През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 087
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Ели, да, след 2 дни 🙄😁 вече дори не мога да спя от едно напрежение ... сега до мен си спят мъжа ми и детето, аз от 30 мин вече съм будна .. стряскам се на сън и това си е 😁
Съншайн, първия път бях с водоустойчива лепенка от изписването до свалянето на конците и се къпех вкъщи изцяло без проблем. Когато ми свалиха конците ми махнаха и лепенката и казаха, че нямало нужда вече от нея, само да пръскам цикатридина.
Люба, със сигурност ти е било неприятно и болно 😔 пожелавам ти скоро да си вземете бебчето вкъщи и всичко да е наред ! 🍀❤

# 526
Супер, че вече не мога да се гледам, а тук не посмях...
Няма да се преуморявам, ще помагам с дребни неща на мъжа ми с подредбата на дрешките.
Милият ми той, златен е. Нищо не бяхме приготвили, даже матраче нямахме още купено и сглобена кошара.

luyba84, днес си мислих за тези колани да питам кога мога за сложа. Ти кога започна и какъв ползваш ? Как и кога се носи ? Мен малко ме е страх да не си направя нищо с него😁🤦‍♀️

# 527
  • sofia
Благодаря за подкрепата, момичета. Днес ще се престраша да питам дали вече може да кажат за изписване нещо.

Аз с разрешение на лекарката ми още в петък сложих колан с лепенка , но ми каза в легнало положение да го слагам.
Бях си купувала и този модел, та вчера успях да влезна в него https://www.maskateer.com/en/post-pregnancy-waist-trainer-belt-and-band-white

Много са удобни, държат кръста и стойката, определено е осезаема разликата. Мъжът ми снощи вика, като преди си си, все едно не си раждала.

# 528
Добро утро момичета.
Пиша ви от болницата, всичко е наред вчера извадиха бебка от кувьоза. Може би ще я задържат малко в болницата, за да качи още тегло.
При мен нещата също са добре, остана ми едно високо кръвно, но казват, че ще се нормализира. Предполагам, че утре ще ме изпишат.
 Ще ви разкажа малко за операцията и дните след нея. Едва вчера разбрах, че операцията ми е била меко казано един малък ужас. Всичко е било в кръв и едва са успели да я спрат, операцията ми е продължила около час и половина, вдигнала съм кръвно 180. Това обяснява нещата с почти еднометровия дренаж, който имах в корема си и  махнаха на втория ден ( ужасно преживяване)
Първия ден имах болки след като ме пусна упойката, която при мен беше пълна. След обезболяващите нещата се оправиха и спах спокойно. На втория ден започна раздвижването лека полека. Имах чувството, че няма да се справя бързо, но всъщност не е така.
Обезболяващи ми биеха само през първия ден.
При мен стана проблем с гърдите, препълниха се и се запушиха. Никой не ми обясни какво точно и кога да правя, а аз нищо не знаех. Мъчих се с моята електрическа помпа и не излизаше нищо, попитах и ми казаха, че кърмата явно още не е дошла. Та така се мъчих докато не ме видя една акушерка и не седна да ми изцеди гърдите (поплаках, признавам) и ми даде ръчна помпа от болницата. Ще направя всичко възможно да задържа кърмата, ако не... здраве да е.
Един съвет от мен, още от първия ден поискайте или си вземете нещо разхлабващо - свещичка, мелилакс, сироп, каквото и да е. Аз не успях да отида до тоалетна до 4-ти ден. Поисках свещичка, не помогна, сложих Мелилакс, отново нищо. Започнаха едни ужасяващи болки ( по силни от тези след операцията ) буквално съм треперила от болка, но за съжаление трябваше да изчакаме поне 2 часа, защото каквото и да ми бяха дали щеше да влоши нещата. След 2 часа ми биха обезболяващо и малко по-късно нещата се оправиха, слава богу.

Исках да попитам мамите, които вече са раждали със секцио, с водоустойчивата лепенка мога ли да измия косата си спокойно и да съм сигурна, че няма да пропусне ?
Дайте ми съвети за вкъщи какво да правя, какво не. Предполагам, че ще ми дадат информация от болницата, но е съвсем различно от споделен личен опит.
Здравей. Бързо възстановяване и бебчето бързо да качва килограми. За операцията те ще ти кажат. На мен ми обясниха, че трябва да промивам с марля и 75градусов спирт. После пръскам с Цикатридина.
Лепенка нямам. На третия ден ми махнаха превръзката и ми казаха, че мога да се къпя. Конци за сваляне нямам. Били такива, мисля казаха абсорбиращи се от организма.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 09:21 от kremenu6a

# 529
Аз съм с конци и превръзка. Вчера ми се беше отлепила лепенката и цял ден си гледах конците, изглеждат добре😁
Мисля, че на 10ти ден ги махат
Болезнено ли е ? Вече не искам нищо да ме боли😁

# 530
Здравейте момичета!
Гледам толкова много нови отговори и си помислих, че има нова радост.Съчувствам ви,че не можете да спите,аз все още съм на другата вълна.Дори втори пореден ден кучето на съседката лае и ме събужда в 7 (детето е вече 2ра смяна и не се налага да бързам със ставането)  и се дразня яко,ама ако й направя забележка ще ми се разсърди. Ние имаме 2 ,ама без причина не лаят,а това е способно 3 часа без да спре да лае...Мъжа ми каза,че роди ли се бебето няма да го търпи!

При мен също има голямо замъгляване на зрението, но аз не знаех,че се дължи на бременността 🤷‍♀️ Преди 10г ми бяха -0.5 ,но така и не свикнах да си нося очилата.Просто си мислих,че се е увеличил прогресивно диоптъра с годините. Направо ме успокоихте 😏

Скорошно прибиране на малките бебешоченца ви пожелавам Люба и Съншайн ❤

# 531
Аз съм с конци и превръзка. Вчера ми се беше отлепила лепенката и цял ден си гледах конците, изглеждат добре😁
Мисля, че на 10ти ден ги махат
Болезнено ли е ? Вече не искам нищо да ме боли😁

Не боли махането на конците. Ние нали знаеш сме си в една и съща болница. В деня в който ти кажат, отиваш и акушерката на смяна ти ги маха, по-скоро усещаш гъделичкане, но не те боли при махането на конците. 😁😊

# 532
Благодаря за подкрепата, момичета. Днес ще се престраша да питам дали вече може да кажат за изписване нещо.

Аз с разрешение на лекарката ми още в петък сложих колан с лепенка , но ми каза в легнало положение да го слагам.
Бях си купувала и този модел, та вчера успях да влезна в него https://www.maskateer.com/en/post-pregnancy-waist-trainer-belt-and-band-white

Много са удобни, държат кръста и стойката, определено е осезаема разликата. Мъжът ми снощи вика, като преди си си, все едно не си раждала.
Браво на тебе !
Да питам .... премери ли се на кантара ? Каква е разликата ?

# 533
Люба ❤️ Съншайн ❤️ Изпращам на вас и на бебоците ви много положителна енергия!

Миленка, да ни се похвалиш по-късно днес с - ПСР.

Аз да споделя на бързо. Все пак поддръжам по-високо кръвно. Включихме терапия за постоянно. В четвъртък ще видим как ще мине ЖК. Много ми е подтиснато, старая се да не го мисля, но не ми се получава. Не мога да се разсея, което и също влияе на стойностите.

# 534
  • София
Леле колко сте изписли не мога да смогна с четенето. Аз набързо минавам да се похваля днес ни изписват, кърмата ми дойде след обилно 24часово сучене благодарение на бебо. Накрая от преумора го гушнах до мен на кревата и сучейки и двамата спахме почти 4 часа. От сутринта ми текат гърдите сами 😂 и пак само едната не му стига. Явно е решил, че дълго време е гладувал вътре в мен та сега гледа да навакса бързо. После ще ви разкажа за раждането как премина. Късмет и здраве на всички. 😘

# 535
Lyuba84  за комшийиките-майната им, не е тяхна работа, кой,кога, как, къде и защо излиза. Във всеки блок има такива съгледвачи-аз им бия игнора, все едно не ги виждам. Не се напрягай, всичко ще си дойде на мястото 🤗
Съншайн, аз съм с такава лепенка сменена в четвъртък и до момента се къпя с/без коса без проблеми. Давай смело.
Вкъщи не се преуморявай, аз още първия ден исках да свърша 100 неща и вечерта ми се плачеше. Та реално ти ще се чувстваш вече много по-добре от първите дни, но лежи, почивай, не бързай. Беби ти дава възможност да се възстановиш, използвай я.
7 ден от операцията шофирах успешно Simple Smile

Съвет към всички - коланите за след раждане помагат ужасноооо много за събиране на матката. Вземете си! От петък до вчера 10см разлика в талията.

Аз да ви кажа вчера съседките от блока ме питаха на кого съм оставила бебето да го гледа, тъй като ходих да взимам малката от училище и ми се дорева. Това ненужно обясняване, че детето не е изписано ми дойде в повече.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 11:38 от Martini_m

# 536
Аз се записвам с болки в гърлото Sad Няма какво повече да добавя, очаквам още екстри от малкия евентуално Sad

Последните страници се начетох на много нетактични съседки, роднини, че даже и доктори. Какво се случва не знам или ние не сме в час заради хормоните, ама много тъпо.

# 537
  • sofia
Free, влезнах 58кг, прибрах се 54 и днес 52кг(3 дни по-късно), но все пак моят бебок е мъничък. Честно казано нямам никакъв апетит и почти не ям, скоро ще ми се скарат вкъщи, усещам.

Бъбълс, благодаря и стискам палци за кръвното. Ще кажеш как е минала ЖК.

Мартини, за единият колан пуснах линк, имат фейсбук и на лично го поръчах. Другият съм купувала от санитарната аптека на Пирогов преди 11 години. Най-обикновен с лепенка, която се регулира. В петък едвам го залепих, днес вече съм на финала, разликата за няколко дни е огромна. Някой като каже тея колани са безмислени и като знам как са ми помагали... но всеки си решава.

Алмонд, давай инхалации със сода и лайка, вземи да смучеш Кофлет с джинджифил и дано е само гърло без Т и екстри.

# 538
Благодаря за отговора Lyuba84! Аз тъкмо си коригирах поста, че избързах с въпроса, а видях че си дала вече линк, но благодаря отново, сега ще разгледам и тези всрианти, само не знам как ще си нацеля размера от сега, може би ще изчакам да родя, за да имам по-адекватна преценка за обиколката си

# 539
  • sofia
Благодаря за отговора Lyuba84! Аз тъкмо си коригирах поста, че избързах с въпроса, а видях че си дала вече линк, но благодаря отново, сега ще разгледам и тези всрианти, само не знам как ще си нацеля размера от сега, може би ще изчакам да родя, за да имам по-адекватна преценка за обиколката си
Аз си взех С, защото нямах мазнина преди да забременея, не бях и качила кг, но да ти кажа в петък не можах да влезна в С и започнах преговори да го сменям, но вчера преди да го изпратя викам, я да го пробвам за всеки случай Simple Smile иии взе та ми стана, просто с другия колан много събрах за няколко дни. Сравнението в цената е 30 към 120лв, можеш да пробваш първо с единия да видиш колко ще събереш и после да мислиш за корсета.

Общи условия

Активация на акаунт