Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 082
  • 844
  •   1
Отговори
# 360
  • София
В кухнята рибата винаги е била комбинирана с печени картофи или пюре. Аз предлагам веднъж седмично. Ние също ядем толкова. Сега ще му комбинирам и със зеленчуци на пара/печени/на грил. Почти не яде, но колкото толкова.

# 361
Почти не ям месо и ядем два пъти седмично риба, той също яде с нас. Нашата я пека, неговата на пара. Много внимателно отстранявам костите и давам със зеленчуци на пара. Обикновенно ако са подходящи зеленчуците ги запичам на тигана и са ни общи. Освен това сега съм почнала да му правя различни супички и да ги замръзявам в буркани, та вчера правих рибена супа и се получи супер.

Черен ориз ок ли е да се предложи на дете на 1г?

# 362
А да попитам до началото или до края на 6ти месец се дава аптамил 1?

# 363
  • София
Аз сменям с мляко номер 2 от началото на 6ти месец

# 364
  • до най-прекрасния мъж
До 6 навършени би следвало да е. И от 6 навършени нагоре, вече да е 2-ката.

# 365
  • Пловдив
Ако се зачетете в състава на млеката 1 и 2 няма съществена разлика.
Дали ще го смените 6 месец или 5+++, 6++ и т.н или ще карате с единичка до годинката , няма да даде особено отражение.

# 366
Това щях да питам и аз. Понеже малкият пие Аптамил АДЦ Прегомин, специализирано мляко, не виждам това мляко да има номерация 1, 2 и 3 според възрастта. Едно и също ли е за бебета от 0 до 6 и от 6 до 12 месеца...Който е давал на бебето такова мляко, нека сподели. Бебето е на 7 месеца в момента.

# 367
  • до най-прекрасния мъж
На кутията трябва да пише. Ние сме на Аптамил АР и си пише от раждането до 6-месечна възраст на 1-цата и от 6 месеца нагоре на 2-ката. Значи докато пие мляко, ще е на 2ка, ако се налага.
На ADC, доколкото виждам, на кутията пише 0+, но няма крайна възраст. Значи си е до когато се налага, до тогава.

# 368
Бебо от почти 2 месеца яде само зеленчукови пюрета и от 3 седмици давам жълтък не трябва ли да въведа нещо защото педиатъра е доста несериозен и нищо не говори за въвеждане на нови храни?

# 369
  • София
Меса? Плодове?
Педиатърката никога не е давала напътствия за захранване, не съм очаквала, не съм я и питала. Както ние си преценихме така беше. Достатъчно схеми и информация има навсякъде.

# 370
Обаче имам чувството че бебо иска нещо сладичко защото плаче и като му мацна гелчето за зъбите (то е сладко) се смее и казва АМ АМ

# 371
Мозъкът ни по дизайн е направен да обича мазно, солено, сладко. Въведи плодове, месо... Особено месото е много важно за растежа.

# 372
Мозъкът ни по дизайн е направен да обича мазно, солено, сладко. Въведи плодове, месо... Особено месото е много важно за растежа.
Вече мога да си ги въвеждам без проблем така ли? Много ми стана гадно защото му се папа сладко😔

# 373
Ели, на колко месеца е бебчо? Плодове и месо се почват рано принципно... Пробвай пюренце от ябълка примерно, без добавена захар.

# 374
Ели, на колко месеца е бебчо? Плодове и месо се почват рано принципно... Пробвай пюренце от ябълка примерно, без добавена захар.
На 6 месеца стана вчера.

Общи условия

Активация на акаунт