Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 095
  • 844
  •   1
Отговори
# 390
Не ползвам конкретно една марка пюрета. В зависимост от това, което ще въвеждам гледам съдържанието. Иначе освен гореизброените хубаво са и на Хип, на Бебелан някои са ок откъм съдържание. На Ганчев пащърнака например е ок също. Наскоро прегледах етикетите и на Слънчо, също бяха ок.

# 391
Зависи с какво е захранен малкия. Според мен в тази възраст са много хубави месните пюрета на хип.
Захранен е с зеленчуци имаме едно заместено хранене но педиатъра казва че е рано за месо, плод и изобщо не знам какво да му дам то милото му писва едно и също..

# 392
Да и на бебелан са хубави, но според мен няма толкова голямо значение самата марка, а състава:)

Според мен дай месо щом р на 6м, плодове, кашички❤

# 393
Да и на бебелан са хубави, но според мен няма толкова голямо значение самата марка, а състава:)

Според мен дай месо щом р на 6м, плодове, кашички❤
Педиатъра казва че е рано за месо и плод даже ми каза полд на края да дам.

Здравейте, днес се ядосах защото щах да питам педиатъра дали мога да въведа месо а тя не си вдига телефона от 2 седмици и сега не знам какво да правя то се дърпа от заленчуците вече

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 13:41 от Не се сърди, човече

# 394
Ели, в интернет има достатъчно информация за захранването, на твое място бих седнала да прочета, вместо за всяко нещо да се допитвам до други хора, които нямат досег с детето.
Имай повече вяра в себе си, момиче!

Детето е достатъчно голямо на 6м за да се въведат и месо, и плодове и жълтък. Ти си решаваш.

# 395
Ели, в интернет има достатъчно информация за захранването, на твое място бих седнала да прочета, вместо за всяко нещо да се допитвам до други хора, които нямат досег с детето.
Имай повече вяра в себе си, момиче!

Детето е достатъчно голямо на 6м за да се въведат и месо, и плодове и жълтък. Ти си решаваш.
Права си днес ще си му взема месо защото прочетох че на 6 месеца може да си се въвежда без проблем като има въведени 4 зеленчука след месото ще започна плодовете
Днес ядохме заешко с нежни зеленчуци на гербер много му хареса хапнахме го на вън на това хубаво време супер му дойде

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 16:14 от Eli Queen 702083

# 396
Момичета, вчера дадох смесено пюре тиква с картоф на Хип (50%, 25%), като картофа ни е нов зеленчук, но девойката ми не го хареса много и хапна само няколко лъжици. Води ли се, че съм го въвела?

# 397
Да,води се за въведен,след време може пак да пробвате да предложите картоф в комбинация с нещо друго. Моята госпожица по време на захранването,категорично отказваше картоф и морков,само като ги усетеше и веднага си затваряше устата и карай,нищо повече не можех да й дам. След време ги прие,в момента е на 1 година и си ги хапва без проблем.

# 398
Аз лично смятам даден зеленчук за въведен, когато е хапвало няколко поредни дни от него, първо една лъжичка, всеки ден увеличавам количествто и следя за реакция.

# 399
  • КиТ
А ако детето яде само две лъжички на ден,дори не е сигурно и толкова дали е имало ...какво правиш...

# 400
Здравейте захраних с заешко.. Какви меса мога да давам на 6 месечно бебе защото на всякъде пише различно?

# 401
Аз започнах със заешко, после пуешко и накрая пилешко. Това са месата за 6-7м. Май към 8м се започваше с другите. Аз ги въведох на 9м телешко и свинско дадох скоро към 11м. Сега се сещам, че не съм въвела агнешко🤔 Ще дам на Великден:)

# 402
Здравейте мами.
Сина ми е на 1г. И 5м мога ли вече да му давам прясно мляко и какъв процент да бъде.
Сутрин мога ли да му давам прясно мляко със овесени ядки и плод за закуска например.
Общо взето какво прясно мляко може да ми препоръчате до нас няма домашно.
Много благодаря.

# 403
На тази възраст се препоръчва само пълномаслено.

# 404
На тази възраст се препоръчва само пълномаслено.
На пример възможно ли е да му давам от това мляко.

Общи условия

Активация на акаунт