Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 394
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Ще ходите ли на изпращането на децата в училище?

# 586
  • София
Аз няма да ходя, но съм си заплюла присъствие на защитата на дипломната работа в края на месеца.
Никакви подаръчета за гостите на бала няма да връчвам, 20 човека в ресторант и без това ми идват свръх на непоносимостта ми към подобни мероприятия, остава и магнитчета, балони и DJ да има.

# 587
  • София
Ние няма да ходим в училище (служебно съм ангажирана плътно в петък, събота и неделя), но не помня и с мен някой да е ходил, а и девойката май няма такива желания.
Купуваха подарък на госпожата по руски, която е на 80 и завършва професионалния си път с тях, нещо за класната ще купуват - не са събирали пари още. Мае се за цветя, каза, ще искам за избрани учители.
На госпожата си от първи клас поръча персонализиран тефтер и химикал в кутия (от семейна фирма на семейство на дете с увреждане, пак от такъв сайт) и ще го изпратим на 23.май по пощата, че госпожата е в Пловдив, а и на 25.май има РД.
Ние покрай семейното събиране изхабихме малко нерви (смених ресторант, хотел, абе изобщо всичко). Много бях против такъв род мероприятие, защото сме много рода (и все сговорчива) ... но ми се случиха и други събития и реших, че и без това последните 2+ години се събираме само за лоши поводи, трябва да се счупи каръка. И така на 6 август, ако е живот и здраве ще отпразнуваме - една абитуриентка - дъщеря ми (дай боже и студентка до тогава) и един абсолвент - ММ... (ако имам и записана първокласничка, ще съм най-щастливата мама на земята)... Всичко ще сме 30 възрастни и 10 деца... ама много челяд, много нещо...
Подаръчета няма да има... Украса също мисля да не поръчвам. Достатъчно са ми 4 часа парти с диджей и роднини.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 12:28 от magi_sveta

# 588
  • Русе
Нашето изпращане даже не се знае кога е. Как да ида?
Никакви подаръци, украси и прочие. Аз не искам, той не иска - идеално.

Днес го пратих до НАП да си извади ПИК, докато все още е волна пИпИруда. В тази връзка, да напомня, че наборите дължат здравни осигуровки за летните месеци, докато ги приемат в унитата.

# 589
  • София
Няма да ходя в гимназията на изпращането. Не съм и чувала досега някой от моите приятели да е ходил. Това май е вътрешно мероприятие и родители не са поканени.

# 590
Ние ще се съберем вкъщи само най-най-близките - баба и дядо, леля с братовчедите и това е...
По-добре да му дам тези пари като за "изпращане" (като някогашните за войниците - 1/2 до 3/4 село) за едно пътуване лятото. Hands V

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 12:56 от peneva_a

# 591
  • Пловдив
Аз ходих преди три години на изпращането на щерката в друго училище - беше тържествено, имаше доста родители.
Сега се чудя за синковеца, затова питам.

# 592
За осигуровките през лятото.- зависи от университета.
В СУ осигурявянето започва от м.октовмри - т.е. трябва да се плати за м.юли, август, септември.
В ТУ осигурявянето започва от момента на записване - не се заплащат никакви осигуровки.
Попитайте си в конкретния ВУЗ след приема от коя дата осигуряват студентите.

Карта за градски транспорт също много трудно се вади през лятото да имате предвид. И с уверение да се отиде пак се заяждат.

# 593
На мен лично ми се ходи, но и той не знае ще има ли други външни и се притеснявам да не се курдисаме само ние там.
Карта му казах на моя син да я извади за 3 месеца, свидили му се парите и извадил само за 1 и му свършва на 23 май картата, оттам на сетне на редовна цена, защото като го знам как умее да се пазари, хич не вярвам, че ще успее да си зареди за 20 лева картата.

# 594
  • София

Карта му казах на моя син да я извади за 3 месеца, свидили му се парите и извадил само за 1 и му свършва на 23 май картата...
Уви, аз не казах, тя се опита - искаше да зареди от 3 май поне два месеца... но отива до 2 юли и са и отказали... можело да ползва преференции до 30 юни... Сега мисля на 31 май да пусна един месец... да видим дали ще ми позволи системата.

# 595
  • софия
Зачудих се как ще си следят времето на матурата без устройство?!?!!!И с черен химикал ли се пише? Дежа вю някакво от 7 клас .....

# 596
Зачудих се как ще си следят времето на матурата без устройство?!?!!!И с черен химикал ли се пише? Дежа вю някакво от 7 клас .....
Обикновен (не смарт) часовник

# 597
Една идея за подаръчета за гостите (от мен, миналогодишна мама на абитуриентка и бъдеща такава след 2 години): на събитието, снимка с всеки или с всяко семейство и после,  изпращате снимката с надпис от абитириента: Благодаря, че бяхте с мен или подобно! Много се харесва, а остава и спомен!

# 598
Извинявайте ако внасям притеснение, но слушам новините, а и срещнах заглавия в нета, че градския транспорт се готви за стачка и блокиране на ключови кръстовища на 18-ти май, а на 18-ти е матурата по БЕЛ... Те хубаво няма да работят има коли, има таксита, но ако затворят възлови кръстовища това може да провали явяването на децата на матура. Смятам, че е добре да се свържем с Общината, с ГТ и дори с журналистите, че това е крайно нежелателно точно на 18-ти да се случи или ако стачкуват, поне да не затварят кръстовищата. Вие какво мислите?

# 599
  • София
И на мен ми стана лошо от слуховете за стачка на 18-ти. Но, все си мисля, че само си лалат превантивно, за да им минат исканията.

Общи условия

Активация на акаунт