Банята - тема 40

• 46 402
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Имам питане -тези интимни душове като се ползват ,не се ли мокри около тоалетната и дали не е по-добър вариант вградено биде?

# 526
  • София
Здравейте приятели! Simple Smile

Включвам се и аз в темата предвид предстоящ ремонт на баня и WC - отделни съседни помещения
Квадратурата е малка, не знам дали може да се качат тук скици с размерите/позволено ли е/
Много ще се радвам да ми помогнете със съвети и мнение, има доста въпроси , които възникнаха на предварителния оглед
Като начало ще избираме плочки - т/ф. Оказа се, че актуалните в момента цветове - бежово , сиво , не са моите такива. Бих искала да е по-цветно - като лилав, тюркоазен , розов, син  нюанс. И за съжаление избора е минимален. Бяхме в 4 магазина и почти нищо,..  Моля да ми кажете кои магазини да посетим? Отметнахме  Джесика, Сико, Сима и Екстра баня.
Предварително благодаря за отговорите! Simple Smile

И имам още един важен въпрос - някой слагал ли е плосък бойлер? Аз му казвам 'вафла' Wink
Тъй като банята е малка, идеята е бойлера да е на стената в тоалетната - над моноблока/структурата
Препоръки за мара, особености и др
Благодаря Simple Smile

# 527
Имам питане -тези интимни душове като се ползват ,не се ли мокри около тоалетната и дали не е по-добър вариант вградено биде?
Какво имате предвид под “мокрене”?
Не, локви не стават. Може да хвръкне някоя и друга капка вода, но това е всичко.
Биде не съм ползвала, но и не бих. Душът е много по-хигиеничен (според мен).

# 528
  • София
Здравейте, да се оплача малко Simple Smile мисля ви бях писала, че взех шкавофе за банята Linea 80 от Висота, изглеждат така: https://www.visota.com/catalog/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … 5%D0%B0-80-pvc-2/, пристигнаха след малко усложнение и сега се оказа, че мивката е доста неравна, самият порцелан на едно мсто си има сериозна вдлъбнатина и е леко на вълни.. казаха ми: българска мивка, те не са напълно равни.. Казвам си: какво ми говорите? Давам толкова пари за два шкафа и мивката защото била българска едва ли не.. положението е такова. Ще проверяват дали може да се смени, ако ли не, мисля да ги върна. Ще трябва да се разправям наново да търся, но реално не мога да приема, че е така.. не осъзнавах, че мивката е българска, но дори да е - това значи ли, че си взимам нещо и съм наясно, че е компромисно..

# 529
  • Mediterraneo
Ползваме биде от 7 години насам и не го заменям за никакви душове. Би ми било интересно да прочета мнения за и против на хора, ползвали биде обаче. Иначе "не съм ползвал и не бих" звучи несериозно.

# 530
Ползваме биде от 7 години насам и не го заменям за никакви душове. Би ми било интересно да прочета мнения за и против на хора, ползвали биде обаче. Иначе "не съм ползвал и не бих" звучи несериозно.
Е аз съм ползвала и двете и мога за кажа, че душът не го заменям за нищо. Сега сериозно ли ти звучи?

# 531
  • Бургас
Аз също съм на едно мнение с Тарталета.
Бидето е като автоматика на колата. Веднъж подкарал, не искаш да чуеш за ръчни скорости.

# 532
Иначе "не съм ползвал и не бих" звучи несериозно.
Това, че на теб ти звучи несериозно, не означава, че за мен бидето е хигиенично.
Имам право на моето възприятие, нали.

# 533
Привет, някой да е поръчвал мебели или подобни от etsy? Харесахме мивка за банята, която в България започва от 700лв като цена и дори не е точно това, което искаме. Има добри отзиви магазина, доставката е 30 евро от Естония, което ми се струва разумно.
Ще се радвам на мнения, ако някой е имал или има подобна да знаем за какво да внимаваме.

https://www.etsy.com/listing/689908008/riverstone-sink?click_key … c&ref=hp_rv-3

# 534
На мен ми се стори, че питането не е за отделно биде, а за вградена бидетна арматура в самата тоалетна.

# 535
Lady B- вижте в Топ груп. Не знам каква цветност точно търсите, но има избор. Попитайте ги и за залата, която е на нивото един етаж под основната зала - тя е скрита зад едни огледални врати и рядко човек я нацелва сам. Там има и голямоформатни плочи и едноцветни в разнообразни цветове.
Иначе за цветното е логично- да не засегна някой ама огромен процент от баните са “умити” в беж..и съответно това се продава.

# 536
  • Sofia
Здравейте, да се оплача малко Simple Smile мисля ви бях писала, че взех шкавофе за банята Linea 80 от Висота, изглеждат така: https://www.visota.com/catalog/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … 5%D0%B0-80-pvc-2/, пристигнаха след малко усложнение и сега се оказа, че мивката е доста неравна, самият порцелан на едно мсто си има сериозна вдлъбнатина и е леко на вълни.. казаха ми: българска мивка, те не са напълно равни.. Казвам си: какво ми говорите? Давам толкова пари за два шкафа и мивката защото била българска едва ли не.. положението е такова. Ще проверяват дали може да се смени, ако ли не, мисля да ги върна. Ще трябва да се разправям наново да търся, но реално не мога да приема, че е така.. не осъзнавах, че мивката е българска, но дори да е - това значи ли, че си взимам нещо и съм наясно, че е компромисно..
Ох, това е с Fayans Linea 800.
Днес пристигна комплект "ПВЦ Мебели за баня Изи 45" който е с мивка на Fayans. Не изглеждаше зле, макар, че ми направи лошо впечатление ръба между шкава и мивката, че е груб, а не гланциран.

Обаче очаквам утре или в понеделник и ето този шкаф за другата баня: https://arvipo.bg/%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-deano/

Който е с точно същата мивка Fayans Linea 800 и очевидно ще трябва да я огледам добре!

Би ли пуснала снимка и да обясниш в какво се състои проблема и как се вижда?
В шоурумовете не съм забелязал такива проблеми.

# 537
Каква мивка да избера?Единствено искам да бъде голяма..

# 538
Аз бих казала така - марките на производителителите на фаянс/санитарна керамика, съответно цената, отразяват качеството на материала и изработката.
Фаянс, Видима, Идеал Стандарт си вървят във възходяща градация като цена, съответно качество на керамиката. При Рока вече е по серии, мисля.
Ако има финансова възможност, бих предложила мивката и шкаф без мивка да се избират отделно. Комплектите шкаф с мивка в повечето случаи са компромисни като качество на мивката.

# 539
Ако има финансова възможност, бих предложила мивката и шкаф без мивка да се избират отделно. Комплектите шкаф с мивка в повечето случаи са компромисни като качество на мивката.
Може би е добре да се направи уточнението, че това се отнася до българските, китайските или други по-нискокачествени производители.
Аз съм с комплект шкаф и мивка на Villeroy&Boch и не виждам компромис с качеството на едното или другото.

Общи условия

Активация на акаунт