През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 196
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро на ранобудните. Имам чувството тази сутрин, че коремът ми се е смъкнал. Някак ниско го усещам. И контракциите станаха доста по-продължителни. Като ме стегне чак не мога да дишам. Всичко ми е готово за болницата, остана само да стерилизирам помпата в един плик и да я прибера и нея. На пликовете пише, че остават стерилни 24часа, но аз мисля че няма проблем, ако не се отварят. Ще взема и малкото шише за всеки случай. ММ отказа да ползва бащинството, защото ни трябват пари, а като не ходи на работа няма пари. Близо до вкъщи работи и каза ако имаш нужда от помощ ще ми звъниш и ще си идвам до вкъщи. На вас кой ще ви помага като излезете от болницата? Майка ми е комшийка ама и тя работи. Свеки пък ще трябва да идва и да си ходи щото няма да има къде да спи и трябва някой да я вози. Каката ще е на училище. Та се опитвам психически да се подготвя, че ще съм сама през повечето време.

# 271
Здравейте и от мен! Честити бебенца на Люба и Креми! Да са живи и здрави и много да се гордеете с тях! Heart Моя ъпдейт е не толкова положителен... Вчера ходих на доплер, и бях доста притеснена преди прегледа. 1 че ММ сутринта реши да ми сподели че... според него корема ми не бил пораснал много напоследък, 2, че беболина беше ижасно спокойна този ден. Доплера мина добре, тя е добре, ноооо е наддала само 200 гр за две седмици (аз съм вече в 37 г.с), измериха ми и кръвното, и естествено от притеснение беше високо- 144/90. Феталната морфоложка - веднага - отивай към болницата за хоспитализация! Опитах да обясня че е моментно, и просто трябва да се успокоя.... не.... не може. Едни бързи тонове ми пуснаха, и там, след новината за хоспитализация, кръвното ми вече беше 150 на 100.
Прибирайки се към вкъщи, вече се поуспокоих, и спадна, ММ ме закара до Надежда. И така... накратко, от снощи съм под наблюдение в болницата заради кръвното. До този момент всичко е нормално. Стискайте ми палци да изкарам до март месец Simple Smile

# 272
Добро утро! Мъжа ми ще си ги вземе 15те дни бащинство, но има един вариант в който работодателя ако реши, че има много работа може да го отложи във времето бащинството, което мен лично не ме устройва, защото аз сама с бебе на няколко дни и дете, което не се спира на 2г и 10м ще превъртя ... за сега шефката само му е намекнала, че може и да се наложи. Сега като спаднаха заболелите от ковид и грип и при тях работата е по-малко, но пък има и болни в склада..
Тази сутрин като се завъртях в леглото усетих мноооого силна болка в дясно където по принцип е яйчника ..  след това много ме болеше разреза на секциото .. явно вече напрежението на самия разрез е доста и започва да ме боли повече, защото аз си усещам придърпване в секциото още откакто ми порасна корема.

Barely на теб успех. Знам колко е гадно в болницата за кръвно ... дано да е било нещо моментно и вече да не вдигаш ! Кога ти е термина влезе ли в 9ти месец?

# 273
За първото дете ММ си взе тези 15 дни,но работата му е така, че по цял ден говореше то телефона и се ядосваше и аз на втория ден си го изгоних 😂. Шефа си му плати пълна заплата и взехме и парите от обещетението. Аз се спавях сама тогава, майка ми идва за 5/6 дни защото ми беше много нисъл хемоглобина и да има човек при мен. Сега май ще съм съвсем сама, само баткото да си емдобре да е на градина. Ако ли не ще го мислим в движение.
Аз за 2-3 дни изпрах всичко за бебето и другата седмица ще събирам багажа за болницата.

# 274
elasmen от къде каза, че си взела пликовете за стерилизация?
На мен никой няма да идва да ни помага, но мъжа уж ще си вземе тези 15 дни, малко имам съмнения, че ще успее без да се налага да ходи до болницата.. но да видим..
Таня, като каза придърпване за секциото, според теб как се разбира, дали имаме някакви сраствания и т.н дали се вижда на прегледите с ехографа?
Barely успокой се, дори да не устискаш до март бебето вече е готово, всичко ще е наред.
Аз днес нещо... Емоцийки ме друсат и вчера така... Дали защото детето тръгна малко на градина и ми е супер тихо и празно вкъщи, Димитър затрупан по цял ден на работа, а на мен ми се иска да ми пише да си говорим... Самотно май ми е малко, може и от хормонки да е.
От няколко дни пък, ходя много редовно и леко по голяма нужда и се чудя дали пък и протеина, не ме е запичал допълнително (няколко дни не ми се пие и го спрях)

