Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 090
  • 844
  •   1
Отговори
# 375
А, вие рано сте започнали с захранването. Мисля, че и плодове, и месо не е проблем да се въвеждат.

# 376
А, вие рано сте започнали с захранването. Мисля, че и плодове, и месо не е проблем да се въвеждат.
Започнахме към края на 4ти месец.

# 377
  • Пловдив
Има на Гербер пюре от сини сливи, което е сладко сравнително и става за толкова малко бебе.
Също мисля, че имаха и от круши пак за тази възраст.

# 378
Аз на шест месеца давах количество от плодове и то все разнообразни, сезонни. На хип съм давала и банан, ябълка, слива, праскова, кайсия и круша бяха въведени тогава, а после към края на 6, началото на седми и горските плодове на хип дадох.

# 379
От кайсията моето момче направи алергия. Личната изброи повечето подобни + горски плодове в 8ми месец.  Сега ябълка, круша, сливи, банан, авокадо с банан.

# 380
  • София
В 6м като плодове давах банан, ябълка, круша, синя слива, праскова, кайсия, манго. От месото вече имаше пилешко, пуешко и заешко.

# 381
Здравейте! На 5+ месеца сме, започнах захранването на 4++ месеца. Въвеждаме на обяд зеленчуковите пюрета. Кога давате на вашите бебоци плодовите пюрета и кашите (колко пъти в седмицата)? След кое въвеждане на храни се записват на детска кухня, какво трябва да хапва детето? Когато си хапва по-голямо количество пюре около 130г, дохранва ли се с мляко? Благодаря!!!

# 382
Здравейте! На 5+ месеца сме, започнах захранването на 4++ месеца. Въвеждаме на обяд зеленчуковите пюрета. Кога давате на вашите бебоци плодовите пюрета и кашите (колко пъти в седмицата)? След кое въвеждане на храни се записват на детска кухня, какво трябва да хапва детето? Когато си хапва по-голямо количество пюре около 130г, дохранва ли се с мляко? Благодаря!!!
Аз давам всеки ден каша с плод за следобедна закуска. Кухнята по принцип е от 10ти месец, но детето трябва да е захранено с високо. Аз все още кърмя преди или след обедното пюре, защото спазвам идеята всяко хранене да е млечно до годинката. Синът ми е на 9+.

# 383
  • София
Плодови пюрета и каши давах почти всеки ден за следобедна закуска. Аз записах на кухня като беше на 8++, тогава му вкарах реално и вечеря и имаше 4 твърди хранения и едно млечно за деня. Държавната мисля, че е от 10ти месец, някои частни може и от 6-7м да се почнат. Не дохранвах след въведени меса и жълтък, защото го насищаше. Следобедната закуска и закуската си замести веднага и никога не съм предлагала след тях мляко.

# 384
Плодови пюрета давах преди обяд. Примерно ако му се пада млечното хранене в 9:30ч вместо 150мл което му брше стандартно на 6++м давах 120мл и след около един час плодово пюре, защото пбяда му ми брше по-удобно да в по-късно, но ако съм си вкъщи давах млечно плодово хранене.

# 385
Аз записах малката на Детска кухня( частна,че ми я карат до адрес и ми е по-удобно),но си спомням,че изискваха да е захранена с пилешко,заешко и пуешко месо. В нашата кухня от 6ти до 10ти месец я водят нулева група,но съм въвеждала месата само с инструкции от Педиатър,кое след кое и в какъв диапазон от време. Мисля,че е важно да се консултирате с Педиатър.

# 386
Здравейте можете ли да ми препоръчате пюрета за 6 месечно бебе

# 387
Зависи с какво е захранен малкия. Според мен в тази възраст са много хубави месните пюрета на хип.

# 388
  • Пловдив
Честно казано на Хип, поне за мен, са супер ужасни на вкус и консистенция, а и детето ги плюеше.
Като състав без захар, нишестета и т.н най- добри за нас бяха тези на ДМ БИО и Гербер органик.

# 389
Хм..интересно, малкия пък най-много обичаше хип😁

Общи условия

Активация на акаунт