С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 199
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • при късмета
На теория е така, но на практика... трудно се забранява на родител да отиде с детето си някъде
Защо трябва да говорим за забрана? За мен мръсотията и лайната по пода биха били аргументиран довод. Нормален и разумен човек би трябвало да го приеме. Дори компромис не е от страна на приемащия, а факт, с който е длъжен да се съобрази
Или бащата да ходи сам с детето и всички да са доволни.
Авторката написа, че и сега е така. Това не решава проблема, защото дали тя, дали мъжа ѝ, детето все се води в мръсотията, а това е главния проблем

# 196
  • MI
Не става дума за прах, нито дори за прясно кучешко лайно, за изсъхнало такова. Кое е още по-зле, защото говори от колко време не се чисти въобще и какво друго евентуално би могло да намери детето. Ясно че има различни прахове на търпимост към мръсотия, но не знам кой включва фекалии в хола. То при това положение кой знае това куче дори дали редовно се обезпаразитява например.

# 197
  • Варна
След време, детето ще и прави същите забележки.

# 198
Аз още се чудя как се е изакало кучето под дивана.

# 199
Котката, дворна, се намъкнала в стая, оставено отворено,  и нощувала там. Сутринта така миришеше, добре че не е на дивана, нов,  а на пода, ламинат. Много внимавам от тогава, особено вечер, че тъмно да  я видя.Та не знам как не се забелязва лайно,  прах и аз имам,  и паяжини. За два дни се разписваш, особено лете, като минават камиони. Няма прозорци нови, дървените са. Но когато идват се старая навсякъде да забърша, и където не е влизано .
 Пак не е добре, но няма друго.
 Първото дете наистина е различно от второ, трето.
 И все пак ,бебе моля, кой оставя само, порасналите познават  кое  какво, не лапат и червейчета и пясък и ...

# 200
Авторке, не сме само свекърви тук, споко.
  И какво излиза? Един порочен кръг, от който няма мърдане. Снахата е възмутена,свекървата мрънка  и става на нейната, детето все пак ходи там, а съпругът- между чук и наковалня. А реши да изкаже мнение А е влязъл във война или с майка си , или с жена си.
    Аз не оправдавам свекървата, за мен също е недопустимо това, макар че не съм от най-големите чистофайници.
    Обаче как се излиза от такава ситуация? Че то и малко неудобно да кажеш на майката на съпруга си,че не е достатъчно чисто.Кофти!
   Според мен топката е в полето на съпруга - да поговори с майка си, но не нападателно.Да обясни, че може да се обърне внимание на хигиената, детето е малко - пълзи, лапа всичко , пипа навсякъде. И да я предупреждават ако ходят, все пак да има време да позамете.
   И все си мисля, че похлупакът, под който си гледаме децата се срива в момента, в който отидат на детската площадка. Недай си боже да има пясъчник.Или на детска ясла / градина , там има пясъчници.
    Моят син се събличаше по бански май месец и си обличаше дрехи септември.Имаше моменти,в които му се белееха само очите и зъбите.Така почерняваше от слънцето, и не само.Живеем в къща и любима игра на децата от махалата беше да си копаят язовири- в пръстта дупки и прекарват с камиончета пръст, вода, и става мазало.
   Постоянно имахме слънчева вода , или гребях от басейна,къпехме го по 100 пъти на ден. Ми на 18 г е почти, жив и здрав.

# 201
  • Варна
Дете на приятели директно упрекнало дядо си, че мирише. Родителите са учители, изключително самостоятелни. Тъстът прекалява с алкохола. Критиката е нетактична, но удачна. Човекът обръща внимание на хигиената си.
Майка от малцинствата порицава остро служителка на ДГ. Поискала обяснение за възпитанието на дъщеря и. Детето желаело у дома, да си мият ръцете и да има салфетки на масата. Според майката, това са излишни капризи и тя ги отрича.
Всяко цивилизовано общество има стандартни норми и критерии. Опозиционерите са просто нарушители.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 17:28 от Viviana91

