Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 36 974
  • 844
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Много е бързо 2 дни за зеленчук.
Във фб група майките пишат че въвеждат по макс 3дни

# 706
Добър вечер!
Идвам с много интересни новини, поне за мен
Понеже захранвам вече от 1седмица горе долу, въвела съм картоф, морков, тиквичка, батат и преди 3дни се подсече ужадно много до кръв... Мазах го с Бепантен и вчера като го къпахме стана нещо интересно.... При забелването, стана отраз!От промяната в урината ли е или..... Навършени 6м
За толкова малко бебе аз въвеждах зеленчук х 5 дни един вид .
Това са много въведени зеленчуци да толкова кратко време.
Другото аз не знам защо някой майки бързат да забелят пишлето и то на малко бебе ..
Моя син е на 18 м  и нямам намерение да го тормозя по този начин  ..

# 707
  • Пловдив
Тортата е по ваша преценка, дали давате захар, дали не, дали яде детето млечни и т.н.
Домат дадох преди годината , не помня кога точно, може би към 10 месец. Любим е и досега, редовно го хапва.

# 708
Като гледам домати има в кухнята под годинка. Ще трябва да го вкарам към 9-10 месец в пюретата. Мисля от буркан - домашен.

# 709
Много е бързо 2 дни за зеленчук.
Във фб група майките пишат че въвеждат по макс 3дни

Аз не си отглеждам и захранвам детето по мнения на майки във фейсбук. Има педиатри!

# 710
  • София
Аз също съм въвеждала храните по 2-3 дни. Единствено първия зеленчук давах 5 дни. Жив, здрав, без непоносимости и алергии. Яде почти всичко със съвсем малки изключения, но всеки си има предпочитания. Педиатър никога не се е намесвал в захранването. Единствено я интересуваше дали яде и дали е разнообразно. Освен това педиатрите не всички са особено компетентни по въпроса и не са съвсем достоверен източник.

За торта правих домашна. Нормална торта с крем и плодове, единствено захар замених с мед. То детето само я опита и повече интерес не прояви. Беше си по-скоро за нас възрастните.

# 711
  • София
Точно и педиатъра ми каза макс 3 дни и да забелвам... А и доста се водя по детето си, скоро например отказа да яде на 3ч и си направи сам режима
7,11:30,16,и 20 часа 7 си наддава по 800 грама на месец порастнал е с 4см

# 712
Точно и педиатъра ми каза макс 3 дни и да забелвам... А и доста се водя по детето си, скоро например отказа да яде на 3ч и си направи сам режима
7,11:30,16,и 20 часа 7 си наддава по 800 грама на месец порастнал е с 4см
Станислава прати този педиатър при др Бранков детски хирург който отговаря на въпроси във питай специалиста тук във бг мама.
Този педиатър малко да прочете за забелването и после да контролира..
Извинявай но много др не са съгласни със забелването ..
Даже до колкото съм чувала във Германия е забранено ранното забелване.

# 713
  • София
Простете невежеството ми, но каква е връзката между захранването и забелването!?

# 714
  • София
Простете невежеството ми, но каква е връзката между захранването и забелването!?
Към мен ли е въпроса?

# 715
  • София
Към всеки, който има отговор и би желал да го сподели.

# 716
И аз нещо не мога да открия връзката между забелването и захранването... И ми стана интересно 😀

Иначе за въвеждането на храните - аз захраних по ЗВБ ( за СЪЖАЛЕНИЕ не продължи дълго този метод при нас) и на първото ядене изпраска 2 зеленчука. Не съм чакала 3 дни за въвеждането на нов. Просто не давах алергени и количествата бяха малки. За мен подсичането едва ли е от това, НО не съм лекар..

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 11:34 от Luellis

# 717
  • София
Разсъждавам на глас......
Приема заленчук, урината му се променя, и оттам кожата се подсипа от урината следователно от нея и кожата на пишлето реагира и се опъва

# 718
  • Седмото небе
Мами моля помагайте! С какво храните дечицата при разстройство? Моята девойка е на 1г4м, но от снощи имаме проблем. Педиатърката естествено не си вдига телефона...

# 719
Давайте картофки, ориз и банани. Те попринцип са запичащи храни и предполагам, че ще подействат.
Мами моля помагайте! С какво храните дечицата при разстройство? Моята девойка е на 1г4м, но от снощи имаме проблем. Педиатърката естествено не си вдига телефона...

Общи условия

Активация на акаунт