През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 056
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Честита да е София! Да е много здрава, да обича да си похапва и поспива! На теб бързо и безпроблемно възстановяване! ❤

Миленка, ще стискаме палци всичко да мине леко и безболезнено! 💕

Аз бях днес на преглед. В 38+2, бебето е наддало 100 гр за една седмица, но лекарят каза, че в края вече започват да наддават по-малко. На тоновете се събуди малкият господин и в началото направо си се гонеха с акушерката докато успее да намести колана, моите контракции са несъществуващи за момента, даже не знам какво е контракция, та се надявам това да не значи, че ще преносвам 😃

# 556
Честито бебче💕
Аз да помрънкам, онзи ден се очудих на едното момиче, че са дали близка дата за секцио до термин, а сега и аз така... Бях на преглед, на тонове.... Изведнъж докторката ще излиза отпуск точно когато трябва да ми е секциото, та ще бъде на 21.03 термина ми е 25.03
Отделно на тонове ще ида при друг докато я няма, не разбрах с час ли, без час ли... Бебето 2.400 в 35+5 струва ми се малко, тя казва точно в норма, че е....
Сега ще треперя дали няма да зараждам, докато я няма.... И двамата лекари, които ще и поемат пациентите са ми супер неприятни.... Не знам... Много се напрегнах.... Нито един преглед до сега не ми е бил щастлив и вълнуващ, както с предната бременност... То и с нейния ехограф нито го различавам бебето, нито виждам нещо....
Някак се бях настроила за още 2 седмици а сега изведнъж си е цял месец, ми аз едва го нося вече с кльощавите ми крака така ми тежат тези 20 кг...
Та нищо чудно, както си мечтаех само да си избере дата да съм по спешност ама при някой си... Лекар...

Ели не се притеснявай... разбирам те, седни отдъхни почини тази вечер и утре ще си по спокойна Simple Smile
Който и лекар да ти се падне ще се погрижи и за теб и за бебо.. не се самонавивай предварително! Дори да тръгне по рано, никой няма да те остави, особено щом се познавате. Simple Smile

# 557
Честита дъщеричка, Мира! Да е жива и здрава и бързо възстановяване и на двете Heart

# 558
Честито бебе София, Мира! Да ви е жива и здрава Sparkling Heart

Ели Здравкова и на мен ми тежат килограмите. Аз някъде около 18 съм качила до момента и единият ми крак сериозно страда.  И аз нещо недоволствам от лекарите. На следенето на тонове всеки път ме питат за кръвното така ли си ми е 130/80. Еми не, не ми е такова кръвното, но моето Аг си го намира за абсолютно нормално. Аз съм в 37+1 и миналата седмица ми беше последната ж. к. Честно да си кажа никак не ми е спокойно, защото не можаха да го измерят и не знам нито ръст, нито кг и изобщо какво ме чака за естествено раждане. Дадоха ми направлението за раждане и това беше. Останаха ми 2 пъти следене на тонове, но там не гледат бебето с ехограф.  Та в този ред на мисли исках да питам вие в 9-ти месец колко предвидени прегледа имате с вашите Аг?

На Миленка и Таня пожелавам успех! Желая ви безпроблемно секцио, бързо въстановяване и най-прекрасните пухкави бебета! Кураж и ще чакаме радостните новини! Flowers Four Leaf Clover Yellow Heart

# 559
В 9-я ми се падат 2 ехографа и всяка седмица тонове. Това в случай, че го добутам до края де. Отделно в 36-та имах последна микробиология и изследвания.

# 560
На мен от ЖК ми пускаха веднъж тонове и повече нямаше да ми дадат час за друго (стори ми се много безотговорно). Аз помолих за още един ехографски преглед, защото другата АГ иска повече тонове, за да я ориентират за раждането.

# 561
На мен в 33 ми пускаха изследвания и микробиология, но не знам дали пак ще ми пускат по скоро не, щеше сега да ми вземе проба защото съм 35+4
Каза ми от сега натам всяка седмица тонове. (платени са)
Аз преглед си запазвам, както има свободни в супердок... Тя казва примерно "ела след 2 седмици".. Но като няма час отидох на 3 седмици...
Забравих си и аз амбулаторен лист, та не знам размерите точно, но мисля, че около 2.400кг каза... Добра е докторката... Но всичките са разсеяни, разбирам претрупани са от работа... Ама все нещо съм недоразбрала или съм забравила да питам... Нямам направление пада се да ми го даде тогава, когато няма да я има... Ще видим какво ще е
Интересното, че много бързо съм вдигнала желязото хем през ден го пия малтофера. Магнезий пия по 1..нямам кой знае колко контракции тези дни.
Ще стискам до 21 😄 да я изчакам..

# 562
  • Варна
Мира, честита дъщеричка Heart
Да е много здрава и щастлива Heart
Днес пусках  изследвания,  имам следи от белтък в урината  (кръвното ми е нормално/освен на прегледите/, нямам отоци) , но започвам да се притеснявам. Левкоцитите са на горната граница,  а антителата за Ковид19 са се увеличи  (от 131BAU/ml на 255 BAU/ml). Чудя се дали има връзка между трите показателя...
На ЖК съм чак на 04.03, тогава ще ми дадат всички документи и ще ми пуснат микробиология. За тонове нищо не сме говорили.

# 563
Момичета, тази нощ и моя господин ни изненада.
Родих със секцио тази сутрин.
Водите ми изтекоха през нощта.
Успех на всички, на които предстои това щастие!

# 564
  • Варна
li92, честит да ти е юнака Blue Heart
Да расте здрав и щастлив Blue Heart

# 565
li92, честито и на теб. Да е жив и здрав младежа Blue Heart

# 566
Аз съм в Щерев и там отивам на самия ден. Притеснява ме кашлицата, която я влача от декември. Като бронхит е и не мога да се изкашлям. 2 АБ съм пила и нищо. Отделно геломиртол последно, а преди това тавипек. Не знам какво ще правя😔

# 567
li92 честито бъдете здрави 💕, като имаш време разкажи повече, как премина всичко, колко е голямо бебчето. Бързо възстановяване 😊

# 568
Благодаря ви!
Вчера бях на преглед и с доктора избрахме дата за секцио, обаче през нощта ми изтекоха водите - бяха като река.
Чух се с лекаря и дойдохме в болницата. Прегледаха ме, но имах само 2 см разкритие.
Докато оправим документите започнаха страшни болки и контракции. Прегледаха ме пак за разкритие и беше 6 см. Качиха ме за  спешно секцио, което мина много бързо.
Родих в 8.15 часа, а нашият Калоян е 3.700 гр.
В момента съм в реанимация. За сега не ме боли нищо, защото съм на обезболяващи. Надявам се и утре да е така, но ще видим.
Утре трябва да ме раздвижват и ще ни съберат с бебето.

# 569
Мира - честито дъщеричка ❤️
li92 - честито бебче ❤️
Ех, че хубаво... Бебевалежа започва 😜

Общи условия

Активация на акаунт