# 202
Лютиче много точно обясни какъв е проблема. ММ знае моето виждане, за всяко нещо, което съм споменала като проблем е повдигал темата и се започва едно вайкане, едно тюхкане, аз не съм давала внука, тя един син имала и съм ѝ го взела, защо аз не си давам моя син. Просто каквото и да се предприеме проблеми ще има. Аз лично детето не го водя. Води го ММ. Аз понякога присъствам, ако имаме работа и ще е кратко минаването или е празник.
Аз болднато съм написала, че не търся решение на проблема, а просто си казвам ей така, да ми олекне. Нали за това е темата.
Отделно мен не ме интересува какво мисли тя за мен, но това обтяга отношенията вкъщи. Все пак на никой не му е приятно да му се мрънка на главата, а тя това прави. Звъни телефони и хлипа, праща картинки от типа "имаш само дна майка, тя те е дарила с живот, не го забравяй" 😁
Аз имам чувството, че тук съм в тема на свекървите. Не веднъж го казвам. Не знам каква трябва да е ситуацията, за да не скочи някой срещу снахата. 😁
Предполагам, че си видяла, че те подкрепям в оплакванията ти от свекървата. Започвам с това, защото и аз не бих пуснала детето си при кучешки изпражнения и липса на елементарна хигиена, НО...
Често хората, изпадащи в депресия точно с това започват - занемаряват хигиената - лична и на дома. Неимоверно усилие им коства да пуснат една прахосмукачка.
От това, което съм болднала аз в твоя пост, бих те посъветвала да предложиш да ѝ помогнеш/те в почистването преди гостуването на детето. Мило да ѝ кажеш, че дребосъка се катери, пипа, лапа разни неща и е нужно да се приберат опасни предмети, лекарства, препарати. Да ѝ дадете стимул да прави нещо, после да подондурка в ръцете детето, докато ти бършеш прах - ей така, да се редувате с нея и мъжа ти. Сготви нещо, което може да яде и детето, и вие (по твой вкус). Въобще включвай я малко по малко, да забавлява детенце, деликатно напътствай, защото наистина се забравят някои неща за кой етап от развитието на детето са подходящи.
     Мисля си, че ако първа решиш да подадеш ръка ТМ ще те подкрепи и така ще сте по-спокойни всички.
     Желая ви да намерите път едни към други и да се радвате на живота.

# 203
  • София
Аз още се чудя как се е изакало кучето под дивана.

Ако е пинчерче, а диванът е по-висок...

# 204
  • Наблизо
Или някой го е ритнал и там си е останало.

# 205
Аз имам котка, която със сигурност не се изхожда извън тоалетната си, но се е случвало да закачи нещо, с краката ли, с козината ли и да го отнесе по апартамента, може да се търкулне навсякъде. Не е изключено да е станало нещо подобно. Но едва ли има голямо значение. Много ми хареса коментарът на tetka, наистина звучи като възможно решение. Макар че по принцип и аз съм на мнение, че с криви хора няма оправия, все ще са недоволни и мога само да съчувствам на авторката.

# 206
Благодаря, The_Misery. Със сигурност чистенето е по-лесно, отколкото оправията на криви хора...

# 207
Ами тя такава помощ не би приела. Тя не е депресирана. Тя е със самочувствие на доста добра домакиня. За това съм сметнала, че с нея няма да изляза на глава. Разчитам, че ММ е достатъчно отговорен и контролира нещата като са на гости и това е. Няма нужда от излишни разправии и спорове, все пак още дълги години трябва да се търпим някак.

# 208
Моята ме дразни като вземе все да ми разказва и коментира другата и снаха и бившата и снаха. В началото я слушах от неудобство, после започнах да се опитвам да сменя темата, накрая доректно и казах, че не ми е приятно и не ме интересува осособено за бившата и снаха, която съм виждала 2 пъти - не и не, не спря тази жена. Както се досещате коментарите са основно отрицателни.Само чака да останем на саме и се започва. Вече слушам няколко минути, не реагирам или само кимам и си намирам причина да изляза от стаята. Аман. Знам, че е тежко и мъка за някои работи обаче на мен ми идва в повече всеки път да слушам едно и също.

# 209
Vanessa**, имай предвид, че на някой друг сигурно му е омръзнало да слуша за теб. Тя като коментира другите снахи зад гърба им, е слабо вероятно да не го направи и с теб.

Общи условия

Активация на акаунт