Банята - тема 40

• 46 908
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, кърпите върху изнесените напред тръби съхнат без да затрудняват топлоотдаването на цялата лира. Дори не съм осъзнавала колко удобно е това.

Предполагам, за такава лира става въпрос. Доколкото си спомням, в Керанова можете да си поръчате и алуминиева лира с подобна закачалка за кърпи, поне до преди 2 години ги правеха по поръчка и по зададен размер.

# 121
  • Варна
Здравейте, каква ви е лирата и доволни ли сте?

Въпрос от мен - някъде имаше такава схема, но не я намирам, при монтаж на смесител, къде трябва да се пада струята - директно в канала или леко встрани?

# 122

Въпрос от мен - някъде имаше такава схема, но не я намирам, при монтаж на смесител, къде трябва да се пада струята - директно в канала или леко встрани?

Все тая. Много по-важно е къде трябва да са ти ръцете, за да пада струята върху тях като се миеш. Писнало ми е от къси чучурчета, които те карат да си навираш ръцете в задния край на мивката за да се измиеш.

# 123
Smurfie, нямам спомен за марка, само помня, че е френска. Купихме я преди няколко години от Бриколаж.
Доволна съм, добре отоплява.

# 124
  • Варна
Да да, точно затова взехме висок и дълъг, но не бях сигурна, къде точно да направим отвора

Все тая. Много по-важно е къде трябва да са ти ръцете, за да пада струята върху тях като се миеш. Писнало ми е от къси чучурчета, които те карат да си навираш ръцете в задния край на мивката за да се измиеш.

# 125
И да не пръска е важно, като попадне на кофти място в мивката. Но и аз нямам отговор къде е по-добре - в сифона или настрани (малко настрани) от него.

# 126
Помисли къде искаш струята за максимално удобство, съобрази ъгъла, под който изтича  и височината, и мястото ще си излезе само.

# 127
  • София
Да, кърпите върху изнесените напред тръби съхнат без да затрудняват топлоотдаването на цялата лира. Дори не съм осъзнавала колко удобно е това.

Предполагам, за такава лира става въпрос. Доколкото си спомням, в Керанова можете да си поръчате и алуминиева лира с подобна закачалка за кърпи, поне до преди 2 години ги правеха по поръчка и по зададен размер.
Да, точно такъв модел имам и търся пак

# 128
Здравейте. Може ли да ми кажете какъв материал е използван за стените на този тип бани? Някакъв тип пвц ламперия ли е или са обикновени дървени дъски?
Също ме интересува до колко е подходящ и не би имало проблеми на стена, която няма да се мокри? Имаме прозорец и отдушник в банята.

# 129
Има и плочки имитации на дърво...да не са такива и тези?

# 130
Има и плочки имитации на дърво...да не са такива и тези?

Ами по-скоро не, но не съм сигурна и аз. Ето още една скимка

Доста ми допадат този тип бани, ама ме притеснява да не мухлясват бързо или да се издуват..

# 131
Сигурно са обработени с някакво покритие против влага тези.

# 132
Дърво е и е яко набоядисано, но имат много хубави бои американците и много дървен материал.

# 133
  • Sofia
В щатите съм виждал нещо подобно от PVC, от вида на https://www.nolina.bg/en/categories/product/byal-mat-u-fuga-125kh300sm

Но на живо със сигурност изглежда много евтино, но пък е подходящо точно за баня.

Сходен ефект може да се постигне и с ламинат с фуги, доста модерно, има влагоустойчиви и се полагат по стените.

Отбележете, че всичко това което виждате е за голяма баня, задължително разделена на суха и мокра част и никой няма да сложи дърво, ламинт и т.н. там където ще се мокри и пръска непрекъснато.

# 134
  • София
На мен това ми прилича на ламперия за баня, боядисана с някакво лаково покритие...

Общи условия

Активация на акаунт