През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 097
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Някои хора ползват услугите на агенция за тези партита. Док. пише на лист пола на бебето, отивате с листа в агенцията и им го показвате, а те правят всичко - балони, декорация, торта и т.н. В крайна сметка всички на партито са изненадани Simple Smile
Ходила съм на едно такова парти, очаквах да не ми хареса, но беше доста забавно. Раздадоха ни листчета, на които попълвахме разни предсказания за бебето - това беше единственото досадно нещо Stuck Out Tongue Winking Eye
Като цяло емоцията е много приятна и сега ми е хубав спомен, както и на майката и таткото. Той горкият така се разплака, все още малко го е срам Blush Просто не очакваше, че така ще го залеят емоциите, когато разбра, че ще е момченце.

# 511
По групите във фейса, доста пускат видеа от gender reveal партита. Не е моето. Обаче аз не знам как бих се изненадала, след като сама разбрах, че виждам чурка на ехографа Joy

Йоанче, сигурно всеки път го казвам, но ти си си права и отстоявай позиция.
Аз не съм канила никой, но знам че майка ми ще се самопокани. Само дано не се избием. Grinning

Ели, и аз така не виждам добре от както съм бременна. По принцип имам малък диоптър, но четох че по време на бременността зрението може да се влуши и че после се оправяло...

# 512
Ооо тези партита са много модерни и гимправят и в България много често. Постоянно виждам снимки или видеа на мои познати и на инфлуенсъри в инстаграм.

Йоана, кажи на твоя мъж да черпи докато си в болницата, защото като се пребереш имаш нужда от почивка и се притесняваш от контанкт с хора,както за бебечо така и за теб. Все пак и след раждане ние трябва да се пазим за да бъде и бебечо добре. След 2-3 седмици ще посрещате гости малко по малко.

Ели аз ори първата бременност имах нарушение в зрението, но след това дори ми падна диоптера. След раждането около месец-два може са си направи преглед

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 23:00 от Nedavl

# 513
Защо ви притеснява секцио близо до термин? Ако тръгне по-рано, тогава ще ви се направи спешно секцио и така. А по-близо, значи по-добре развито бебе. И аз съм при Вецев, с голямо бебе, но ме гласи за естествено раждане и чакаме, пък ако не мога да го родя, тогава ще ме среже на момента, когато вече ще е започнало раждане, така ми е казал.

И аз се чудех дали да се пробвам естествено, но д-ра постоянно ми повтаряше, че сигурно няма да успея естествено, че е голямо бебето, а пък аз съм мъничка и накрая реших, че ще е секцио.
Колко тежи твоето бебче?
Успех ти желая!

3600гр. го измери в 38 седмица. Много интересно и на мен ми казва, че ще ми е трудно да го родя, защото съм много ниска и дребна, но все пак казва, че не е невъзможно и че мога да се справя с нормално раждане. Пък и той все казва, че е привърженик на нормалното раждане и само в краен случай, ако не се справям, тогава ще ме среже. А даже бебето ми стои леко косо, а не говори толкова за секцио, рядко споменава, че може да се наложи, а гледам при други си назначава дати заради такива неща. Сигурна ли си, че не е казал и друга причина да иска секцио да е?

# 514
  • София
И на мен зрението ми се влоши през бременността. Ходих на очен лекар да даде становище дали мога да родя нормално и ме посъветва да си нося редовно очилата и да отида на преглед 6 месеца след раждането да видим има ли нужда от промяна на диоптера.

# 515
Защо ви притеснява секцио близо до термин? Ако тръгне по-рано, тогава ще ви се направи спешно секцио и така. А по-близо, значи по-добре развито бебе. И аз съм при Вецев, с голямо бебе, но ме гласи за естествено раждане и чакаме, пък ако не мога да го родя, тогава ще ме среже на момента, когато вече ще е започнало раждане, така ми е казал.

И аз се чудех дали да се пробвам естествено, но д-ра постоянно ми повтаряше, че сигурно няма да успея естествено, че е голямо бебето, а пък аз съм мъничка и накрая реших, че ще е секцио.
Колко тежи твоето бебче?
Успех ти желая!

3600гр. го измери в 38 седмица. Много интересно и на мен ми казва, че ще ми е трудно да го родя, защото съм много ниска и дребна, но все пак казва, че не е невъзможно и че мога да се справя с нормално раждане. Пък и той все казва, че е привърженик на нормалното раждане и само в краен случай, ако не се справям, тогава ще ме среже. А даже бебето ми стои леко косо, а не говори толкова за секцио, рядко споменава, че може да се наложи, а гледам при други си назначава дати заради такива неща. Сигурна ли си, че не е казал и друга причина да иска секцио да е?

И моето момченце е 3600 гр в същата седмица.
Доктора си ми каза, че държи на естественото раждане, но аз му споделих, че прага на болка ми е нисък и че не държа на естественото раждане и може би за това се разбрахме за секцио.
В крайна сметка е важен крайният резултат - да родим живи и здрави дечица.

