Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 919
  • 400
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Диди, съболезнования и от мен. Дано грижите около децата успеят да разсеят малко мъката.
Времето така лети. Голямата ми дъщеря е вече на 12, висока почти колкото мен. Бърза да порастне, даже съвети ми дава вече за мода и облекло. Упора ми е и тя сега, помага ми доста с малкия.
Аз също съм в чуденка от кога да захранвам. Според мен не е готов още.. сякаш не проявява интерес към другата храна, като го сложа на масата. Ако нямахме проблеми с кърменето, щях да изчакам до 6 месец, но мисля да пробвам началото на юни, като навърши 5 месеца да захраня. Ако не се получи ще изчакам, нямам друг избор.
С какво се занимават вашите мъници? Моят син стои доста често на активната гимнастика и на една килимче за пълзене. Обръща се по корем, но не е още много стабилен, като постои малко, почва да клюма главата и полягва. Хваща по дребни играчки и ги разглежда. Пробвах да го сложа в бънджи, но не ми се видя стабилен. Стои с нас на масата да гледа в столчето за хранене.

# 241
Дори, значи ли това, че вече го слагаш седнал?
Моето момче стои на люлката, събаря играчките, които му сложа отпред на табличката и вече не го интересуват. Активната гимнастика не му е много забавна, но стои, особенно когато съм покрай него. Като цяло не съм купувала играчки, защото все си мисля, че още не разбира. Любимото му занимание е да си навре ръцете в устата и да рови докато не повърне. Все още не му пускам тв и от това си мисля, че няма нужда.

# 242
  • Варна
Бубенце, не го слагам още седнал. В столчето за хранене стои в приставка за новородено. Мисля, че му е рано да стои седнал.

# 243
В групата ни имаме диапазон от 2-3месеца разлика в раждането и не знаех на колко месеца е твоето мъниче, Дори.
А и свекърва ми преди месец и половина ми зададе странния въпрос дали не слагам сина ми вече да сяда....отдавам го на факта, че е пропуснала, че детето днес става на 4 месеца. 😉
А кога започвате да слагате момченцата да посядват и за по колко време?

# 244
Моята дребосъчка и да я сложа седнала, абсурд да стои, далече е от сядане, аз и не бързам.
Иначе купих чинийка и купичка за захранването. Прибори не мога да харесам, така че май ще карам с малките от нашия комплект.
Вече се върти във всякакви посоки с спи по корем от няколко дни. Разбрах, че според ортопедите не е добре, но абсурд да я накарам да спи както на мен ми харесва.

# 245
Наща бебка се обръща по корем доста отдавна, и все още това  ѝ е най-интересното занимание. Занимава се с играчки само, когато е по корем. От скоро започна да се върти и от корем по гръб, използвайки главата за тежес 😄. Тя също обича да спи на една страна, като омалее се връща по гръб.
И аз съм решила да почна захранване, след като навърши 5 м в началото на юни, но ми е доста притеснено. Изобщо не се чувствам подготвена по въпроса. Бих се радвала да споделите вашите идеи. 🙂

# 246
  • Пловдив
_di_di_, съболезнования! Много е тежко и мъчно,дано децата ти помагат да се разсейваш. 😥☹️
Аз вчера за първи път реших да го пробвам моя малък човек дали ще хареса картофено пюренце, разредено с ам. На 5 месеца без 1 седмица е, проявява интерес към храненето , даже отваря уста докато ние се храним😆 Днес ще пробвам пак. Вчера пробвах с 3 лъжички, но общо да се е събрало лъжичка. Още не му развит добре гълтателния рефлекс. Избутва храната с езиче, но според мен му хареса като я опита. Ще го пробвам днес и утре пак, ако не е готов ще изчакам още седмица - две и ще го пробвам пак.Ще захранвам , както с дъщеря ми по 7 дена с 2-4-6-8 лъжички по класическия начин. Започвам с картоф, после морков, тиква и ако видя ,че яде ще вкарам постепенно и плодови следобед. Иначе съня му е за 30-40 мин.максимум час между храненията. И аз здраво държа на часовете за хранене, сутрин от 06-06:30 най-късно и последно хранене в 21:15-30ч. Иначе с двамата просто не виждам как ще се оправя. Сутрин излизаме до към 11 и 30 сега със захранването се прибираме по-рано , но и от 11ч.зспочва да напича жестоко тук в Пловдив. Вечер след 17ч.излизаме главно голямото дете да поиграе и малкия прави една малка дрямка около 20ч.иначе не издържа до 21:30 от примерно 17:30-18ч. И аз докато си оправя вечер и малко да си почина стане 00ч.с по 5-6 часа максимум сън съм и честно казано не ми стига, но няма за момента друг вариант ще си ходя пак 3 години хронично недоспала. Вие стерилизирате ли още, особено децата които са изцяло на ам? Чудя се докога да стерилизам при положение,че вече лапа всичко.

# 247
Според нашия педиатър трябва да се стерилизират след всяко ползване само шишетата,в които се пие мляко, това за вода може веднъж седмично,а бибите по веднъж на ден или по-рядко. Те така или иначе вече всичко лапат,но млякото предлазполага да се развиват организми.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 09:35 от Aleksandra618461

# 248
Кати е на кърма, ама на протекторите и бибероните отдавна приключих със стерилизирането.
Не помня писах ли, но е със запушен слъзен канал и правим масажи, за да не се стига до сондиране. Днес пак ще я водя на очен. Не искам да се налага да е под пълна упойка, направо умирам от ужас при тази мисъл.

