Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 045
  • 844
  •   1
Отговори
# 255
А кога трябва да преминем от АМ единичка към двойка-при навършени 6 или 7 месеца?

Ели, мисля че на навършени 6

# 256
Кога може да се смесват в едно хранене месо и жълтък? Колко е препоръчителното количество месо за дете на 10 месеца?

# 257
Дами, здравейте
Дадох на бебчето ми пюре тиква с картоф и св появиха червени петна по бузите - това е възможно да  е обрив реакция от пюрето, нали?
Сега няколко дни да не давам никакво пюре или просто да е с друг зеленчук?

# 258
  • КиТ
Здравейте,
Да попитам каква е разликата от варенето и готвенето на пара? И защо е добре да се готви на пара принципно...
Понеже нямам място в кухнята за уреди и тем подобни екстри мисля да ползвам тенджера и гледах приставки за пара,които се слагат в тенджера...и за това питам,понеже една моя приятелка казва да си ги варя,да не съм купувала нищо Thinking

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 17:56 от Pelenė

# 259
  • София
Аз вече варя с вода в тенджерата. В началото разреждах с кърма. Педиатърката ни препоръча да разреждам с вода и започнах да си ги варя класически. Така поемат от водата, става една идея по рядко. (Спред това колко вода оставиш). Когато са на пара не поемат вода. Аз друга разлика не намирам.

# 260
  • София
Разликата е, че при готвенето на пара се запазват най-много ценни вещества. Аз лично и аз нас зеленчуци гарнитура винаги правя на пара. Сварени зеленчуци само за крем супа ползвам или някое пюре за гарнитура.
Аз пюре си разреждах после с малко вода, ако е било гъсто, но това съвсем в началото само.

# 261
Здравейте. Имате ли представа дали кашите на ДМ са АМ или с обикновено сухо мляко, както са на Слънчо?

# 262
  • Варна
Здравейте. От кой месец може да се дава крема сирене, предвид че има сол вътре?

# 263
Аз давам от 9++

# 264
  • София/Севлиево
На големия със сигурност след годината съм дала.Сега на бебето пак бих изчакала.

# 265
Здравейте, захранвам от 5 дни.Бебето е на 5 месеца и до момента съм въвела два зеленчука.
Имам въпрос свързан с маслото.Чета много разнопосочни мнения, едни го вкарват още в първото пюре, други изчакват.Как сте процедирали вие?Купила съм рапично олио, което смятам да добавям на по-късен етап в зеленчуковите пюрета, но се чудя и за маслото, обикновено краве масло, а не ГХЙ, не съм му фенка.

# 266
Здравейте, захранвам от 5 дни.Бебето е на 5 месеца и до момента съм въвела два зеленчука.
Имам въпрос свързан с маслото.Чета много разнопосочни мнения, едни го вкарват още в първото пюре, други изчакват.Как сте процедирали вие?Купила съм рапично олио, което смятам да добавям на по-късен етап в зеленчуковите пюрета, но се чудя и за маслото, обикновено краве масло, а не ГХЙ, не съм му фенка.
Зехтин е най-сигурният и безопасен избор. И не рапично.
6м и 4 вида зеленчук въведени е времето, когато може да сложите 1 ч.л. масло вътре.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 14:59 от Birdie

# 267
  • Варна
Аз започнах да слагам масло без сол няколко седмици след захранването. А на плодовите добавям кокосово.
Не съм чувала добри неща за рапичното, гхи не добавям, тъй като и на самата мен не ми допада вкуса.
След добавянето на маслото пюренцата се овкусиха много добре и сякаш ги хапва с повече апетит Simple Smile

# 268
Здравейте! След колко дни жълтъкът се счита за въведен? Една седмица?
Също така когато се въвежда глутен през целия месец на въвеждането ли не се въвежда нищо ново?
Благодаря! Hug

# 269
  • Пловдив
Здравейте. От кой месец може да се дава крема сирене, предвид че има сол вътре?

Давала съм много, много рядко, броени пъти и то след година и 3 месец след като стана детето. Именно заради солта.

Общи условия

Активация на акаунт