# 275
Добро утро! Мъжа ми ще си ги вземе 15те дни бащинство, но има един вариант в който работодателя ако реши, че има много работа може да го отложи във времето бащинството, което мен лично не ме устройва, защото аз сама с бебе на няколко дни и дете, което не се спира на 2г и 10м ще превъртя ... за сега шефката само му е намекнала, че може и да се наложи. Сега като спаднаха заболелите от ковид и грип и при тях работата е по-малко, но пък има и болни в склада..
Тази сутрин като се завъртях в леглото усетих мноооого силна болка в дясно където по принцип е яйчника ..  след това много ме болеше разреза на секциото .. явно вече напрежението на самия разрез е доста и започва да ме боли повече, защото аз си усещам придърпване в секциото още откакто ми порасна корема.

Barely на теб успех. Знам колко е гадно в болницата за кръвно ... дано да е било нещо моментно и вече да не вдигаш ! Кога ти е термина влезе ли в 9ти месец?

Благодаря, Таня! Е влязох, влязох... и с нетърпение очаквам беболина. Термина ми го изместиха преди време от 12.03 на 6.03. Тази сутрин по всички критерии кръвното е добре. Но... болница... за първи път... абе гадна работа. Добре, че вчера сутринта официално си затворих куфара за родилното, та само вечерта го грабнахме готов.

# 276
Привет отново на всички бъдещи мами!😊
Вчера бях на преглед при гинеколога,който следи бременноста ми. Днес вече влязох в 38г.с.
Но след като ме прегледа каза,че отговарям на 40г.с. и се започна сагата... Малката е наддала кг. от предпоследният път(02.02.22),когато беше 2,900кг. Вчера каза,че е 3,400кг ,всичко било нормално с бебка,но му се виждало,че при нормално раждане коремчето и било уголемено,а също и че раменцата били леко широки. И каза,че ако реша нормално да раждам било рисковано за бебето,защото имало вероятност след като главичката излезне да се получи усложнение в процеса на нормалното раждане и да се роди мъртво.... Малко ме озадачи с това изказване и каза и друг лекар специалист да ме прегледа,за да се вземе решение дали да преминем ако се налага към секцио(за първа бременност съм против) но ако в краен случай се наложи тогава бих предприела по сериозни мерки. Някоя мама,която е имала подобен случай да ме посъветва,разтревожена съм! 😑 Иначе относно контракциите ми нямам силни болки още,но вечер като легна си ме наболява малко корема и на моменти се втвърдява,което било нормално .

# 277
  • София
Ели от вис виталис ги поръчах с други работи. Пликовете са тези
https://visvitalisbg.com/product/tommee-tippee-torbichki-za-ster … asyane-5br-tt0187
Пише, че може един плик да се ползва до 30 пъти като си има табличка на самия него за отбелязване колко пъти е ползван.
Янева няма жена която да не може да си роди бебето нормално, но ако риска е много голям не се обвинявай и роди секцио. Все пак здравето твойто и на бебето е по-важно от начина на раждане.

# 278
Ели за срастванията не знам дали ги виждат на ехограф, но са ми казвали други жени, че при второ-трето секцио чистят срастванията. Не знам кое и колко е вярно, не съм питала и лекаря. Честно казано вече колкото по-малко знам и се интересувам ми е по-спокойно 🤣🤣🤣 Иначе и на мен ми е все самотно и съм го ударила на емоции 😁 чувствам се лоша майка защото сина ми е в някаква възраст с ужасни кризи, налагане на мнение и т.н. ... постоянно се опитвам да му обяснявам нещо, но той си знае неговото си, инати се за всичко, а иначе е много разбрано дете, направо не мога да го позная и чувството е все едно се провалям като родител ... всички родители се оплакват от такова поведение в тази възраст и предполагам, че е нещо нормално, все пак изграждат характер и се опитват да имат мнение, но все пак хормоните ми бушуват и направо се обвинявам 😁 абе не е лесно ... здравословно се чувствам по-добре от първата бременност, но пък емоционално май ми е по-тежко 🤣

# 279
Привет и от мен ☺️
Моя мъж се гласи да си използва бащинството, първия път не можа,тъй като нямаше заместник. Сега е на друга работа и се надяваме да няма проблем с това.С първото дете майка ми стоя при нас няколко дни, сега усещам че също иска обаче с батко на 10г,който много се вълнува, евентуално и с таткото в къщи мисля,че ще ни е добре да сме си само ние.Все пак всички сме в един град и ще идват често.

