През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 43 889
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Novache, помпата се стерилизира непосредствено преди всяко използване, така де частите от нея, които се стерилизират.
Хммм, аз мислех да си я стерилизирам сега и да си я приготвя в багажа…:thinking:
В такъв случай, трябва ли да си взема и стерилизатора? … Обаче той е много обемен…. ThinkingThinking

# 121
Здравейте и от мен😁. Аз още искам да си поспя, НО познайте чие хълцане “ми разклати” всичко , аларма не може да ме събуди толкова бързо😁.
Babyboo, дано не се повтаря сношната драма, че  си се поизмъчила, на мен ми наподобява, като да ти е дала зор някоя храна, да не ти е понесла. Аз подготвителни контракции си имам от 4/5 месец сега вече малко по-интензивни, но освен, че ми става корема камък и ми е неприятно, друго не усещам. А сега с Магнерота в “конски дози” нещата се поуспокоиха и вечер мога да спя и на разходка, като сме не се присвивам на всяка втора крачка.

# 122
Аз повръщам последните 3-4 нощи. И то по много. Контракции много, но разхвърляни, болки в кръста почти постоянно, бодежи отдолу.
До скоро мрънках, че искам да излиза, ама сега искам да се забави, че съм настинала и хич не се виждам да напъвам болна. А и тая седмица няма кой да гледа сина ми.
До петък да изкарам и вече от събота пак почвам да чакам Joy

# 123
Novache, помпата се стерилизира непосредствено преди всяко използване, така де частите от нея, които се стерилизират.
Хммм, аз мислех да си я стерилизирам сега и да си я приготвя в багажа…:thinking:
В такъв случай, трябва ли да си взема и стерилизатора? … Обаче той е много обемен…. ThinkingThinking

Не можеш отсега да я стерилизираш. Правилото е стерилизираш-ползваш. Можеш да попиташ в болницата дали могат да ти я стерилизират. В някои болници няма проблем, в други може и да ти откажат или да почнат да те разпитват защо ти е помпа. Можеш да пробваш и таблетки за стерилизация, аз не съм разглеждала как действат, но мисля, че просто ще ти трябва по-голяма купа с вода, където се разтварят. Проучи на какъв принцип са. Стерилизатор да помъкнеш е голяма разправия и заема много място. Някои майки не вярват в стерилизацията и изплакват само в гореща вода. Аз обаче не съм ок с това още повече за новородено. Специално за помпата с първото ми дете бях много стриктна и съм си я стерилизирала дори и като порасна, но и като беше голям съм я използвала вече броени пъти - да отпуша някоя бучка и изцеденото замразявах.

Аз съм взела помпата само за всеки случай в багажа, ако се окажа за по-дълго време разделена от бебето по някаква причина. Но за да дам това мляко ще трябва да ми я стерилизират в болницата и след това да се съгласят да му го дадат, което нека бъдем откровени, в много, много малко болници се случва, особено частта с даването. Та помпата по-скоро ми е за стимулиране на лактацията, ако се случи така, че бебето по някаква причина не е до мен за дълго. В такъв случай ако няма да се дава млякото, няма нужда и от стерилизация. Ще се ориентирам на място как ще се случат нещата.

# 124
Аз си стерилизирах всичко и го прибрах в чисти пликове, да чака.
Миналия път ми донесоха помпата и шишетата с опаковките, измих си ги в болницата с веро и гореща вода, и така ги ползвах. В болницата ми отказаха да ги стерилизират. Можели да ми дадат стерилизирани техни шишета, но пак не всяка смяна се съгласяваше. Често ме "забравяха" и ми крещяха в коридора, когато сама си исках. Специална ли съм била.
Сега пак там ще раждам. И ако се чудите защо? Защото там е най-добрата неонатология с най-опитните специалисти в района. И ако раждам в друга болница с по-добро отношение и условия, но бебето е за неонатология, шанса да го пратят пак там е много голям. А аз трудно ще го понеса.
Но Новаче, ако много се притесняваш, таблетките наистина са супер алтернатива. Големи са и можеш да ги чупиш на две, на четири и да ползваш по-малко литри вода , за да ги разтваряш.

# 125
Аз също си мислех да стерилизирам от сега и да ги прибера в торби с цип….не виждам как ще се случат нещата иначе.
Или таткото ще стерилизира и носи или никак, а и дори не знам колко ще го пускат в тези условия.
Същото се отнася и за бибите- мисля да си взема за всеки случай..
След два дни съм на последна фетална и много се вълнувам да се “видиме” - при следящия ми лекар апаратурата няма 3/4Д и нямам възможност да виждам муцунка.

# 126
Момичета ,имам един въпрос.

Понеже не съм използвала никога   стерилизатор тъй като с първото въобще не се наложи да използвам нито шишета,залъгалка и помпа.Сега взех 2 шишета Tommee tippee за всеки случай. Приятелка ми предлага да  ми изпрати стерилизатор на Чико.Дали ще ми върши работа с тези шишета?Или въобще да не се занимава да ходи по куриери.

# 127
Аз не съм опаковала за болницата нито помпа, нито шишета, нито биберони. Казаха ми, че там ще ми дадат техни ако има нужда, а моите ако се наложи и ми ги докарат, ще ги стерилизират на място. Та имам две помпи една ръчна на Чико и електрическа на Медела. Силно се надявам да не ми трябва помпа и с бебето да се нагодим.

За фотосесията, аз не успях да си направя бременна и малко ме е яд. В моя град беше много зле положението с този смотан вирус и много хора доброволно не работеха пряко с други хора. Като се роди бебчо, ще си направим тримата фотосесия, но няма да е до 14тия ден на бебето, ще изчакам да стане на 1 месец и тогава. Не държа да е от тези, където ги увиват и наместват, просто искам хубави семейни снимки от най-бебешкия период, които ще извадим голям формат и ще рамкираме, за да окачим на стената.

Babyboo, надявам се да не се повтаря кошмара, през който си минала снощи, звучи все едно е хранително. Може да твое успокоение да отидеш на едно тонове ❤

Red rose, една консултантка в бебешки магазин ми каза, че този стерилизатор става за всички стандартни шишета. Според мен ще става и с твоите, предлагаха ми го като купувах шишета на Авент.

Да ви попитам, можете ли да предложите стерилизатор, който след това изсушава шишетата също, ако се наложи да взимам, предпочитам да е такъв, за да не остават петна от капки по шишетата?

Ох пак много дълго стана и се отплеснах 😃

# 128
  • sofia
Момичета ,имам един въпрос.

Понеже не съм използвала никога   стерилизатор тъй като с първото въобще не се наложи да използвам нито шишета,залъгалка и помпа.Сега взех 2 шишета Tommee tippee за всеки случай. Приятелка ми предлага да  ми изпрати стерилизатор на Чико.Дали ще ми върши работа с тези шишета?Или въобще да не се занимава да ходи по куриери.

Аз имам подобен 3 в 1 и става за всички шишета, доста голям обем побира.

# 129
Нашата фотосесия ще е в събота, ще съм 36+1. Няма да съм разголена изобщо, даже ще е навън. Ние сме голямо семейство (+2 каки) и съм сигурна, че ще станат много готини снимки за спомен.

Относно стерилизатора, аз също се чудя какъв да взема. Една приятелка има със сушене, но каза, че суши по 40 минути. На мен проблема ми е, че на плота нямам никакво място къде да сложа шишетата да съхнат.
Иначе на Авент има някакъв със система за премахване на капките.

За термометъра също се чудя още, а тази седмица трябва да взема.

Утре съм на преглед и нямам търпение, 3 седмици минаха от предния път и искам да видя бебка дали е пораснала, че много се притеснявам. Корема ми е пораснал, но пак е малък за периода, в който съм.

# 130
  • София
За стерилизатора До колкото знам са стандартни и това, че е на Чико не означава, че не може да стерилизира шишета на Филипс или Томи типи. На самата кутия трябва да пише за всеки случай.

Относно моите драми След всичко заспах наистина като бебе. Отдавам го на нещо хранително. Може наистина повръщането да е от притеснение, защото много се притесних с тези контракции и почнах да си мисля малеее ако трябва да го извадят сега, какво ще правя, къде ще го сложа бебето, ремонта не е готов.

За помпата за кърма При мен в болницата я искат към багажа. Много ср чудих и в крайна сметка ще я стерилизиран веднъж, за да покажа на ММ как става, и като ми потрябва в болницата ще го накарам да я стерилизира пак и да ми я донесе. Макар че аз съм с планово секцио, не знам за два дни ако я държа в багажа дали ще е проблем. Тогава пък трябва да се опакова някак си.

Термометър взех нормален ( беше си към хигиенният комплект ) Имам познати с електронен от разстояние, не е точен. Има разминавания, а ми се иска да е максимално точен.

# 131
Аз както ви писах, така и заспах след кратка разправия с котката. Чак сега се разбуждам Grinning

Алмонд, благодаря за информацията за стерилизирането на помпата! На моята (медела ръчна) пише, че да се стерилизира преди първото ползване и след това по веднъж на ден. Стори ми се малко. По принцип извадиш ли нещо от стерилизиратора, то вече не е стерилно. Но мисля да я прибера в чиста торбичка с цип, а в болницата ще видим какво ще стане. Ако не дават ще хвърлям кърмата...
Моя стерилизиратор е на Chicco, но още не съм ползвала. Дори не знам суши ли. Даде ни го сестра ми.
Бибероните, които ще взема са на Авент и са я кутия, която става за стерилизиция в микровълновата. Като мисля да не я отварям след стерилизацията, за да се запазят и директно в багажа.
Уж, почти нищо не ми трябва за болницата, а багажа стана една раница и едно сакче за ръчен багаж..

Babyboo, радвам се че всичко е отминало! Като описа какво е било, се сетих че снощи ми беше леко лошо и ми се пригаждаще и имах много газове... Кръвното беше нормално.

# 132
Аз спах досега, непробудно. При мен аз съм свикнала, аз съм си с контракции от 4/5 месец и дори болките менструални са ми от тогава. Сега съм с вагинални таблетки прогестерон, като я сложих и се успокоиха нещата. Казаха да слагам до 37 седмица и после вече когато пожелае бебе чудно да си излиза. Моята последна фетална е чак на 22, нямам търпение да видя колко тежи вече, дали е по-голяма, моя корем все си седи еднакъв.

# 133
Вчера точно четох в книгата на Хедра, че помпата за кърма се стерилизирала веднъж дневно (при доносено бебче). Иначе след всяко ползване се измива добре с четка и бебешки препарат. Аз имам на Авент електрическа и ще си я стерилизирам тези дни, ще я сложа в торбичка с цип и я взимам за всеки случай. В болницата имало ръчни за совбодно ползване и една електрическа, както и стерилизатор, но май искам да си свикна с моята, ако се наложи. Хубава и спокойна неделя на всички!

# 134
Аз ще действам, като MonikD, четох същото и така ми казаха и приятелки. Взех помпа ръчна на Авент( подарък ми е, дано я бива 😅), две биби бяха си комплект пак на Авент те са си с кутия дето се стерилизират в нея, едно шише и силиконови протектори за зърна.
 Стерилизатора ми е Авент 3 в 1, преди да тръгна за секциото ще ги стерилизирам и после в пликове с цип , за замръзяване ги водят в Лидъл( има 1л и 3л).

Иначе в болницата в която ще раждам, дават телефон с който да се свържеш  с детска стая и да ти доведат бебо, та ме посъветва приятелка, да действам с ръчната помпа и когато видя капчици, да спра и да звънна по телефона, да ми доведат бебчо, за да не хвърлям коластра/кърма.

Термометър взех на Qiko( май така се пишеше) пак по препоръкка, ще взема и някакъв безконтактен за да им сравнявам резултатите, но още не знам какъв.
Аз в края на февруари съм на последна фетална и няколко дни по-късно по план трябва да се срещнем с господинчото 😁💙

Общи условия

Активация на акаунт