# 516
Ели, в болницата в която ще раждам, поставят спинална упойка само на думи 🤣 и общо взето заради това ще съм с пълна упойка. Пък и до колкото разбрах май с прищипан седалищен нерв не е много препоръчителна спиналната упойка, та ще си го спестя.
За диоптъра и зрението, аз си имам диоптър минус 3.5 и на двете очи и сега и с първата бременност ми се влоши зрението, но това е така защото лигавицата отича и реално все едно диоптъра става по-голям. Преглед след раждането поне след 4 месеца, за да може да спаднат лигавиците. И аз въпреки очилата виждам леко замъглено, без очилата съм си сляпа 😁

# 517
И аз ходих на очен, изкара ми диоптър -0,5 някъде, но каза, че се е влошил от бременността и каза, че трябва да се оправи след това. 6 месеца след раждането да отида да видим дали се е оправил и имам ли някакъв останал за очила, но според нея няма да има. Сега и аз виждам доста размазано и мъжа ми все ми се чуди как не виждам някои неща на далече, които преди съм виждала добре.

# 518
Ели, разкриването на пола е и за двамата понякога, идва резултата даваш го на приятелка/приятел и той организира разкриването, така е изненада за почти всички, аз знаех пола и с кексче го разкрих на таткото Simple Smile

За очите аз мислих, че ми се е влошило зрението, както казвате вие, обаче офталмолога каза, че няма промяна в диоптъра и е от бременността. Контролно преглед поне след 6м ама каза, че според него няма да имам промяна.

Аз май ще съм със спинална упойка.. Танче мен ме приемат на 23, а секциото ще е на 24ти живи и здрави, ако бебе не реши друго до тогава Simple Smile

# 519
Да, значи ако не решат друго бебетата ще са с 1 ден разлика 😁 мен ме приемат на 24, секциото ще е на 25.

# 520
Таня сега ли, след 2 дни.. Малеее ми аз имам толкова време значи.... Цял месец има до моя термин ... Не знам де ще видим, може пък да избърза бебан... Утре се надявам да изберем дата

# 521
Танче, Миленка и аз се присъединявам към вас, моето секцио е на 24 също! Много ми е напрегнато вече.

# 522
Ехе, някои момичета ще гушант своите мъничета съвсем скроо ❤️
Успех и леко раждане ви желая!

# 523
Добро утро момичета.
Пиша ви от болницата, всичко е наред вчера извадиха бебка от кувьоза. Може би ще я задържат малко в болницата, за да качи още тегло.
При мен нещата също са добре, остана ми едно високо кръвно, но казват, че ще се нормализира. Предполагам, че утре ще ме изпишат.
 Ще ви разкажа малко за операцията и дните след нея. Едва вчера разбрах, че операцията ми е била меко казано един малък ужас. Всичко е било в кръв и едва са успели да я спрат, операцията ми е продължила около час и половина, вдигнала съм кръвно 180. Това обяснява нещата с почти еднометровия дренаж, който имах в корема си и  махнаха на втория ден ( ужасно преживяване)
Първия ден имах болки след като ме пусна упойката, която при мен беше пълна. След обезболяващите нещата се оправиха и спах спокойно. На втория ден започна раздвижването лека полека. Имах чувството, че няма да се справя бързо, но всъщност не е така.
Обезболяващи ми биеха само през първия ден.
При мен стана проблем с гърдите, препълниха се и се запушиха. Никой не ми обясни какво точно и кога да правя, а аз нищо не знаех. Мъчих се с моята електрическа помпа и не излизаше нищо, попитах и ми казаха, че кърмата явно още не е дошла. Та така се мъчих докато не ме видя една акушерка и не седна да ми изцеди гърдите (поплаках, признавам) и ми даде ръчна помпа от болницата. Ще направя всичко възможно да задържа кърмата, ако не... здраве да е.
Един съвет от мен, още от първия ден поискайте или си вземете нещо разхлабващо - свещичка, мелилакс, сироп, каквото и да е. Аз не успях да отида до тоалетна до 4-ти ден. Поисках свещичка, не помогна, сложих Мелилакс, отново нищо. Започнаха едни ужасяващи болки ( по силни от тези след операцията ) буквално съм треперила от болка, но за съжаление трябваше да изчакаме поне 2 часа, защото каквото и да ми бяха дали щеше да влоши нещата. След 2 часа ми биха обезболяващо и малко по-късно нещата се оправиха, слава богу.

Исках да попитам мамите, които вече са раждали със секцио, с водоустойчивата лепенка мога ли да измия косата си спокойно и да съм сигурна, че няма да пропусне ?
Дайте ми съвети за вкъщи какво да правя, какво не. Предполагам, че ще ми дадат информация от болницата, но е съвсем различно от споделен личен опит.

# 524
  • sofia
Съншайн, аз съм с такава лепенка сменена в четвъртък и до момента се къпя с/без коса без проблеми. Давай смело.
Вкъщи не се преуморявай, аз още първия ден исках да свърша 100 неща и вечерта ми се плачеше. Та реално ти ще се чувстваш вече много по-добре от първите дни, но лежи, почивай, не бързай. Беби ти дава възможност да се възстановиш, използвай я.
7 ден от операцията шофирах успешно Simple Smile

Съвет към всички - коланите за след раждане помагат ужасноооо много за събиране на матката. Вземете си! От петък до вчера 10см разлика в талията.

Аз да ви кажа вчера съседките от блока ме питаха на кого съм оставила бебето да го гледа, тъй като ходих да взимам малката от училище и ми се дорева. Това ненужно обясняване, че детето не е изписано ми дойде в повече.

Общи условия

Активация на акаунт