Barely_Mama_91 , не се притеснявай. Всичко ще е наред.При мен с първата бременност се случи същото нещо. Беше Димитровден (празник на града) Бях се настроила за разходка, празненства и един чуден ден навън.Бях на ЖК и се падаше 17 дни преди термин,заради кръвното ме вкараха в болница (за първи път в живота ми) Държаха ме 4 нощувки-системи ,инжекции, тонове...и ме пуснаха.Сина ми се роди 4 дни след термин.

Янева,направо не ми го побира ума как може да кажат,че има риск да се роди мъртво бебето заради големи кг!!!Как може лекар да плаши така ?! Аз родих супер лесно 4кг с няколко напъна,сега пак се оформя едра девойката. А съм 1.60 /72кг в момента. Въобще не си прави думата за секцио моя лекар.Но и да се наложи при теб, само остани спокойна. Така е трябвало да се случи ❤

Относно емоциите...Ами аз се чувствам изключително спокойна като цяло и за много ситуации в които бих реагирала по друг начин се усещам,че изобщо дори не им обръщам внимание.ОБАЧЕ като ми каже някой път моя мъж ,че съм била нервна през бременността и тогава вече избухвам 😁😄😆

# 280
Добро утро! Hug
Тези пликове за стерилизация не се ли пълнят с вода, която после да трябва да се излее? Като се отвори и вече стерилността е нарушена. Разговарях с мед лице по повод тези въпроси и ми обясни, че всъщност бактериите, които се образуват при заседялите кърма и АМ са опасни. И особено да внимавам, когато вече използвам по предназначение помпата и шишетата - да няма остатъци от мляко и тн. Всичко останало така или иначе го има навсякъде около нас и няма как да го "убием".

За бащинството - всъщност не сме разговаряли, но едва ли ще го ползва поради същата причина като еласмен. Но със сигурност ще си остане няколко дни вкъщи. Ние не знаем дали някой ще идва. Майка ми намекна, че ще дойдат за няколко дни. Но не знам как ще стане като е учител. Не знам дали искам, защото е много обсевваща Grinning, но със сигурност ще имам нужда от помощ, понеже няма д знам какво правя.

Танче, и аз имах такива опъвания тези дни - там където трябва да е десния яйчник и леко към кракът. Бяха моментни, та не се замислих особено. Нямам секцио или друго раждане (само кюртаж). Сраствания НЕ се виждат на ехограф, за съжаление. Щеше да е голям пробив в медицината за щастие на жените с еднометриоза. Confused

Barely_Mama_91, аз съм ЗА да се казват всички рискове, но този е бил доста брутално директен. Хем самите те знаят, че тези мерки не са съвсем точни. Все пак иди при друг израждащ и поискай мнение.

Аз ви казвах, че днес съм на преглед при израждащата АГ и ми е свито под лъжичката. Искам да видя дали и колко е наддало бебето. Отделно въпреки магнезия, които ми увеличиха миналата седмица сякаш пак имам стягания от снощи. А се бяха успокоили нещата. Имам чувството че спра ли магнезия, ще се роди, а имаме още няколко дни до 37ма седмица. Стиснете по едно палче всичко да е наред днес на прегледа.

Това за кръвното дори не знам как да го коментирам. Аз в началото вдигах на консултациите и вкъщи беше нормално. Не са ме съветвали да влизам в болница.

Снощи късно ми звъня следващата АГ да ми каже, че желязото ми пада, но пък хемоглобина е 119 вече.. Вече пия желязо конски дози, сега ще са слонски. Grinning

Извинявам се, че стана толкова дълго....

# 281
И моят мъж има желание да вземе бащинство, но всичко зависи от това кога ще родя. Може да се наложи да се договори с шефа му и да го вземе на две части. Мм не е почивал адекватно от последните 2 години и просто ми е жал за нас с тия проклети фирми. Само работа и изцеждане, ей така от яд ми се реве понякога.  Пари за обещетение мисля, че се полагат на таткото както е при майчинство - 90% от дневното възнаграждение, така че няма как да се остане без пари. Не знам вече при самоосигуряващ се как стои въпросът, може би там е по-сложно. Понеже моят братовчед така ни стресна, как едва ли не взел половин заплата само, по-добре отпуска да се пуска, как се бил прецакал, ама няма такова нещо. Полага си се, има си парично обезщетение, така че който не е сигурен да си проучи добре въпросът и да прецени кое е най-изгодно в случая.
Аз вчера за пръв път усетих контракции, не знам дали е повод за радост, но поне вече знам какво представляват. Утре съм на ж. к и нямам търпение, не съм била на преглед от 3 седмици. Ще обсъждам подробно вече подготовката за раждането.

