Раждане в АГ болница ''Свети Лазар''- тема 2

• 45 900
  • 565
  •   1
Отговори
# 420
Аз ползвам болничен откакто се следя при тях. Издават и не се заплаща,  ако сте на пакет при тях.
Здравейте!
Тъй като ще се следя при Олга и д-р Паликов в Свети Лазар искам да ви попитам когато дойде време за задължителния болничен 45 дни преди термин, издават ли болничния лист там и също дали се заплаща за издаването му?

Мерси предварително!

# 421
Благодаря за отговора! Аз също си взех пакет, относно него искам да ви попитам пише ,че включва 12 посещения, които не включват ФМ, аз вече бях на 1-вата, а включват ли преглед с ултразвук или просто самите консултации с Олга, както  изследвания и накрая тоновете?

Аз ползвам болничен откакто се следя при тях. Издават и не се заплаща,  ако сте на пакет при тях.
Здравейте!
Тъй като ще се следя при Олга и д-р Паликов в Свети Лазар искам да ви попитам когато дойде време за задължителния болничен 45 дни преди термин, издават ли болничния лист там и също дали се заплаща за издаването му?

Мерси предварително!

# 422
Моля за мнения за секцио при др Бойко Димитров ?

# 423
Включват
Благодаря за отговора! Аз също си взех пакет, относно него искам да ви попитам пише ,че включва 12 посещения, които не включват ФМ, аз вече бях на 1-вата, а включват ли преглед с ултразвук или просто самите консултации с Олга, както  изследвания и накрая тоновете?

Здравейте!

Мерси предварително!

# 424

Търсен и желан специалист е. Оперира по метода Щарк, който е доста по-щадящ за разлика от класическия разрез и съответо ще се възстановите по-бързо.

# 425
Към момичетата, раждали с Олга. След термин колко често бяхте на преглед? Само на тонове или следяха и с ехограф? Колко изчакаха, преди да предприемат индукция?

# 426

Търсен и желан специалист е. Оперира по метода Щарк, който е доста по-щадящ за разлика от класическия разрез и съответо ще се възстановите по-бързо.
Прекрасен, той е мой гинеколог от много години, правил ми е секцио, като професионализъм и отношение няма друг като него, поне според мен.

# 427
Към момичетата, раждали с Олга. След термин колко често бяхте на преглед? Само на тонове или следяха и с ехограф? Колко изчакаха, преди да предприемат индукция?

Преносих 9 дни. Веднъж бях на преглед. Шийката беше изгладена и просто беше въпрос на време.  Предложи ми и някакво билково за ускоряване на процеса,но аз реших да си чакам. Ходех си на тонове през ден, не при тях (Може и всеки ден да трябваше, но в жегата нямаше сила, която да ме накара ).Накрая нещата си се случиха, влезнах в 11.40 в болницата и 00.10 се роди бебето 😁 Така, че стига всичко да е наред, доста време са склонни да изчакат.

# 428

При мен си изчакаха до последно. Не са бързали да пришпорват нещата. 2 седмици след термин родих. На тонове ходих в друга болница, но и при екипа минах няколко пъти, за да се види дали плода е наред.
Имаше индикации, че ще тръгне раждане, защото започнах да получавам контракции седмица преди да родя. Иначе ми бяха казали, че две седмици след термин, ако не родя, ще ми сложат окситоцин.

