Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 921
  • 400
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,има ли и други мами,които още не могат да свалят килограми? Откакто съм родила и килограм не съм мръднала,на какво може да се дължи? Не кърмя вече, и очаквах,че бързо ще сваля излишните килограми

# 226
Здравейте,има ли и други мами,които още не могат да свалят килограми? Откакто съм родила и килограм не съм мръднала,на какво може да се дължи? Не кърмя вече, и очаквах,че бързо ще сваля излишните килограми
Моята рецепта: сутрин - ставане 5ч. Бърз хладък душ за разсънване. 20мин интензивна тренировка, душ, кафе, оправяне на домакински задължения. 7ч стават децата и започва деня, в който също рядко намирам време да поседна. Но лягам рано, 22ч най-късно гледам в повечето случаи да съм легнала. Избягвам джънк фууд, но пък пия кола в огромни количества. Ставането рано и тренировката много ми променят настройката за деня. Чувствам се много по-добре, бодра, енергична. За мен това е ключът Simple Smile

# 227
Има и такива, които качват GrinningGrinning

# 228
Аз качвам в тандем с бебка Grin

# 229
МОмичета започнахте ли захранване, как върви?
Аз мисля да почна на 5+месеца и все още не знам как точно.може би зеленчук и докранване с АМ.

# 230
Мислех да захранвам след 6м,ама може и след 5, че като види някой да яде и му потичат лиги. С големия такъв момент не е имало. Със сигурност започвам със зеленчуци - тиквичка, морков, картоф. Поне ще е лято, ще има разнообразие от зеленчуци и плодове. И не съм давала готови пюрета, аз си ги правех, а като започна да яде всичко около годинка, директно мина на каквото готвя на нас. Но сученето остава, стига да иска.

# 231
Моето дете засега не проявява интерес към храната.
Исках на 6 месеца да захраня, но най-вероятно ще е по-рано по други причини.
Мисля да почна със звб - за първи пакет предложения съм заплюла батат и тиктичка засега, търси се още един зеленчук. Grinning

# 232
Изобщо не бързам със захранването. След 6-тия със сигурност, което при нас е в началото на юли. ЗВБ ще е с каквото намеря био.

# 233
И аз мисля да го почна тогава, иска ми се да е една идея по-стабилен. Сега на моменти със шишето е борба и ми дотебава, представям си да държа него по - изправен, пюре и лъжица само с мойте две хилави ръце Simple Smile  не бързам, а и така с млякото си е удобно, бам две шишета и вода в чантата и газ.

# 234
  • Пловдив
Здравейте,момичета! Всеки път тръгвам да пиша и бебето започва да реве, но сега мисля , че ще си открадна 5-10мин. Темата ни позатихна, но предполагам всички са леко изморени и вечно в движение. И аз с килограмитр съм до никъде , не съм мръднала... И коремчето си стои същото, като виснала торба😂 Мисля ,че вече след 3тия месец може да се почнат упражнения при секциото ,но за жалост на моменти не ми остава време да се изкъпя, знам че не е оправдание, но почти сама си го гледам+голямото дете, поне сега тя е на гости при нашите и все не остава време.
Мисля да започна да захранвам в края на 4тия месец, Борис с такова желание гледа как се храним , дори отваря уста, като тръгна да му подавам нещо😂 Знам ,че СЗО препоръчва на 6тия, с дъщеря ми чаках да стане края на 5тия месец, но при положение,че сега има толкова много зеленчуци в градината направо даже не се и замислям. Мислех по-рано даже, но ще изчакам края на 4тия, детето видимо има интерес към човешка храна😁
Минахме на летен режим рано сутрин и следобед след 17ч.излизане, вечер съм скапана, но вънка е спокоен поне. Вкъщи пада голям рев. Започнах да се срещам отново с приятели дето цяла зима не сме се виждали и се радвам много, направо така ми липсваше малко социализация.😁 Другия четвъртък сме на консултация и да видим колко в пораснал младежа.

# 235
здравейте,
ето ме и мен Simple Smile
Юнака на 4 и половина в тегава регресия. Поне аз мисля, че е регресия. Не се отказва от нощните хранения (12 и 4) и си се бъди ообено след 2-3 доста.
Става сутрин към 6:30 -7. Снощи не спа много добре и сега по чудо още дреме.
Скоро и аз мисля да го захраня и харесвам ЗББ, но се чудя в каква консистенция да е първото нещо. Или да пробвам комбинация между двата метода.
Вече е почти изцяло на АМ и няма смисъл да отлагам след 5ти месец започването.

