През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 061
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Аз колан нямам, но имам стягащо бельо. Предполагам ще върши работа.
Относно килограмите. Бях качила 21кг. От 69 на 90. Днес се изтеглих и съм точно минус 10кг. Доволна съм. Притеснява ме само, че нямам никакъв апетит. Вчера едва закусих и после забравих да ям. Чак ММ като се прибра се сетих, че не съм яла. Дано не се отрази на кърмата ми.

# 541
Аз колан нямам, но имам стягащо бельо. Предполагам ще върши работа.
Относно килограмите. Бях качила 21кг. От 69 на 90. Днес се изтеглих и съм точно минус 10кг. Доволна съм. Притеснява ме само, че нямам никакъв апетит. Вчера едва закусих и после забравих да ям. Чак ММ като се прибра се сетих, че не съм яла. Дано не се отрази на кърмата ми.
На кърмата едва ли, ще се отрази толкова бързо, защото природата така го е "измислила", че за бебето ще има, но на теб може да се отрази потресаващо много. С първото ми раждане поне беше така и с тогавашните ми приятелки също.. Липса на апетит, липса на сън, много кърмене и накрая организма ми пълен блокаж, дефицити във всичко... Та на сила поне може би трябва да се хапва.. Поне ядки, плодчета пък вечер с таткото ще се хапва...
Толкова съм се нахъсала сега да се насилвам след като родя да запазя горе долу поне режима ми на хранене от сега... Не че е кой знае колко здравословен, по скоро редовен... 3 4 хранения... Дано успея този път и няма да спирам витамините, че тогава на 3 месец ги спрях... Сега ако кърмя, ще пия докато кърмя поне... 😄

# 542
Дааа витамините са важни след раждане да се подберат подходящи и да не се спират. Защото аз като родих и един месец на стрес , нередовно хранене и недоспиване косата на челото и отгоре ми опада много сериозно. Сега ще помисля отрано.

# 543
Бихте ли споделили подходящи витамини за след раждането? Аз също със сигурност искам да взема някакви.

# 544
Бихте ли споделили подходящи витамини за след раждането? Аз също със сигурност искам да взема някакви.
Аз мисля, че пиех пак на прегнакеър нова мама или подобни... Повечето за бременни имат серия и след раждане.. Нова мама, кърмеща мама и т.н
Сега започнах с пренатал, после минах на прегнакеър с омега и ще продължа с "нова мама" или подобни

# 545
Аз също съм си взела на Прегнакеър за след раждане, още от сега за да нямам никакво прекъсване. А и още от преди да забременея и сега съм си с марката и дефицити нямам на нищо, така че доволна съм много от инвестицията и продължавам с тях.

# 546
Във връзка с партите Вие сте казали как става. Аз с двете деца реших да направя изненада само на таткото. С първото му направих като лотарийно билетче, а с второто взех от балоните, които са пълни с цветни пайети. Интересна и емоционална е по този начин реакцията.
Съншайн, минала си през доста трудности, но важното е, че сега всичко е добре. Дай Боже скоро да сте заедно и още по-бързо ще забравиш премеждията.
Витамини и аз си казах, че този път ще пия, защото две години след ражданото си ги бях изследвала и всичко светеше в червено. Обаче вече втори ден съм у дома и не съм лапнала и едно хапче.
Яденето и кърмата при някои има зависимост при други не. Имам познати карат само на вода и имат кърма. Аз след първото раждане 2-3 дни карах само на таратор. Нищо друго не ми се ядеше и кърмата ми почти спря. Така, че като повечето неща трябва да си слушате организма.
За сега имам кърма, но и нуждите на бебето все още са много малки. Едно, че съм чувала, че бебета, които се раждат преждевременно проспиват вън времето си до термин и друго, че е с доста сериозна жълтеница. През цялото време е унесено и спящо бебчето ми. Едвам има сили да суче. И успява само от биберон. За това цедя и давам. Така обаче поне виждам какво яде, а остатъка мога да замразя. Иначе последния ден й направиха фото терапия, но явно не беше достатъчна.
Каката иска през цялото време да я гушка и целува. Има голямо желание да я храни, но бързо й омръзва. Първите дни до като свикнем и се нагодим трите е интересно.
Аз не бях против роднините да се съберат у дома - дори напротив. Бях си и обещала, че няма да си слагам нищо. Гледах си децата, радвах им се. Гостите се гледаха сами Simple Smile Все пак са ми най-близките. Разбира се най-много помагаха майка ми и ММ. Бяха у дома за около 2 часа и после останахме сами. Дори не всики взимаха бебто на ръце. Всяко семейство само жената за по една снимка и толкова. Целувките бяха предварително забранени. Добре се получи. И те бяха доволни и аз също.
Днес направихме малко слънчеви бани на терасата. Дано идните дни са хубави, за да опитаме пак.