# 429

Записах се след 34-та седмица.
Всеки ден ме викаха след 38-ма седмица и 4 дни някъде седмица Паликов ми правеше тонове. Аз ходех и на друго място за тонове, че там ме напрягаше този доктор. Слагаше грешно уреда, аз си го донагласях сама след това…. Имах слаба вирбилност, индуциране 5 дни преди термин, оставиха ме сама в стаята и загубих бебето.
Нямаха анестезиолог, нямаха готовност с екип. Индуцираха ме и преди това им повтарях изрично : Не всичко е на всяка цена, доверието ми е дадено на вас. Преценете как да родя. Бебето е голямо и пъпната връв се натиска от плода. Изживях нещо, което не пожелавам на най-големия си враг. Бях с пръсната матка над 40 минути с ужасни болки. И тук трябва да допълня, че бебето и аз бяхме в топ норми за витамини и всякакви показатели. Наблюдаващия ме доктор добре, че се погрижи за мен в подобен аспект, защото това ме спаси! Отидох със здраво бебе и си отидох сама с разбито сърце и душа…
6-7 дни след мен отново за малко  да загубят още едно бебе!
Изобщо потресаващо поведение, неадекватни, изпаднаха в амок при промяна в ситуациите различни от “раждане по учебник”. Оперираха ме над 3 часа и едва ме спасиха.
Раждала съм преди 2 години там също, няма нищо с предния път.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 07:57 от Анонимен

# 430

Прекрасен, той е мой гинеколог от много години, правил ми е секцио, като професионализъм и отношение няма друг като него, поне според мен.

Знам, че е изключителен оперативен гинеколог и е добър в заплетени случаи и рискова бременност. Виждала съм го, докато се следях при д-р Николова там.

# 431
denpan, съжалявам за това, което си преживяла! Не мога дори да си го представя.

# 432

Записах се след 34-та седмица.
Всеки ден ме викаха след 38-ма седмица и 4 дни някъде седмица Паликов ми правеше тонове. Аз ходех и на друго място за тонове, че там ме напрягаше този доктор. Слагаше грешно уреда, аз си го донагласях сама след това…. Имах слаба вирбилност, индуциране 5 дни преди термин, оставиха ме сама в стаята и загубих бебето.
Нямаха анестезиолог, нямаха готовност с екип. Индуцираха ме и преди това им повтарях изрично : Не всичко е на всяка цена, доверието ми е дадено на вас. Преценете как да родя. Бебето е голямо и пъпната връв се натиска от плода. Изживях нещо, което не пожелавам на най-големия си враг. Бях с пръсната матка над 40 минути с ужасни болки. И тук трябва да допълня, че бебето и аз бяхме в топ норми за витамини и всякакви показатели. Наблюдаващия ме доктор добре, че се погрижи за мен в подобен аспект, защото това ме спаси! Отидох със здраво бебе и си отидох сама с разбито сърце и душа…
6-7 дни след мен отново за малко  да загубят още едно бебе!
Изобщо потресаващо поведение, неадекватни, изпаднаха в амок при промяна в ситуациите различни от “раждане по учебник”. Оперираха ме над 3 часа и едва ме спасиха.
Раждала съм преди 2 години там също, няма нищо с предния път.

Точно за това и аз говорих. Положението там е на късмет, дали ще оживее родилката и бебето. Аз държах мъжът ми да присъства, защото им нямах толкова вяра. И добре, че беше неотлъчно до мен, защото когато започнах да получавам напъни, нямаше как да се обадя или да натисна някакъв бутон за да дойдат. После, докато раждах, на бебето започнаха да му падат тоновете и нямаха анестезиолог, а ако се бе наложило.. не знам, как щяха да ме оперират. Започнаха да натискат корема и слава Богу, бебето се роди успешно, въпреки че главата беше много сплескана.

Много съжалявам за загубата Ви! Каквито и думи да изрека, няма да бъде достатъчно…

# 433
Denpan, каквото и да кажа, ще е малко. Ужасно съжалявам и много те прегръщам. Това беше най-големият ми страх и затова и накрая не отидох там. Е, да, пак минах през секцио, но... това беше по-добрият вариант за мен.
От сърце ти желая бързо възстановяване и сили да преминеш през това.
Ако имаш нужда да говориш за случилото се с хора, преживели подобни неща, ела в темата "Бременни след аборт заради малформации". Заглавието и идеята са били малко по-различни, но в последствие темата се оформи като място за споделяне не по време на нова бременност, а и покрай самите аборти. Аз съм със загуба в 16г.с. и се включих тогава в темата. Момичетата много ми помогнаха да се справя.

# 434
Как така нямат анестезиолог постоянно на разположение ?

Общи условия

Активация на акаунт