Банята - тема 40

• 47 074
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, знаете ли колко е минималната височина на куфара за вградена структура (чудя се заради един прозорец на стената със струкрурата)

Има структури за вграждане под прозорец:
https://sima.bg/bg/struktura-za-vgrazhdane-prosys/p7848.html

# 376
Някой ползвал ли е от тези модели отоплители за баня? Малки размери ми трябват за една тоалетна или ако е по-голям размер да е вертикално позиционирана. Някой има ли опит с подобни?

# 377
Здравейте, знаете ли колко е минималната височина на куфара за вградена структура (чудя се заради един прозорец на стената със струкрурата)
Ако искате да е голям търсете "ниски структури за вграждане", там височината пада на около 88 см като се облече и се залепи плочка.

# 378
  • Сред мелниците

Къде бихте сложили лира в тази баня - зад вратата или между душ зоната и тоалетната?
Скрит текст:

Какво бихте променили в нея?
Аз бих си разширила душовото пространство  по посока на тоалетната до максималния възможен размер.
Невероятно удобство е.

# 379

Къде бихте сложили лира в тази баня - зад вратата или между душ зоната и тоалетната?
Скрит текст:

Аз бих си разширила душовото пространство  по посока на тоалетната до максималния възможен размер.
Невероятно удобство е.

+100. И бих преместила душа на другата стена, защото така ще се оползотвори по-добре дължината на кабината.

# 380
  • Сред мелниците
Започнах търсене  на останалите  неща за банята, защото в следващите 2 -3 седмици най-сетне я започваме. Моля ви, препоръчайте ми откъде и какво по-точно:

Лира за баня, не елктрическа,  алуминиева, черна, по възможност тясна и висока.  С какво да се съобразявам мощност ли или друго, на проекта не се доверявам по ред причини.  Качествен производител или вносител или магазин в София.

Прагче за душовото пространство , по възможност от производител или от вносител.  Готово, няма да се прави от плочки. Колко трябва да е високо? От какъв материал  трябва да е и кои са предимствата и недостатъците на различните видове. Има ли начин да е прозрачен и отдолу да прозират подовите плочки или трябва да е плътен? Къде има голям избор?

Параван за душово - черен профил. Прозрачно стъкло.
Четох назад две противоположни мнения - да не е сгъваем,  а да е проста преграда. Тогава в нашия случай трябва да е до средата на душовото , което е в дъното на тясна и дълга баня.
И  обратното , трявало да е сгъваем,  но  как - хармоника или две части - едната с плъзгане , или други разни, неизвестни за мен,  които имат някакви предимства ? 
Има ли смисъл да е висок над стандартното или излишно оскъпява, ако изобщо съществува като опция? И отново производител защото размера ни е особен. Всъщност паравана върху прагчето ли се слага?

# 381
Производител на праговете е fat. Височината е стандартна, ако размера ти не пасва на готовите които предлагат можеш да поръчаш навсякъде, където ги представляват по магазините и имат мостри на цветове. Леко се оскъпява по твой размер.
https://www.fat-bg.com/
Няма прозрачен, това е композитен материал. Много е твърд. Няма различни видове материали. Според някои майстори съм чувала че се слага върху плочките, според други се поставя преди да се налепят плочки от двете му страни. Във втория случай височината му частично се “скрива” заради височината на лепило
+плочка наоколо.

# 382
Няма различни видове материали. Според някои майстори съм чувала че се слага върху плочките, според други се поставя преди да се налепят плочки от двете му страни. Във втория случай височината му частично се “скрива” заради височината на лепило
+плочка наоколо.

Върху плочките се слага ако цялата баня има един наклон. Това е много лесно, защото растерът на плочките се запазва и прагът си ляга точно (по цялата ширина на затвореното пространство има линеен сифон). Ако обаче има по-сложен наклон под прага ще се появи голям луфт. Също така понякога извън прага има едни наклони и плочки, а вътре нещо съвсем независимо. Тогава пак трябва да е вкопан. Но това е доста гадно ако е заоблен праг - точното изрязване на плочките по дъгата е адски трудно.

# 383
  • София

Скрит текст:

Невероятно удобство е.

+100. И бих преместила душа на другата стена, защото така ще се оползотвори по-добре дължината на кабината.

Другата стена е около 85см и според мен е тясно за душа, като си вдигнеш лактите за къпане на коса няма да е удобно, иначе ще 110 на дължина.

# 384
  • София
Другата стена е около 85см и според мен е тясно за душа, като си вдигнеш лактите за къпане на коса няма да е удобно, иначе ще 110 на дължина.
Ширина 85см според мен е напълно достатъчна, освен ако не говорим за много едър човек. Сега погледнах стандартните размери на поддушовите корита - 90х90 или 80х120см

# 385
  • София-Младост
Въобразявам ли си, или тези нови тоалетни са доста шумни. ВЗех структура за вграждане на Грое и пускайки водата, дали заради рязката струя, не знам, но в сравнение с обикновено тоалетно казанче ми се струва доста шумно. Или защото ап. още не е обзаведен и кънти. Дано е второто.

# 386
  • София
Според мен зависи и от самата тоалетна чиния, как точно водата се разплисква вътре.

# 387
Ширина 85см според мен е напълно достатъчна, освен ако не говорим за много едър човек. Сега погледнах стандартните размери на поддушовите корита - 90х90 или 80х120см

Класиката за перфектната кабина е 90 х 120. Иначе и 80 става като абсолютен минимум, но понякога висок човек ще си удря лактите докато си мие косата или ще блъсне някоя етажерка. При по-малко от 80 обаче няма да може да се наведе, защото задникът му ще опре в стъклото Grinning

# 388
  • Sofia
Структура на Грое, която масово се продава (Rapid SL) има много силен поток и в зависимост от тоалетната чиния този ефект може да е по-очевиден, но това е хубаво - защото се измива добре чинията, а ако искаш да намалиш силата на струята, Грое продават един адаптър, които можеш да монтираш и в последствие, през ревизионния отвор/бутона: "GROHE Ventilsitz 42593" струваше 18 евро когато последно го купувах. В България Кристин ги предлагат "Регулатор на дебит Grohe" по поръчка.
Това би намалило шума за сметка на дебита.

Класиката за перфектната кабина е 90 х 120. Иначе и 80 става като абсолютен минимум, но понякога висок човек ще си удря лактите докато си мие косата или ще блъсне някоя етажерка. При по-малко от 80 обаче няма да може да се наведе, защото задникът му ще опре в стъклото Grinning
Е, перфектната кабина е липсата на таква и огромните бани с подово отопление.
Тук няколко пъти се споменава, че под 85-90 ще е много тясно, обаче ако 120 в другата посока е елементарно завъртане на 90 градуса и можеш да си разпънеш лактите комфортно.
Аз самия съм предвидил 120х80 (ясно е, че е на 80 поради липса на място), но сега съм с кабина 85х85 (от тези заоблените) с НЕ-вградена батерия и като взема метъра се оказва, че реалното място вътре е 70х65 и горе-долу се оправям. Сега в новата ще е с вграден душ и ще са чисти 120х80 и си въобразявам, че ще е перфектно.

# 389
Масовата практика е душът да е на тясната страна, така че да се завъртиш на 90 градуса не става, освен ако не държиш да си миеш само тясната страна на тялото. За миене на главата също е неудобно.
Аз съм от много ръкомахащите и 1,20 горе-долу ще ми е перфектно. Ако ги нямам, предпочитам без паравани и кабини. Казвала съм го и преди - не виждам никаква драма в мокренето на малката баня, при мен изсъхва до половин час, без вентилация (имам прозорец, но през най-студената част на годината не го отварям след къпане, не съм мазохист).

Общи условия

Активация на акаунт