# 282
Относно емоциите, вчера разбрах нещо  еприятно за познати от клюкарника естествено и се разстроих. И имах бая контракции вечерта, чак помислих, че се започва фазата, но се успокоиха нещата.

За бащинството, не мисля че има такъв вариант работодателя да го отложи, ако работодателя го е казал това, най-добре проверете официално как стоят нещата, защото то се ползва от датата на изписване и не мисля, че подлежи на отлагане. Отделен въпрос доколко ще ви се влиза в спорове де, но това вече ще си прецените.

Аз освен мъжа ми тези първи дни, никой няма да имам после да ми помага независимо как ще се случи да родя, ще съм с двете деца и пак мисля, че ще се справя, така че горе главата и при вас Simple Smile

И за финал простете, че ще съм груба, но доктора с мъртвото раждане, трябва да бъде изтипосан тук с име и болница, както и в темата за черния доисък с докторите. По-отвратителен и грозен начин да склониш някого за  секцио не бях чувала. Чувала съм да се изтъкват всякакви други причини, но това е вече много, много грозно. Естествено, че вече веднъж вече като ти го е казал само за това ще мислиш и обработката предполагам ще продължи и в самия ден, така че най-важно е всичко да мине добре, независимо как, но оставя горчив вкус. Ако искаш направи консултация с друг израждащ АГ, но ти си знаеш най-добре в каква ситуация си и дали искаш и можеш да смениш.

При мен имаше подобна случка с първата ФМ, запазих час уж при добра лекарка, клиниката беше удобна, взимаха кръв на едно място за БХС. На самата ФМ докторката каза, че всичко е чудесно. След това като излязоха изследванията ми се обади сестрата, с която работи докторката за тълкуване на резултатите и се започна, че резултатите за един от синдромите не били много добри, най-вероятно  е било нищо, но да съм направела Пренатест. Щях да приема, ако разговорът беше свършил дотук, но тя продължи в посока какво ще се случи, ако се наложи да махна бебето, как това ставало с амниоцентеза в допълнение, как имало срок кога да се случи, това при положение, че още не е направен Пренатеста! После доразви теории, че имало риск за тромбофилия, тук вече се усетих и ми преля, защото съм правила такова изследване преди и или имаш такава мутация или нямаш, т.е. това не е нещо, което се променя , а тя имаше наглостта да твърди, че се. После продължи да намила каква терапия се прилагала, ако имало тромбофилия, а, й казвам, ами аз съм алергична, при което тя продължи все едно съм обречена! Накрая ми прати линк към фирмата, с която работят за Пренатестове. Разказах ги всички трзи неща на моя АГ после, той не коментира въпросната докторка, обаче лицето му така се стегна и чак възмутено обясни, че резултатите за синдрома са си в норма и дори на тяхната бланка го пише и ми каза само при проф. Марков да ходя за вбъдеще. Както и да е, направих Пренатест другаде, не този, който ми препоръчаха, не съжалявам и ако имам следващо дете сигурно пак бих направила, голямо спокойствие дава. Възражението ми е, не че са ми препоръчалй Пренатеста, а за всички глупости, които се изговориха по телефона след препоръката и съм сигурна, че не е случайно. Това в продължение на това как са склонни да те тикат лекари в посока, която им е изгодна.

Съжалявам, че стана дълго и емоционално, явно след като бях разстроена снощи, още са ми разхлопани чакрите Grinning, но благодаря, ако сте ме дочели дотук Simple Smile

# 283
Йоанка, донякъде е прав братовчед ти. И майчинството и бащинството се смятат на база осигурителния таван от 3000 лв към момента. Та ако таткото получава повече от 3000 (май бруто трябва да е), той ще взема 90% от 3000 за тези 15 дни. Така е и с  болничния, само че по-малки проценти. Ние сме го играли този филм и сега ММ ще взима отпуск 2 седмици.

# 284
  • София
Bubbles да с вода са, излива се веднага и се затваря. Още докато е горещ. 24часа пише, че са стерилни после. Ама те са ми чисто нови и смятам, че за повече време няма да е проблем. ММ е на надница и ако е болничен не му се рентира грам. Отпуска също. Така са им ги направили нещата, че ако не си на работа да не взимаш кой знае какви пари. А правим втория етаж на къщата и няма как трябват си финанси, с тия цени дето скачат непрекъснато нагоре си е много трудно ремонт, бебе, друго дете, домакинство и т.н. Бащинството ако не се ползва се губи. Говоря за 14дни от изписването. Иначе другото е смяна на ролите, майката отива на работа, а таткото излиза по бащинство.

Общи условия

Активация на акаунт