Раждане в АГ болница ''Свети Лазар''- тема 2

• 45 878
  • 565
  •   1
Отговори
# 465
Съгласна съм с harted, че при всяко раждане могат да се появат спешни ситуации, както с майката, така и с бебето. И това може да се случи във всяка болница, независимо от мащабите и размерите на лечебното заведение.
Съчувстам на тази жена страшно много. Но и се питам дали трябваше да поема риска  четвъртото раждане да бъде по естествен път. Дали нямаше да е по-добре раждането да бъде чрез планувано секцио. Какво точно предизвика фаталния край? Имаше ли някакви индикации за проблеми с раждането.
В случая адекватно е, че специалистите са успели да спасят матката.

Познаваме ли се?
Откъде знаете кое подред е раждането ми?
И всички въпроси, които задавате бяха отговорени и бях с уверението, че няма да има проблем.
И не, нямах противопоказания! Тялото ми беше здраво и бебето ми беше с най-високите възможно показатели!
Както казах няколко пъти повторих в разговорите си : Не всичко е на всяка цена! Доверявам ви се, вие знаете по-добре от мен. Правим точно това, което кажете!
Индикации е имало разбира се, ама като съм оставена сама аз ли да си ги видя или мъжа ми?

И да, добре, че Хафузова ме е шила/свъшност да ме шили 3-4 доктора и са се редували/. Благодарение на нея и другите имам  матка. Обаче това не прави смъртта на бебето ми изпадаща от картинката!!!
И не, няма адекватност в ситуацията изобщо. Имам късмет, че съм оцеляла.

Повярвайте ми, мното далеч съм от мисълта да изказвам някакъв вид критика. Думите са излишни.
p.s., изчитайки темата, понеже прочетох че споделятe, че сте раждала и в Токуда, останах с това впечатление.

# 466
Аз съм скандализирана от случая. Съжалявам от цялото си сърце за преживяното, и се надявам някога да успеете да се съвземете.
Кой екип допусна това да се случи? Олга ли?
Каква беше причината да се стигне до тук? Разбира се, ако ви се пише по темата.
Аз очевидно се разубедих да раждам в тази болница. Кошмар ….

# 467
Здравейте, аз също обмислям раждане в болницата с екипа на Олга и съм потресена от историята Ви, затова се регистрирах да изкажа съжалението си.
Също много притеснително за мен е това, че Ви пишат жени, които не смеят да изкажат недоволство си "публично" във форума. Защо не смеят? Не биха ли споделили все пак техните истории, или поне ако Вие и те са съгласни, да копирате написаното от тях? Така четящите ще могат да си изградят по-вярна представа за болницата, щом има такъв "фалшив ореол" и нереалистично позитивна представа за нея и екипа. Не бива само хубавото да се разказва, все пак.

# 468
Аз също призовавам всяка жена, която има какво да разкаже за това място, нека да го направи тук. В този форум можеш да бъдеш анонимен. Не виждам причина да се мълчи…..

# 469
Благодаря от сърце! ❤

На въпроса “Защо не споделят” предполагам, защото смятат, че само на тях им се е случило. И не искат да се връщат в дадена ситуация, защото те и детето им са преминали успешно през това.
Нямам ясна представа, защо.
Аз споделих и в Фейсбук, там се свързаха с мен познати, които са имали различни негативни случки с техният екип.  Не бих могла и не бих изисквала от тях да споделям. И не са 100 човека, все пак не всеки ражда там. Много хора не я харесват, защото за тях е разсеяна или забелязват различни негативни неща. Аз не бях видяла подобни. Сляпо вярвах.
Затова се опирам само и единствено до моят опит.
А и тук темата е малка. Няма толкова публика вероятно.
Като цяло да не забравяме, че всеки основно гледа себе си.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 08:18 от Анонимен

# 470
Аз не съм смятала да раждам при Олга. На мен лично не ми харесва, а съм я виждала само на снимки и клипове. Прекалено студена и лишена от всякаква емоция ми изглежда. Абе направо някаква изтръпнала жена.
Някои това търсят уж, че била спокойна и не внася напрежение, но лично за мен точно това “спокойствие” и липса на емоция, студено лице и празен поглед би ме изкарало извън равновесие и би ме натоварвало.

Мислех да раждам при Славкова, искаше ми се естествено. Лошото при мен е, че съм от друг град, далече, и ще бъде страшна гимнастика да успеем.
Но не разбирам как така няма анестезиолог на смяна? Как така има раждане започнало, и няма наличен анестезиолог и трябва да се звъни и чака да дойде такъв?
Аз съм просто в шок, какво чета ……

