но заложих на хомеопатията, защото не веднъж ни е помагала. Та дано няма реакции, всеки път ми е доста притеснено и то основно дали сме здрави всички, за да не се комбинира заразяване от нещо с поставнето на ваксината.

# 222
  • Варна
Здравейте момичета! И аз обмислям за легло, че неговото вече му е малко, редовно стърчат крака през решетките. Иска ми се да му направим цялата стая и да си спи там. За сега спи по цяла нощ и ми се струва възможно. Има ли бебенца които си спят самостоятелно в стая?
След първите ваксини нямаше реакция, освен че беше по-сънлив. Но той си спи почти след всяко хранене подремва. Измаря се бързо и не може да издържи.
Мари_ан и аз продължавам да се цедя и да давам с шише кърма. За запушванията пробвай компрес с извара. Аз също се боря периодично и последния път мина за 2 дни с изварата, направо не можах да повярвам колко е ефективно. Ако искаш ми пиши на лични да ти кажа как да си го направиш.
Ако не успея да се изцедя, като пътуваме или сме на разходка давам аптамил и за сега добре му понася.

# 223
Здравейте!
Все се каня да пиша и все нещо ме спира.
Ние сме добре, макар че пак се наложи да отложим ваксина. Ще я правим другата сряда живот и здраве.
В неделя сме сватбари, така че в събота пак на път и стягане на багажи от петък. Аз тази седмица се вихря в ритъма на печенето на сватбена торта.
Малко ме поизнерви педиатърката вчера с едни приказки за захранване на четири месеца и половина. Въобще нямам намерение да захранвам толков рано. Не казва да е заради слабото наддаване, а ми даде съвсем друг аргумент, с който аз хич не съм съгласна. Аз, ако ще трябва да захранвам на 4++, трябва легнала да яде.
Легло и ние ще взимаме от Икеа. Сега ще погледна матрака, който е предложила Данделиън.

# 224
Момичета, за спането... спи при мен на спалнята. Просто няма къде да сложа каквото и да е легло. Баткото имаше класическа дървена кошара, която беше долепена до спалнята и спеше в нея до нова година, но бебето не е в нея. Баткото и мъжа спят в хола на едно падащо легло. Всъщност баткото спи през вечер при нас, понякога ляга при баща си и през нощта идва, друг път обратно. Гушат се заедно като дойде, малко ме е страх да не го натисне и все го местя, ама всички искат при мама...
Днес сложих ваксините. Стори ми се, че вдигна леко температура, но като се насука и все едно падна, не съм я мерила с термометър, само с целувки по челото Simple Smile . Нищо не съм му дала. Лекарят каза Нурофен превантивно, ама аз не давам.

Общи условия

Активация на акаунт