# 249
Welt, племеника ми беше със запушен слъзен канал и майка му и беше жал да го масажира, защото трябвало да се натиска повече, а той плачеше  се сърдеше и не му правеше много ефективни масажи, той се оправи по този  начин без операция. Сега е на годинка и половина. Явно е често срещан проблем. Дано и при вас се оправи без операции.😚

# 250
Благодаря, Александра. Аз не съм много жалостива, стискам зъби и действам, но въпреки това ме е страх да не изтеглим късата клечка. Иначе си права, че е често срещано. Таткото за сметка на това не смее да я пипне, твърди, че съм и насинила окото от масажи (не е вярно).
Вие как сте?

# 251
Welt, всичко при нас е наред, расте малчо, кротичък е много.
Захранвам го вече от доста време, но много бавно вървим и хапва само 3 зеленчука, а вече месец и половина мина от както започнахме...то след ваксини не било хубаво 2-3 седмици нови неща да се вкарват, обрина се веднъж от жегата, а аз реших, че е от тиквата и пак спрях новите неща  докато мине обрива и сега пак е след ваксина...докато наваксаме ще стане на 7 месеца сигурно.
И двавата сме добре и се разбираме добре, аз не мога да се оплача от преумора, защото той си спи добре и лесно си заспива самичък в леглото.
Социализира се много добре с баби,дядовци, братовчеди и т.н., радва се на всички и вече не плаче като е заобиколен с повече хора,  даже се радва много. Единственото лошо е,че като поседи с бабите, после очаква и ние вкъщи да го забавляваме нон стоп и тамън се отучи и пак се видим с тях 😀
Дори го оставих да спи при нашите две вечери,защото им беше много мерак,а ние спахме в съседната стая 😀 не се наспах,защото се притеснявах, не ми беше комфортно да не е при мен, но пък той се представи добре и си спа без проблеми.

Аз се присъединих съм групата на декемврийските бебета, защото той се роди средата на декември, вместо началото на януари и тук много започнахме да се разминаваме в случващото се,особено с бебетата родени по към края на януари, а пък майките там са много по-ктивни от тук и ми е супер полезно да чета там, много неща научавам и взимам от тях. 

Как е твоята Кати, ти как си?

# 252
Здравейте и от мен! Welt, и моята бебка беше със запушен канал и й правех масажи на нсяко хранене. Като че ли се оправи. Мисля си, че тези масажи са повече за успокояване на родителите Grinning
По повод стерилизацията- стерилизирам шишетата след всяко хранене, но мисля да спирам леко леко. Захранването ще е като направи 5 месеца, т.е. края на юни. Вашите малчовци как са със съня и залъгалктие? В смисъл, че мойта все още като се поразбуди през нощта мрънка и трябва да й подавам биберона, съответно не се наспивам особено когато това се случи 4-5 пъти. И при вас ли е така? А ако не й дам биберон си пъха ръцете в устата (не помага нощтно време) и това много ме е страх да не стане редовен навик. Че после от палец доста по-трудно се отказват отколкото биберон.

# 253
Честит първи юни на нашите прекрасни дечица!

Кати е добре, расте, смее се, нощес в четири реши, че много, ама много и си играе. Аз умирах за сън, та баща и я приспива един час. Иначе е бебе-еднорог, поне досега, нощем се буди два пъти за ядене, но не сме имали безсънни нощи.

И аз чета декемврийчетата и ноемврийчетата понякога, понеже тук не се пише, а и ми е интересно как вървят нещата.

Мисля като навърши пет месеца на 11.06. да слагаме следващия кош на количката, че вече хич не и се лежи без да вижда нищо наоколо.

Дрийминг, смуче си биберона за мое недоволство, ама какво да направя. Като го изпусне нощем, не се буди да го търси, но за приспиване в 80 процента от случаите си трябва... иначе на гърда, което не ми пречи. Но тя все още е и next to me, но на пет навършени май ще я слагаме в другото легло.. а хич не искам да я пускам на цял метър и половина от мен.

# 254
Момичета, аз си взех лятна количка с пълно легнало и си обикалям с нея от края на април. Не заради друго, ами заема другата половината багажник на колата, а все пак имам и доста друг багаж. Но вчера за пръв път имахме разходка, с леко вдигнат гръб без да заспи, а да се оглежда и да не реве. Приспивам за две минути с бял шум в количката. В леглото спи само вечер, денем не мога. И си спи до мен, във всякакво легло. Аз и с големия така бях, спя като труп все едно съм парализирана в позата в която заспя. Сутрин понякога имам болки от схващане, което се усеща при дълго време е една поза. Малкият и той сякаш не се буди, много рядко имам спомен да е сукал през нощта.
Събира още гурлички на едното око, в началото беше на двете. Всички, даже и лекаря казваха кърма да капя. Не съм капала, едното мина около втория месец, другото капя чак сега от седмица без ефект. Иначе почиствам няколко пъти дневно с физиологичен разтвор и тампонче.

Общи условия

Активация на акаунт