# 471
Благодаря от сърце! ❤

На въпроса “Защо не споделят” предполагам, защото смятат, че само на тях им се е случило. И не искат да се връщат в дадена ситуация, защото те и детето им са преминали успешно през това.
Нямам ясна представа, защо.
Аз споделих и в Фейсбук, там се свързаха с мен познати, които са имали различни негативни случки с техният екип.  Не бих могла и не бих изисквала от тях да споделят. И не са 100 човека, все пак не всеки ражда там. Много хора не я харесват, защото за тях е разсеяна или забелязват различни негативни неща. Аз не бях видяла подобни. Сляпо вярвах.
Затова се опирам само и единствено до моят опит.
А и тук темата е малка. Няма толкова публика вероятно.
Като цяло да не забравяме, че всеки основно гледа себе си.
Права сте, ако на мен ми се случи недай си Боже нещо, което да помрачи раждането също може би бих предпочела да не се връщам назад. От друга страна съм учудена, защото примерно в темата за Вита има и добро, и лошо. Може би наистина е понеже св Лазар е много по-малка и родилките са по-малко.
Темата тук поне за мен е много ценна, дори да е по-малка, защото е отворена и свободна за четене без акаунт - във Фейсбук трябва да знаеш в коя група да влезеш, много от тях са частни, а постовете не са в хронологичен ред, трудно е да се намерят като мине повече време. Тук си е истински архив и съм изчела и тази, и предишната тема, както и за другите популярни болници. Естествено наистина ако не искат да си спомнят и да пишат, никой не може да ги накара, аз или Вие или който и да е.
Благодаря на Вас, че написахте за изживяването си, и Ви пожелавам подкрепа и утеха в този най-тежък момент.

# 472
Аз не съм смятала да раждам при Олга. На мен лично не ми харесва, а съм я виждала само на снимки и клипове. Прекалено студена и лишена от всякаква емоция ми изглежда. Абе направо някаква изтръпнала жена.
Някои това търсят уж, че била спокойна и не внася напрежение, но лично за мен точно това “спокойствие” и липса на емоция, студено лице и празен поглед би ме изкарало извън равновесие и би ме натоварвало.

Мислех да раждам при Славкова, искаше ми се естествено. Лошото при мен е, че съм от друг град, далече, и ще бъде страшна гимнастика да успеем.
Но не разбирам как така няма анестезиолог на смяна? Как така има раждане започнало, и няма наличен анестезиолог и трябва да се звъни и чака да дойде такъв?
Аз съм просто в шок, какво чета ……

И аз съм със същата чуденка за Славкова, за това и бях питала малко по-назад в темата..
Много ми е полезна темата тук и съм в голяма дилема сега…

DGP съжалявам много за случилото се, благодаря за смелостта да споделиш тук и ти желая сила да преминеш през това изпитание на живота… Pensive

# 473
Питайте лекаря, който ви следи в болницата, как стои въпроса с анестезиолозите. Аз бях при Славкова и сме коментирали всичко. Обикновено пращат на консултация с анестезиолог след 30та седмица ( при някого от техните двама).

# 474
Да и аз се запознах с анестезиолога 38-ма седмица, чувахме се и след това че вдигнах кръвното. После понеже ми изтекоха водите преди датата за секциото ми сформираха екипа и дойде, докато си попълвах документите. Беше с мен през цялото време и всеки ден идваше да ме види след това как съм. Сега живот и здраве се очертава края на август, та силно се надявам бебето да не даде зор, докато някой е на море.

# 475
Дами, да, няма анестезиолог на място докато протича раждането, особено ако е вечер. Хайде, ако е през денят, може би е възможно да има някой в кабинета долу и да го извикат, но това е само гадаене от моя страна.
На мен ми се обясни, че анестезиолога е на stand-by в домът си и ако имат нужда от него, той идва на място.
Иначе тук рядко се коментира, но не значи, че не се чете. Аз винаги съм чела в този форум различни теми, които ме вълнуват, но не си бях правила профил. 🤷🏽♀

# 476
Моля за мнения за секцио при др Бойко Димитров ?

Търсен и желан специалист е. Оперира по метода Щарк, който е доста по-щадящ за разлика от класическия разрез и съответо ще се възстановите по-бързо.

Димитров е супер, слушах го наскоро като лектор на едно събитие за бъдещи майки. Беше супер спокоен и отговаряше на всички въпроси без изключение

# 477
Димитров е голям човек на първо място. По-внимателен и грижовен лекар аз не съм срещала.

# 478
Димитров е голям човек на първо място. По-внимателен и грижовен лекар аз не съм срещала.

Да, рядкост е да попаднеш на специалист,  който проявява емпатия и го е грижа истински

# 479
Да кажа за д-р Славкова...
Имам две раждания при нея. Първото през 2017, в болница Вита тогава, секцио по спешност, събра екипа точно за 3 минути, в 5 сутринта. Преди това нямаше индикации за секцио, бях стигнала разкритие 7 см, когато се наложи.
Второто през 2022 планувано секцио, заради седалищно предлежание и все пак първото също се наложи секцио. Целият екип беше в готовност и очакваше раждането. Но си мисля, че при нея няма 6-5. Въобще не прави рискови действия и съм останала с убеждение, че винаги екипа й е в готовност. Мои приятелки, раждали при нея, при тях също всичко се е случвало светкавично.
Дано съм била полезна 🙂

Общи условия

Активация на акаунт