# 236
Здравейте,
Радвам се, че ми остана време да прочета натрупалите се 20 коментара от последният път, в който съм влизала.
След като още на втория месец приключиха коликите, бих казала, че родих дете мечта. До тогава просто беше ад. Към днешна дата малкия е почти на 4 месеца, на последната консултация преди 2 седмици беше 6,100 кг и 61см. Бях много притеснена относно ваксините, защото той е с аропичен дерматит и ме бяха наплашили, че се отразявали зле, но за щастие за сега нямаме проблеми. При някого получиха ли се странични реакции?
Имаше налична и ротавирусна ваксина с 3 дози, решихме да дадем и нея.
Когато се появи АД кожната лекарка ме посъветва да не бързам със захранването.
Успях да наложа режим още от раждането за хранене на 3 часа, като последното е в 21ч, а първото в 6ч или и двамата имаме 9часа пълноценен сън (или поне 6 за мен, че има и къщна работа, за която през деня от ходене по улиците не остава време).
Легло избрахме сгъваема кошара след некст ту ми'то, защото приятелка ми разказва, как няколко пъти първото й дете при изправяне само е падало и удряло главата си в дървените табли на леглото си.
Успех момичета и дано отгледаме добри хора!

# 237
Ех, Бубенце, хубаво пожелание!

Моето бебче си върви дребосъче. Имах няколко кризисни ситуации, понеже мнението наддава ли добре или не на различни специалисти си противоречеше. Стигна се до там, че доброволен консултант ми каза, че има притеснения за здравето на детето в дългосрочен план. Направо сърцето ми падна в петите. Записах ни консултация при Ася Демирева, обсъдихме подробно всичко и много се успокоих, подейства ми много добре разговорът. Много я харесвам, за мен тя е чудесен специалист. Продължаваме си все така с кърменето, има едно хранене между 2 и 4, после в 6-7 и после на всеки 2-3 часа, няма точен график. Преди петия месец не мисля да захранвам, ще ми се да се доближим максимално до шестия.

Понеже живеем в малко жилище, махнахме дивана и превръщаме ястото в детски кът. Леглото от next to me ще сменяме на 60 на 120... но поне пет месеца да направи.

Вече се върти доста от гръб по корем и от корем по гръб, гука сладко и разглежда всичко на около. Научих се да изучавам света през нейните очи.

# 238
Welt, ако не сте едри с мъжа ти няма как да наддава много все пак. Имам братовчедка с бебе от ноември. Госпожица, родена 3700-3800, до моя изглежда по- дребна, а на кг тя е с около кило над него. Моето момче си навакса изоставането. Брат му, който се роди 3350 на 4 м е тежал 6500, а този- 6200, което за мен е нищожно на фона на роден 2600. А яде по няколко минути само, на два часа, нощем не винаги.
Пътувам много с бебо и другото дете, София-Сливен всяка седмица този месец, и другия така се очертава. Загубих мама, а татко и той е като малко дете. Дали от всички емоции, бебо започна вечер по много да плаче, не знам колики ли са или зъби, или и двете. Чеше венеца яко, даже ми се вижда надут и побелял долу. Не се обръща, но според мен защото не иска. Опитва се да сяда, като го държа поза люлка, може да се изправи до седнал в ръцете ми без помощ. От кога можеше да посядат облегнати на нещо не помня, но не му давам и много се изнервя и за това. Захранване и аз няма да правя преди да приключат ваксините. То остана една, за началото на юни, но ще я правя в средата, че трябва да съобразя с РД на баткото и 40 дни на майка, чакат ме още два пъти по 300км, а от 15 юни сме и на море ...Та захранването преди юли не го виждам.

# 239
Диди, искрени съболезнования! Тежко е без майка, тежко. Най-много се надявам, че ще съм жива и здрава да видя детето си пораснало и да съм му опора, когато си има свое дете.
Ние не сме едри - аз - 162, той - 174. Обаче хубаво ме наплашиха разни хора. Тя наистина е мъниче - 4++, ~5400.

Общи условия

Активация на акаунт