През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 113
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Танче, Миленка, не остана 🤗 Сигурно много се вълнувате, като знаете точния момент. Успех ви желая! ❤️

Maya, аз взех мрежата на Sevi Baby и аз като Nova я изпрах с други бели неща. Супер си е.

Gigi, аз до 37+0 трябваше да спра магнезия.

Вчера ви писах за кръвното и главоболие. Общо взето същото каквото и Алмонд беше описала. Днес продължава да е 130-135 горната граница, също ме боли главата, но в предната част. Забелязах и няколко спукани капиляра на бедрото (едва ли има връзка, но не е невъзможно) Мисля си че от спирането на магнезия може да повишавам кръвното и АГ го потвърди. Пих това което ми каза (допегит) и сега чакам да видим как ще подейства. Имам алергии към медикаменти и мразя да включвам нови. Ще записвам стойностите 3 дни и трябва да й ги изпратя  

Иначе бях на тонове при израждащата АГ, каза че са ок. Провери за разкритие - нямам. Та и тук си чакам. Joy

Бъбълс дано се стабилизира кръвното, 130 е малко високо, щом усещаш главоболието просто защото сме свикнали на по ниски стойности през бременността, мен на 125-130 еднократно ми се е случвало също ме заболяваше... а на 90 горна също Joy но да различно е. Пийваш ли достатъчно течности?

Ох да аз съм много развълнувана Simple Smile, само да мине ПСР да знам, че е негативен и ще съм съвсем спокойна ( нямам основания за притеснения, ама знае ли човек).
Аз вчера най - накрая купих шишета и помпа за кърма, к-т на Томи Типи, има -20% в аверуум и ми подариха 1 шише на Авент:) . Та вече всичко е готово, за ваничката нз дали имам подложка, ама ще поръчам онлайн ако трябва. Simple Smile

# 496
Аз пиех протеин банан на Pregnaco и беше мн гаден вкусът..единствено ставаше на шейк с банан примерно,  но ме мързеше да мия блендер всеки ден и се  мъчех и чист да го пия. На Biogame ванилията ставаше, нея пиех преди да ми пристигне другия. Сега съм си взела шоколад - някакъв био, който е без захар и е доста по-вкусен.

# 497
Миленка, като те чета, чак аз се вълнувам. Няма да е положителен ПСР-а! Не му разрешаваме Joy
Пия вода, да.. Сякаш малко я задържам напоследък.

Обичах, това коя седмица е? Бебока е добре. Ама пък тия коментари....... Rolling Eyes

# 498
Здравейте момичета,

Термина ми е 06.03.
Днес доктора ми определи дата за секцио 04.03.
Малко ме притеснява, че бебчето вече не наддава... Миналата седмица беше 3539 гр., а днес го измериха 3593 гр.
В момента съм в 38+1 г.с.
Отначало вървеше 2 седмици напред.
Нормално ли е според вас?
Разбира се, накрая се намалява разтежа на бебчето, пораства ускорено в началото на 9 месец, в края вече намалява, даже може и да не помръдва като грамчета. В коя болница ще е секциото с такава скорошна дата до термин? 😊
Танче менструалните болки и с първата бременност и сега докторите казват, че това е най точното описание за контракции.. Никога не съм ги отразявала, ако са много неприятни с едно но шпа се успокояват нещата.

# 499
Обичах, това коя седмица е? Бебока е добре. Ама пък тия коментари....... Rolling Eyes
37-ма
Предния път ми каза “ааа сега като си останала вкъщи да не си открила готварството, че си качила 3 кг.” И на мен ми стана тъпо, че едва ли не съм се тъпкала без да е полезно за детето и може би подсъзнателно съм намалила храненето не знам…

# 500
37-ма
Предния път ми каза “ааа сега като си останала вкъщи да не си открила готварството, че си качила 3 кг.” И на мен ми стана тъпо, че едва ли не съм се тъпкала без да е полезно за детето и може би подсъзнателно съм намалила храненето не знам…

И на мен ми каза акушерката че нищо не съм качила и че ми е малък корема на последната консултация и ме побърка. Не стига, че вече сигурно станах известна из форума с филмите ми покрай килограмите, както и с постоянното чудене дали бебчо наддава... Аз съвсем не качвам последните седмици и това си е. Ям си както обикновено. Четох в нета, че е нормално да не се качва в последния месец.

# 501
Обичах и мен ме притесниха, че бебето не наддава преди 2-3 седмици, а аз си качвам по 4-5кг на месец, като сега понамалих темпото.
На протеин Биогейм съм, Мин. 50гр. високопротеинова извара, по 200гр високопротеинов скир и 2 варени яйца- абсолютно всеки ден. Взимам ги от Лидл.
На прегледа на 9.02. бебка беше 2кг, минах на диета и на 14.02 беше 2400гр, следващия му преглед е на 23.02. Но Док каза, че е наваксала, но и да не спирам диетата. А аз за това време качих само 800гр, но сложих 3 см на талията. Та се надявам да трупа още. Сега съм 37+2.

Като четох тук как на родените бебчета, които трябва да натрупат грамчета, за да ги изпишат от болницита, и ща-не ща се тъпча. Много се надявам 2500гр. беба да ги е минала, а и да е реален донякъде ехографа.

Благодаря на мамите, които ми помогнаха с мнения за глобулите с лактобацили!🤗

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 15:31 от palmi4kata

# 502
Здравейте момичета,

Термина ми е 06.03.
Днес доктора ми определи дата за секцио 04.03.
Малко ме притеснява, че бебчето вече не наддава... Миналата седмица беше 3539 гр., а днес го измериха 3593 гр.
В момента съм в 38+1 г.с.
Отначало вървеше 2 седмици напред.
Нормално ли е според вас?
Разбира се, накрая се намалява разтежа на бебчето, пораства ускорено в началото на 9 месец, в края вече намалява, даже може и да не помръдва като грамчета. В коя болница ще е секциото с такава скорошна дата до термин? 😊
Танче менструалните болки и с първата бременност и сега докторите казват, че това е най точното описание за контракции.. Никога не съм ги отразявала, ако са много неприятни с едно но шпа се успокояват нещата.

Благодаря ти, Ели. Успокоих се.
Ще радвам в Шейново, при д-р Вецев. И според мен не е ок датата за секцио да е толкова близо до термина, но не зависи от мен.
Самият д-р ми беше казал, че секциото се прави 10-14 дни преди термин, а сега ми дава дата 2 дни по-рано.. Дано всичко бъде наред.

# 503
Li, изобщо не трябва да се притесняваш. Принципно за планова секцио е близко датата, да. Но замисли се колко нормални раждания на термин преминават в секцио и всичко е наред. Плюс това, аз познавам доста момичета, които са чакали нормално да тръгне раждането, с уговорката тогава да им направят секцио, за да е по-развито бебчето или в последния момент да видят дали има шанс за нормално и дали се е завъртяло.

# 504
Аз бях спокойна до днес (спокойна горе долу де, просто не отдавах голямо значение). Но днес вече като знам колко малко остава и направо сърцето ми блъска здраво ... притеснено ми е, стомаха ми се е свил ... от една страна мисля голямото дете, как ще се чувства 1 ден с баба си, дали ще легне да спи на обяд, колко ще ме търси ... от друга страна постоянно мисля за секциото, че пак трябва да бъда с пълна упойка, операцията, реанимация... оффф ... главата ще ми се пръсне... честно казано май ако тръгне само ще се чувствам по-добре, поне да знам, че няма накъде вече 🙈🤣  големия ми син ще ми липсва много... 5-6 дни без него ще са цяла вечност, никога не се е отделял от нас ... цял ден ми се плаче и само мисля и мисля и мисля ... 🙄
Миленка ако си в сряда в болницата значи ще си преди мен 😁 ама във всички случаи ще са през 1-2 дни 😁

# 505
Момичета и аз днес яхнах метлата Weary

Уикенда се видяхме със сестрата на мм и майка му.  Явно пак са му мътили главата, защото днес от нищото започна да ми говори за почерпки и идване вкъщи след изписването и седя и мигам на парцали. В нашето малко жилище с новородено да се изсипят всички да ядат и пият... Dizzy Face И с малкият племенник, който ходи без маска навсякъде (супермаркети, на летището и т. н) и да влезе и да овършее жилището като миналия път. Направо лошо ми стана. Сега се чудя как тактично да говоря с мм, че това няма как да стане, ако ще цялата рода да ни се сърди.
Отделно днес бях на тонове. Чаках доста, защото имаше забавяне. По едно време почнаха да ме обливат топли вълни, цялата се изпотих. Измериха ми кръвното, беше 130/80.  Не че аз искам да се панирам, но реално от 2-3 седмици ми е такова кръвното и жената на тоновете даже спомена, че може и консултация с каридолог евентуално да се направи след като по принцип не дигам кръвно. Имах през цялото време и контракции. Занесох се с листа при Аг потна като тинейджър... всичко ми било наред. Споменах за кръвното, а той взе че ми се сопна все едно сама си търся проблеми. Не ми било болка за умиране това кръвно, нищо ми нямало и това беше. Пита ме кога са го измерили (нали трябва да си спокоен, без да си тичал/бързал или пил непосредствено кафе) Обясних, че ми е мерено в покой, защото имаше голямо забавяне и чаках доста. И затова ми се накара как така имало забавяне, нямало такова нещо?!  Rolling Eyes Изнервен ли беше и аз не знам, ама на бременна почти пред раждане как може такова отношение. Много неприятно ми стана и така с контракциите, които на моменти бяха 50-60 на апарата и с кръвното и потенето по живо по здраво се прибрах вкъщи...

# 506
Защо ви притеснява секцио близо до термин? Ако тръгне по-рано, тогава ще ви се направи спешно секцио и така. А по-близо, значи по-добре развито бебе. И аз съм при Вецев, с голямо бебе, но ме гласи за естествено раждане и чакаме, пък ако не мога да го родя, тогава ще ме среже на момента, когато вече ще е започнало раждане, така ми е казал.

# 507
Tanq6 Аз с бременния ми мозък съм изпуснала, защо се налага пълна упойка за секциото при теб? 😊
Yoana Pavlova  Разбирам те, мисля, че трябва да си държиш на твоето, относно гостита и почерпки..И преди съм казвала направо не мога да си представя да се прибера, не съм си виждала детето и кучето 5 дни това си спомням със първото раждане са толкова емоции, не плаках като ми подадоха бебчо, но като влезнах вкъщи ме заляха вече емоциите не можех да спра да плача(от щастие, вълнение) изобщо не си представям да има народ вкъщи и аз, като се познавам вместо да се наслаждавам да бебе и дете ще се втурна да сервирам и отсервивам и да подреждам.... Не не....
За секциото до термин не смятам, че ще има проблем, просто се очудих, че са дали толкова близка дата.... Аз също си мечтая дамо да тръгне раждането и да си е секцио... Няма значение всъщност как, но само да си избере дата...
Все се каня да ви питам очите как са ви, аз замазано виждам, първия път също бях така по време на бременността..
Днес чистих, подреждах, готвих ееех краката не ми издържат, започната да ми се пукат вени, капилярчета....
Исках някой да ми разясни, не че ще ми се наложи сигурно де, то при нас вече е минало, но тези които си правят парти за пола на бебето, за кой е изненадата, за гостите и за таткото нали... 🙄 Защото гледах едно клипче и после питаха майката "май не си искала, момче а момиче"... Ама то не е ли тя единствената, която знае със сигурност какво има в балона или там метода по който са избрали да бъде за партито?🙄😄😄

# 508
И на мен ми беше интересно за тези партита и четох веднъж как ги правят на запад. Оказва се, че си водиш да кажем приятелка, кумата и т.н. на прегледа и й съобщават само на нея след прегледа. После тя организира изненадата, която е изненада за родителите и гостите. Оказа се, че имало всякакви щури gender reveal партита, които довели до редица инциденти и в някои щати вече не били позволени Joy В България не съм видяла някой да си прави, може би от по-младото поколение, ако сега навлиза тук. Мен честно казано не ме привлича такава хрумка Grinning

# 509
Защо ви притеснява секцио близо до термин? Ако тръгне по-рано, тогава ще ви се направи спешно секцио и така. А по-близо, значи по-добре развито бебе. И аз съм при Вецев, с голямо бебе, но ме гласи за естествено раждане и чакаме, пък ако не мога да го родя, тогава ще ме среже на момента, когато вече ще е започнало раждане, така ми е казал.

И аз се чудех дали да се пробвам естествено, но д-ра постоянно ми повтаряше, че сигурно няма да успея естествено, че е голямо бебето, а пък аз съм мъничка и накрая реших, че ще е секцио.
Колко тежи твоето бебче?
Успех ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт