Банята - тема 40

• 47 054
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Намесих ги, защото не са лед, също както и луминесцентните не са лед
https://www.blog.vikiwat.com/led-trabi/

Вкъщи нито  бръмчат, нито са халогенни. Мисля са точно лед пури, довечера ще видя надписа. Имали сме и с топла бяла светлина, а такова нещо луминисцентните мисля че нямат?
Не съм сигурна де, трябва да питам и ММ..Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 12:24 от teta75

# 301
Аз друго имам предвид под "пури", но не знам как да ви ги покажа, не знам как става да постнеш снимка от нета. Нямам предвид луминисцентни.
Нещо такова ли?

Ако е само това в цялата баня, според мен не е достатъчно. Стъклото над крушката затъмнява допълнително.
Скоро слагах такива лед лампи в две бани, и то само, защото вече беше оставена дебела, грозна жица над горните шкафчета. Едната даже е 60 см, пак за да скрия жицата, която не е в средата и хич не свети. Не разчитам изобщо на тях, имам други на тавана.

Тета, лед му е майката😆, хем по-малко ток хаби, хем повече свети. Аз съм бъгната на тема лумени, искам най-многото и най-светлото. В една стая около 35 кв, съм си тупнала 14 крушки по 1050 лм и 6 луни по 600, щото нямаше по-силни😆
Само трябва да се науча да бродирам😂

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 12:38 от Чи лу

# 302
Да, нещо подобно. В момента съм с една крушка от 60 W над огледалото и така си карам от години та съм свикнала, ама нали уж нова баня да е по-добре. Може би ще трябва да сложа и над вратата или на тавана, не знам като изпълнение от майсторите това дали е трудно, да изведат жици...

# 303
Ако още няма плочки не е трудно.
Аз преместих всякакви тръби и жици, там където ще са ми удобни. Някои даже след измазано и боядисано, защото променях размерите на мебелите. Неприятно е, но минава и после ми е кеф. Не бих си направила кухнята неудобна за години напред, заради една тръба или жица, която се мести за два часа. Само тия жици в банята, оставени на кой, как му дошло на акъла нямаше как, защото вече бяха налепени плочките.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 13:11 от Чи лу

# 304
Здравейте, може ли да ми препоръчате проточен бойлер за баня, който да не е на трифазен ток. Нямам никаква идея за какво да гледам. Сградата по принцип ще е на тец, но пускането явно ще се забави, а искаме да се нанесем и ни трябва за къпане докато пуснат тец.
Ще съм благодарна на всякакви насоки.

# 305
  • София
Дами, миналата година в Румъния спахме в хотел, чиято баня изглеждаше така.

Имате ли представа какво точно е покритието? Евтино ли е, прави ли се в България?

Ето го отблизо

И мокро. Изобщо не си променя цвета при намокряне.

Обмислям варианти за комбинация боя и плочки, но искам да съм сигурна, че боята ще държи не само на пръски, но и на сериозно мокрене.

# 306
Здравейте, имате ли наблюдения върху качеството на санитарния фаянс на Каталано и Рока? Коя от двете марки бихте избрали?

# 307
Здравейте, бихте ли ми препоръчали майстор (София) за плочки за баня, антре, кухненски бокс и Вик,  предварително благодаря!

# 308
  • София
Здравейте, това дали е удачен вариант за сифон в сухата част на банята? https://stroydombg.com/product/pestan-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D … 0%BE%D1%87%D0%BA/ Има опции за по 100+ лева и не мога съвсем да разбера каква е разликата Simple Smile

# 309
Нашият за 100 лв беше изцяло от инокс. Този е 100% пластмаса. Предполагам на това + марката се дължи разликата в цената.

# 310
Здравейте, имате ли наблюдения върху качеството на санитарния фаянс на Каталано и Рока? Коя от двете марки бихте избрали?
Ние взехме Каталано, но не мога да кажа  още нищо, сега се прави банята.

# 311
Здравейте, може ли да ми препоръчате проточен бойлер за баня, който да не е на трифазен ток. Нямам никаква идея за какво да гледам. Сградата по принцип ще е на тец, но пускането явно ще се забави, а искаме да се нанесем и ни трябва за къпане докато пуснат тец.

# 312
  • София
Всеки проточен бойлер до 3-4 kW не успява да стопли вода за къпане. Имам два такива на две места. Става да си измиеш ръцете, като дори леко пари на тънка струя. Ако е по-длече от мястото на потребление - още по-малка полза от него. Единят ми е на около 3 метра и единственото, което успва да постигне е да направи водата да не е студена.
Също зависи от температурата на входящата вода. Лятото повече се стопля, а зимата почти никак.
Та, търсете нещо с максимални киловати и го монтирайте наистина близо до мивката/душа.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 08:53 от Raya

# 313
Защо не сложите нормален бойлер с хо-малка вместимост?

# 314
Имах монтиран Бош 7.2 кВт, който правеше вряла вода на мивката в кухнята, когато беше на тънка струйка. За къпане абсурд.
Колко ампера Ви е предпазителят в таблото? Най-вероятно имате заявени до 6 кВт потребление щом сте на ТЕЦ и съответно малък предпазител, който ще пада при монофазен бойлер 12 кВт. Ако е така, то трябва да платите около 250 лв за увеличаване на мощността +около 100 за проучване в ЧЕЗ. Процедурата отнема около 2- 3 месеца до монтажа на предпазителя.
Teta е права, по-добре вземете обемен бойлер, който ако искате после да разкачите и изхвърлите/продадете.

Общи условия

Активация на акаунт