Раждане в АГ болница ''Свети Лазар''- тема 2

• 43 806
  • 561
  •   3
Отговори
# 555
И аз не съм доплащала нищо

# 556
Здравейте и честито!

Нова съм, търся клиника за раждане и въпросът ми е към вас и всички, родили със секцио в "Свети Лазар".
Имахте ли/искахте ли контакт кожа в кожа с детето веднага след раждането и колко продължи? Бяхте ли в реанимация и вярно ли е, че бебето може да е с вас още от първите часове? Съответно искахте ли/имахте ли сили за това?

Със съпруга ми ни предстои 🤞🤞🤞 да имаме близнаци и търсим място, където бихме могли да сме заедно и тримата. Съответно ако бащата не е настанен, може ли да присъства през деня и да участва в грижите за бебето.

Наясно съм какво пише на сайта, но съм чувала за някои болници, че едно пише, а друго става.

Здравейте и лека бременност желая!

в Свети Лазар имаш доста предимства, дори и да раждаш секцио. Контактът кожа в кожа е гарантиран, а раздвижването е след шестия час. Секциото го правят по метода Щарк, който щади много повече за разлика от класическия разрез. Спазва се и плрана за раждане, в който са фиксирани исканията на родилката.
p. s.
на 19 октомври има ден на отворени врати- съветвам ви да отидете и лично да се запознаете с обстановката и условията. Simple Smile

# 557
Това за метода Щарк не е вярно. Моят е класически. Зависи от опериращия.

# 558
И моето е класическо, при д-р Славкова. Исках да е по Щарк, даже бях питала предварително дали работят по този метод и ми каза, че да, но след изписване, прочетох в епикризата, че е по Пфанещил. Така или иначе не съм имала проблеми свързани с операцията, вече минаха две години. Възстанових се бързо. Самата лекарка е много мила и предразполагаща и нямам забележки.  Но самата болница много рекламира метода, а не винаги работят явно по него.

# 559
Да, никой не следи и не прави проблеми за посетителите (и моя стоя до по-късно). Това за мен си е огромен плюс, а и обстановката не навява на болнична, което доста помага да се почувстваш по-добре.

Съгласна съм с вас, това ми беше много ценно и на мен, да не усещам стерилността на болница. Беше почти домашно усещането за всичко.

# 560

Разбира се, това че всички лекари в болницата владеят метода, не означава че е всеобщо приложим.
Моето секцио е по Щарк, но има и родилки при които методът не може да бъде приложен, лекарите си знаят защо, явно го преценят на момента.

# 561
Не, нищо не съм доплащала аз.

Благодаря на всички. Надявам се никому да не се е налагал продължителен или сложен престой в неонатологията. Ако е било в периода на хоспитализацията за майката (до 4 дни), доплащали ли сте за това? Гледам, че в пакетите за раждане са включили "неонатологични грижи за новороденото", затова питам.

И моят мъж стоеше до към 21-22 ч при нас. Все едно си бяхме у дома. Не сме плащали нищо допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт