Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 700
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Само че не това беше първоначалният Ви въпрос.
Здравейте, нахлувам в темата със следния въпрос: Ако се яви гимназистката на кандидатстудентски  изпит по АЕ и матурата ни също е по АЕ, а този предмет е балообразуващ за желаната специалност, какво следва като избор? За СУ питам, коя от оценките ще се включи в балообразуването? Въобще има ли смисъл да го правим?

Този въпрос предполага алтернативно балообразуване с оценка от конкурсен изпит/оценка от ДЗИ. Ако конкурсният изпит не е даден като балообразуваща опция за конкретна специалност /какъвто е случаят с психологията/, въпросът Ви изобщо няма смисъл.

# 121
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но ме обхвана едно чувство на апатия, че нищо не ми се правеше (почина майка ми (не от ковид)). Но сега след като помина време и имам повод да се похваля... В училището на синът ми имаше състезание - хакатон (учениците се групират в отбори и по зададена тема изработват продукти). Тази година участва (за разлика от миналата, когато беше част от екипа на организаторите) и спечели второ място заедно с отбора си + награди от А1 и VM ware Bulgaria. Много съм горда с него и постиженията му. А преди около месец имаха олимпиада по електроника, на която беше първи. С това постижение, ако желае ще го запишат веднага в едната от две възможни специалностите на ТУ София, но той пък си е харесал съвсем друга специалност, на която много държи. Има време да реши какво точно ще прави, само да сме живи и здрави.

# 122
Излязоха класиранията, моето е прието по първо желание, бягах до банката да плащам семестриалната такса. Мир до септември.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 17:36 от lion_queen__

# 123
  • столицата
Какви класирания?
Онзи ден си мислех, че неволно Леля Ог излезе лош пророк за пътуванията до Русия.
Дано се нормализират нещата там и в Украйна!
Вяра Д, съболезнования! И поздравления за успехите на детето! Все така да продължава занапред!

# 124
  • България, София
Вяра, съболезнования. Тежка е загубата. Много сили ти пожелавам.

Поздравления за успехите на набора.

lion_queen__, честито!
Сподели къде, каква специалност Simple Smile
Извинявай, ако си писала и съм пропуснала.

# 125
Сподели къде, каква специалност Simple Smile
Благодаря Simple Smile
Мобилни и уеб технологии в Икономическия във Варна, заради облачните услуги и компютърна графика, които са му интересни.

# 126
  • Чикаго / София
lion_queen__ честито! Дано му е интересно!

Vyara D съболезнования! Голяма загуба е това!  И поздравления на младежа!

# 127
  • столицата
Дойде месец март и аз вече с интерес чакам МС да предложи бройките за студенти за 2022/2023 учебна година. Ако някой попадне на информация, да пише.
Иначе моето дете си ограничи желанията за кандидатстване до едно, а аз си следа бройките Simple Smile

# 128
# 129
  • София
Vyara D, моите съболезнования Sad
Поздравления за момчето ти! Heart

lion_queen__, браво и на твоя младеж!

Онзи ден си мислех, че неволно Леля Ог излезе лош пророк за пътуванията до Русия.
Дано се нормализират нещата там и в Украйна!
Засега няма никаква промяна в кандидастването за Русия Simple Smile Нещата в отношенията между колективния Запад и Русия няма да се нормализират, защото надали вече някой е дотолкова наивен да смята, че проблемът е между Русия и Украйна. Засега аз виждам като трудност финансовите трансфери, но смятам, че до есента тези неща ще бъдат урегулирани. Полети и сега си има до там и ще си има. Е, разбира се, ако сепоявят непреодолими спънки наборката няма да има как да замине, но засега комуникацията с руснаците си върви нормално, както и българските студенти там не са се върнали, за разлика от изгонените от Европа руски студенти Simple Smile

# 130
  • София
Vyara D, съжалявам за загубата.

Браво на младежите!

Вече, точно за вас си мислих тези дни. Радвам се, че няма промяна в плановете, щеше да е жалко да ги промените поради независими от вас обстоятелства.

При нас свършиха и последните изпити. Те бяха за Делфт и макар вероятността да се насочи натам младежът да е малка, за негова изненада много му хареса груповата работа като задание и като процес на изработване. Но си дава сметка, че е имал късмет да попадне в добра група. При познати деца по една или друга причина /големи часови разлики или незаинтересованост/ нещата не са се случили както трябва. В неговата група имаше финландец - бил много приятен, спокоен, забавен и добронамерен, но и впечатляващо начетен, задълбочен и едновременно с това бърз и ефективен. Аха да се превъзнеса и аз по финландското образование, но се оказа, че момчето учи по IB програма.

# 131
  • София
Вече, точно за вас си мислих тези дни. Радвам се, че няма промяна в плановете, щеше да е жалко да ги промените поради независими от вас обстоятелства.
Благодаря, Призма! Знаем, че ще е трудно, но... паднало ни се е да живеем в такова време явно Simple Smile

# 132
  • София
Vache, а вие обмислили ли сте алтернатива? Ако не стане в Русия, нещо тук? Или на запад, или по-източно?

# 133
  • София
Vache, а вие обмислили ли сте алтернатива? Ако не стане в Русия, нещо тук? Или на запад, или по-източно?
Да, има алтернатива, но тя е само България. Ако не замине в Русия ще кандидатства в НАТФИЗ и НБУ.  Simple Smile То това от началото си беше алтернативата, т.е. няма общо със събитията.

# 134
  • Бу-у-урга-а-ас
Тук и аз. Крис си плати предварителния изпит за СУ. Някой знае ли дали свободно по книжарниците може да намери справочника с формулите. Вчера на изпита за ТУ всички приятелчета на Крис се явиха. Всеки си беше намерил кой да помага със задачите, включително някои ползваха и фотомат. Не знам какво да си мисля...

Купихме костюм, риза и вратовръзка. Останаха колан и обувки.

Общи условия

Активация на акаунт