С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 208
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • някъде в орбита...
Откровено ме дразни да се насърчават млади момичета да се обличат и да изглеждат като гамени
За това е пубертета - да се тества, експериментира, да търси детето своя си стил и визия, и да открива всяко нещо за себе си, не да се "налива" от родители и роднини.
Скрит текст:
В тази връзка, имах фаза дето изглеждах като магистралка, имах фаза на емо (тогава не знаех какво е това), имах фаза на метъл, имах агресивна фаза, имах фаза на "всичко пухкаво и цветно", и още 100 други, все крайни.... Малкия го мина също, както всеки друг пубер около мен. Оцелява се, и според мен е полезно, естествено ако не влезе родителя с бутонките напред Hands Plus1

# 421
За съжаление възрастните забравят може би какво е и не се замислят колко са чувствителни и впечатлителни децата и тийнейджърите.

За протокола, аз такива фази никога не съм имала, в моето обкръжение от момичетата също не съм забелязала. При някакви далечни познати ми е правило впечатление.

# 422
Жената беше от друго поколение, свикнала да мисли "какво ще кажат хората". Не беше лоша,а дори напротив, добър човек и много я обичах, лека ѝ пръст. И тя ни обичаше и точно затова се мъчеше да ни превъзпитава и ограмотява, "за наше добро".
Обаче щом един човек с изцяло добри намерения може да накара дете да се чувства зле, представям си, ако някой си постави за цел да каже нещо лошо с цел да нарани. Даже целта да е майката, а не детето, пак ще рефлектира поне малко и върху детето.
Имаме си народни приказки за лошата дума, дето не се забравя.
Аз лично бих се притеснявала най-много от намеса чрез детето, отколкото от разни други опити на свекървата да се бърка. Не бих си мълчала.

# 423
  • при късмета
Ха ха, изобщо не си помня стиловете на обличане в тинейджърството, обаче помня излизането на скъсаните дънки и как всички възрастни се възмущаваха. Никой не ги харесваше пък повече от 20 години се продават и носят.
Аз рокли никога не съм носила, но преди да родя ходех само с поли. Като родих обух панталони, че е трудно с пола на пясъчника
Има разлика дали бабите пред блока критикуват някаква обща модна вълна или забележката е насочена към конкретно дете, с вкарване на други елементи, примерно, че вина та е на майка му. Много са различни двете действия
За съжаление възрастните забравят може би какво е и не се замислят колко са чувствителни и впечатлителни децата и тийнейджърите.
Това е вярно. Аз все повече се улавям, че като обсъждаме децата, казвам "не помните ли ние какво правехме". Като станат възрастни, все едно им се изпаряват спомените на хората.
На мен единствения ми спомен от детската градина е тормоза да ме карат да спя следобяд. И моето дете много рано престана да спи и си мислех, че ще е голям проблем за него. Слава богу не беше, казваха ми, че не спи, но го оставяха, защото си се занимаваше в леглото без да пречи на другите

# 424
Аз съм се чудила дали е точно забравяне, или по-скоро неглижиране. Тип - едно дете какви проблеми има, нали е нахранено, напоено, облечено; не му се налага да мисли дали ще има какво да сложи на масата, дали ще е платена ипотеката, как да си организира ежедневието да свърши домакинската работа. Но това просто не е вярно. Ходенето на детска градина, на училище, фазите, през които децата минават докато се учат да общуват, другите деца - от които все ще се намери някое да се заяжда и обижда, ами имат си и децата проблеми.

Изобщо жестоки и груби възрастни има много, но човек се е понаучил да реагира вече. Но детската жестокост към други деца оставя много големи белези, особено ако няма детето с кого да говори или не смее да си каже какви са му притесненията.

ПП: аз също мразех спането следобед, защото просто не ми се спеше. И помня как ми се караше една учителка, че не спя, макар че не вдигах шум и просто си лежах в леглото. Тъпачка.  Живот и здраве да стигна дотам да избирам детска градина един ден, това ще ги питам - Какво правите ако на детето не му се спи? 😄 Дали има тема “да се поучим от собствените си травми в детството и как да се държим с децата” или нещо от сорта? Не че са общовалидни, на някой деца им пречи, на други не.

# 425
Детската градина си е отделна травма, аз късно тръгнах и нито спях наобяд, нито ядях всичко. Сега за жалост съм като прахосмукачка, омитам каквото видя, а тогава бях много злояда.
Майка ми казала на учителката и лелките да не ме карат да ям масло с мед, защото мразя мед. А те ме лъжеха, че майка ми изрично е заръчала да си изям филията и че ще се ядоса, ако не я изям и ме заплашваха с нея. Да, ама на мен ми ставаше лошо от меда. Страдах известно време, как съм повярвала, че моята добра майчица ще иска да ме мъчи, не знам. По едно време си казах през рев всичко вкъщи, не знам майка ми какво е направила, но вече никой не ме караше да ям каквото и да било.
И досега ми е чудно защо лелките толкова ме натискаха да ям, то е по-лесно да оставиш една филия само с масло, отколкото да висиш край детето и да го караш да яде насила нещо което мрази, като го лъжеш за майка му. Те ли са били криви, времената ли, системата ли...
Силно се надявам да няма такова отношение сега дори и в малките населени места, където всички се познават и се чувстват длъжни да "помагат".

# 426
Веднъж свекървещицата се разсърди на ММ защото, цитирам:
"По цял ден си с нея и въобще не стоиш при мен." 🤨
Стените са тънки 😃

# 427
Явно е пропуснал да се отдели и жената има очаквания.

# 428
  • France
Някои майки не разбират ли, че момченцата им искат да си играят по един по-особен начин с приятелките им? Thinking

# 429
  • София
Моята хем си живееше живота (сега я разбирам повече, била е на 47), хем си имаше мъж, с когото бяха като залепени, обаче искаше и да командва, без да прави нещо насреща
Силно се надявам да не съм нито като нея, нито като майка ми. Е, аз първо ще съм тъща, но форумът е полезен за разширяване на кръгозора

# 430
Явно е пропуснал да се отдели и жената има очаквания.
Какво искаш да кажеш с това 🤨

# 431
Ами каквото съм казала. Не знам как по-ясно да го кажа. След една възраст, младите мъже разширяват кръгозора и мама вече не е чак център на вселената.

# 432
  • при късмета
А не може ли причината да е, че майка му не иска да го пусне, а не, че той не се е отделил или не иска?

# 433
  • Наблизо
А не може ли причината да е, че майка му не иска да го пусне, а не, че той не се е отделил или не иска?
Тя може и да не иска,но ако мъжът иска,няма кой да го спре.

# 434
Може, но при големи хора, обикновено те са отговорни за решенията си.

Общи условия

Активация на акаунт