Опитах се да изчета почти всичко от тази тема (включително старите теми), но не успях да мина толкова много страници подробно и никъде не видях информация за въпросите, които искам да задам, затова ги пиша в нов коментар и се извинявам, ако вече някъде назад е бил даден отговор на тях.
С жена ми ходихме на консултация при д-р Паликов след много позитивна обратна връзка за него и екипа на La Vita Nova от наши близки приятели, раждали с тях. Първите ни впечатления от доктора бяха много положителни, изглеждаше спокоен, симпатичен, добронамерен и компетентен, което е важно за допълнителното спокойствие на пациентите му.
Жена ми беше проучвала различните пакети за следене на бременност в болницата и искаше да се възползваме от най-пълния пакет за следене от доктор. Когато попитахме д-р Паликов за това, той каза, че са пробвали много варианти през годините и според тях най-добрият вариант е акушерският пакет за проследяване на бременност, тъй като така няма да дадем една торба пари отгоре, а нещата в голяма степен се припокривали.
Това ни направи добро впечатление, защото показа, че целта му не е просто да ни източи парите за болницата, а иска да ни даде съвет, който той вярва, че е правилен за нас.
От друга страна възникна едно притеснение, тъй като акушерският пакет не включва следене всеки месец с ехограф, както и доста от другите високотехнологични изследвания, които се включват в пълния пакет. Не сме сигурни как докторът смята, че няма проблем бременността да се следи без преглед от лекар всеки месец и без ехограф (а и има едно допълнително вълнение на това да си видиш бебчето всеки път, когато ти дойде датата за преглед, и да знаеш, че се развива добре).
В момента на консултацията бяхме малко притеснени и не съобразихме да зададем допълнителни въпроси по темата, но сме записали час за първа фетална морфология в 12та седмица с д-р Паликов и Олга Дукат, когато възнамеряваме да повдигнем отново темата и да я обсъдим по-обстойно.
Целта ми да пиша тук беше, за да попитам други жени, които не само са раждали с този екип, а и са си проследявали бременността там, от кой пакет са се възползвали и имат ли повече наблюдения по темата?
Моят съвет е да не се следите там. Страхотни са за раждане, но за ФМ и проследяване не бих се доверила. Казвам го като човек раждал с доктора нормално след 2 секцио. Ако имате финансова възможност, следете се при д-р Чучумишев в клиника д-р Калчев. От три деца, там беше най-адекватното проследяване и отношение, което съм получавала.