# 547
Момичетаааа отрицателен е ПСР Simple Smile многоо ми олекна Simple Smile.
За витамини съм взела Прегнакер брес фийд мисля нова мама... за около 6м имам таблетки, а тези за преди разждане ги бях бройла тамън до термин Simple Smile та ще ми останат само 6-7 таблетки Simple Smile .

Колан и аз мисля да взема. Благодаря ти Люба.

Весник ти къде щеше да раждаш?
Бъбълс много ти благодаря :*
Креми мисля, че стига да пиеш вода/течности кърмата ще ти е окей, но е хубаво да хапваш, организма и без това е под голям стрес... идва и пролет, която допълнително ще стресира нещата.

Не се сещам друго за сега хах ама ако има нещо ще пиша пак.

# 548
Браво за "-" теста! Blush

Витамини за след това не съм купувала, но все си мисля, че мога да си допия останалите Биозин мама и Фемибион 2.

Сега се сещам, че Фемибион имат и номер 3 - за кърмещи.

# 549
Миленка , ти за къде го гласиш този тест ?
Да не си планово и вече в болницата ?
Че пак съм пропуснала Simple Smile

# 550
Здравейте!

Нашата дъщеря София се роди вчера сутринта. Когато се възстановява ще ви пиша. Мина наистина много леко за първо раждане. Изтекоха ми водите в 36+2 и точно след 24ч се роди. В болницата сме още, нямаме търпение да си идем вкъщи. Само един ден е минал, а сме смазани хаха.

Прегръдки момичета!

# 551
Миленка , ти за къде го гласиш този тест ?
Да не си планово и вече в болницата ?
Че пак съм пропуснала Simple Smile

Утре влизам за планово секцио в четвъртък Simple Smile и за това правят предварително ПСР Simple Smile

Мира Честита да е София, много лакома и поспалива пу пу Heartpulse . На теб много бързо въстановяване и скоро всички в къщи!!!

# 552
Мира, честита дъщеричка! ❤️ Да расте много здрава и щастлива! На теб бързо възстановяване! 🌺

Миленка, браво за теста! 🤗

На мен ще ми останат прегнакеър макс и мисля да си ги доизпия през след родилния период. Пише че стават.

# 553
Честита да ви е малката София 🥰 Да ви е жива и здрава, а на теб бързо възстановяване ❤

Аз днес бях на преглед.Моя лекар за разкритие не проверява,с първата бременност и раждане пак не е.Иначе всичко си е наред,водите са Ок,бебето е наместено вече и главичката е възможно най-долу.Измери я все пак и не ми каза колко е ама каза,че е близо до 4-те кг 😬 , а имам още 10 дена до термин.При тези темпове на растеж ще си ги мине на 100% ,но и думичка не става за секцио.Щом веднъж съм родила 4кг...
Аз взех да се шашкам вече,уж гледам да не го мисля ама ... дори днес ми мина през ума,че и дрехите които приготвяхме  ще са малки 🙉

Миленка,ще стискаме палци всичко да минава и заминава възможно най-леко и безболезнено и ще чакаме да се похвалиш ❤

# 554
Честито бебче💕
Аз да помрънкам, онзи ден се очудих на едното момиче, че са дали близка дата за секцио до термин, а сега и аз така... Бях на преглед, на тонове.... Изведнъж докторката ще излиза отпуск точно когато трябва да ми е секциото, та ще бъде на 21.03 термина ми е 25.03
Отделно на тонове ще ида при друг докато я няма, не разбрах с час ли, без час ли... Бебето 2.400 в 35+5 струва ми се малко, тя казва точно в норма, че е....
Сега ще треперя дали няма да зараждам, докато я няма.... И двамата лекари, които ще и поемат пациентите са ми супер неприятни.... Не знам... Много се напрегнах.... Нито един преглед до сега не ми е бил щастлив и вълнуващ, както с предната бременност... То и с нейния ехограф нито го различавам бебето, нито виждам нещо....
Някак се бях настроила за още 2 седмици а сега изведнъж си е цял месец, ми аз едва го нося вече с кльощавите ми крака така ми тежат тези 20 кг...
Та нищо чудно, както си мечтаех само да си избере дата да съм по спешност ама при някой си... Лекар...

Общи условия

Активация на акаунт