Банята - тема 40

• 46 966
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Както са сте разговорили за вентилаторите, то направо човек да се замисли защо трябва да дава пари за тях. Не е ли по-добре просто да отваря вратата. А може и въобще без врата, да се проветрява през прозорците на съседните помещения.

Може, ако искаш влага в дома си не е проблем.

# 511
Никога не сме имали решетка на врата или по-къса такава (процеп) и вентилаторите са работили без никакви проблеми.

# 512
Никога не сме имали решетка на врата или по-къса такава (процеп) и вентилаторите са работили без никакви проблеми.

А ти какво очакваш, да спре ли? Естествено, че ще си работи, работата е колко ефикасно. Иначе всяка врата има процеп от поне няколко милиметра, което все пак е нещо.

# 513
Не очаквам да спре, но и не ми е направило впечатление да дърпа слабо, да остава влага и т.н. Процеп от няколко мм е нормално, коментираше се сантиметър, което вече ми е грозно, поне за моя вкус.

# 514
Не очаквам да спре, но и не ми е направило впечатление да дърпа слабо, да остава влага и т.н. Процеп от няколко мм е нормално, коментираше се сантиметър, което вече ми е грозно, поне за моя вкус.

Да, а ако е било повече вероятно е щяло да бъде по-добре. Освен това вентилаторът може да дърпа и от шахтата на ревизионния отвор (рядко са херметични), от канали...
Относно процепа - защо не премериш с дебеломер, или със стотинки (едва ли имаш специални пластини) колко точно е. Казвам го, защото 1 см звучи много, но ако се гледа от изправен човек не се усеща (или почти) не се усеща, хайде. А 5мм направо не се усещат изобщо.

Ето това е процеп 1 см, сниман от упор от клекнал ниско човек, а ако се гледа от изправено положение е още по-незабележимо. За мен е приемливо с оглед на ефикасността и определено е по-добре от решетка. Но всеки си решава.

# 515
Ние одеве ходихме да купим плочки. Гранитогрес на Kai. Kai най не били за предпочитане, всичко живо подскача на италиански, испански. Но ние с три помещения ( 57 кв. м взехме за стени и 13 под) решихме да не се правим на баровци. А и на Marazzi разочароващо нямат количества. Без значение от размер и цена се оказа, че имат само два модела, от които могат да предложат над 50 квадрата. Marazzi били купили Kai. И по-ниския ценови клас се произвеждал тук в България. Пишело си го на плочките. Не сме за Marazzi ние. Пък и да не са само плочките я.

Ефибуш, благодаря за споделения отзив за този тип врата. Нищо друго в нашия случай няма да пасне.

# 516
Това, че Мараци били купили Кай ми го разправяше продавачка в Сико преди 4-5 години. Кай били италиански дизайн. То и 90% от стоките на Илиянци са италиански дизайн.
Джия, мисля, имат аутлет на Мараци, по-стари серии. Налични. Сега дали имат 50 квадрата от едни и същи плочки - не знам.
Каем Борисов имат промоции на налични количества, Мараци - не, но други италиански и испански плочки, определени серии.

# 517
Охх и аз търся плочки.. И не мога да харесам, а трябва по картинка да ги избера.. И да имам модел.. На Кай са много красиви.
 Защо ме търсиш. кой модел избрахте?
Загледах се в големите размери уж за по малко фуги. Добра идея ли са? Препоръчайте ми сайт и марка?

# 518
Оставих мъжа ми да избира. Някакви тъмни дървесни за пода испански. И светло сиви (цимент) за стените. Наложих своето само за размера на плочките. Държах да е 30/60.

Широкоформатните 120/60 примерно не са за нас. За тях се плаща доста повече за работа. Фугите и аз отначало се чудех могат ли да се избегнат. Може да се избергант. Гледа се май ръба на плочката също да няма скосяване.

Но нека си има фуга според мен. Де да знам при по-големи температурни разширение ако нещо им стане... Или са го изчистили този момент вече? Уф, поомръзна ми леко. А още не сме започнали. Сега ме тресе съмнение, че това сиво, което избра мъжа ми, е твърде светло. А тези за пода са срещу хлъзгане, но не знам как ли ще ги чистя. Въобще предпочитам да спра да го мисля.

# 519
С плочки на кай надали ще избегнете фугите. Щото вероятно не са калибровани.

# 520
Наскоро използвахме две серии на KAI, все първо качество. По думите на майстора сериите са с различно качество що се отнася до калибровката, така че си е до късмет с плочките на  KAI ...

# 521
А нещо за дебелината на стъклото за душ вратите - 6 мм достатъчно ли е или задължително 8? Не ми е до парите в случая, а по-скоро, че много по-тежка ще стане конструкцията на 8 мм. При 6 за нашия размер я дават 39 кг, а при 8 - 51 кг. Става дума за плъзгаща с горно водене.
Исках статичен параван просто, но 70 см се съмнявам, че ще пази да не пръска в отворения край, а 80 вече няма как.

# 522
Всички стъкла, които поръчваме са винаги 8 мм. То имайте предвит и че повече се гъне 6 мм във височина.

# 523
  • Варна
Yasmina, за плочки големи размери в наличност и разнообразие на цвят, може да погледнете на турски производители. QUA, Decovitа, Kutahya Seramik. Има доста вносители на поносими цени. Зависи какво търсите като цвят и цена.

# 524
Formabania имат склад на Военна рампа и имаха доста плочки на приемливи цени.

Общи условия

Активация на акаунт