С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 207
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Да, на другата снаха, например. Сигурно на нея и разправя за тебе. Внимавай да не те въвлече в някакви интриги.

# 211
  • Пловдив
Бях отвратена. Аз на нейно място щях да се извиня и веднага да го изчистя. Аз не посмях да и направя забележка, но не ми беше никак неприятно. Ситуацията обаче не ме учуди предвид общото ниво на хигиена и безпорядък в къщата.
Напротив - тя е права. По всякакви правила на доброто възпитание. Върховно неуважение към гости е да чистиш в тяхно присъствие.

# 212
Ако е редовно чистене, не е учтиво, но при особена ситуация, като тази с повърнатото, разбира се, че е редно веднага да се изчисти.

# 213
  • Пловдив
Ако е редовно чистене, не е учтиво, но при особена ситуация, като тази с повърнатото, разбира се, че е редно веднага да се изчисти.
Напротив Е. Махаш грубото за с едно движение на ръката ( с ръкавица). Изхвърляш салфетката/гъбата. Покриваш петното с кърпа/салфетка. И когато гостите си заминат - ЧИСТИШ. Едно черно петно от бял килим не е за минута работа, а си е сериозно пране и търкане. Гостите са там за да се видите, а не да те гледат как чистиш и да тъпеят.

А, и ако засека, че някой приятел не ме харесва как си поддържам къщата - негов проблем, повече няма да го допусна в дома си. Грозен е начина по който BadKarma коментира.

# 214
Не знам защо си мислиш, че някой разумен човек ще дойде втори път, ако го посрещнат с хаос, мръсна маса с трохи, и тук-таме празни опаковки от какво ли не по пода. Това също ли е част от доброто възпитание? Да настаниш гостите си при 200 кв къща на един метър от прясното повтъщано да им мирише докато си пият кафето добро възпитание ли е? Който отговаря с “Да” на горните въпроси, да не ми се сърди, че за мен това е отношение на мърляви хора. Точно както и се дискутираше - кучешките изпражнения трябвало да се чистят веднага, защото имало бебе. Така формулирано - ми и на мен ми звучи пак като мърлявщината. Ми не, като човек гледал кучета, чистила съм веднага като са ми идвали гости примерно, а кучето още не е имало хигиенни навици. За когото е лошо възпитание такова нещо, не е поканен 😂 отнема минута, и всички мои познати и приятели с кучета са реагирали така в такава ситуация.

А по въпроса за килимите да те светна, че има препаратчета, с които дори да не излезе черното веднага, поне можеш да го позачистиш и да не мирише. И това е работа за 2 минути. Пък си го дочиствай след гостите. Но да оставиш купчинката повръщано с една салфетка отгоре - егати отблъскващата мърлявщината.

Както казах и по-горе, кучешкото повръщано ми се видя в унисон с останалата част от къщата. Използвах примера, за да кажа, че хората имат различен праг на търпимост. Използвам думата “възпитание”, защото ти така го определи. Момичето има много качества, нивото на хигиената си е нейна работа, и аз не съм си позволила да коментирам, но оттогава насам сме се виждали на неутрална територия.

Темата е за свекървите, аз такава не съм. Ще ме обсъждате в нея като ми дойде времето (живот и здраве). 😁

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 11:03 от Анонимен

# 215
Ами тя такава помощ не би приела. Тя не е депресирана. Тя е със самочувствие на доста добра домакиня. За това съм сметнала, че с нея няма да изляза на глава. Разчитам, че ММ е достатъчно отговорен и контролира нещата като са на гости и това е. Няма нужда от излишни разправии и спорове, все пак още дълги години трябва да се търпим някак.
Разбирам. Явно е от хората, които виждат треските при другите, а гредите при себе си - не. Поне не намилай на ТМ, че той е в най-кофти позиция... И...пробвай пък да я хвалиш - опитай се да видиш едно нещо, което е направила както трябва (или поне се е опитала; или си измисли, че го е направила така Simple Smile ). Само по едно! Да не пресолиш манджата.  Simple Smile  Ще се справиш.

# 216
Vanessa**, имай предвид, че на някой друг сигурно му е омръзнало да слуша за теб. Тя като коментира другите снахи зад гърба им, е слабо вероятно да не го направи и с теб.
Съгласна съм, винаги съм се чудила дали пред другата снаха говори за мен, но честно казано не ми пука дори и да е така. На бившата снаха няма как да говори за който и да е понеже я се видят един път в годината покрай внучето, я не.

# 217
  • София
Защо трябва да говорим за забрана? За мен мръсотията и лайната по пода биха били аргументиран довод. Нормален и разумен човек би трябвало да го приеме. Дори компромис не е от страна на приемащия, а факт, с който е длъжен да се съобрази
Веднага давам идея за отговор: "Случило се е инцидентно, майка ми иначе си чисти". Предвид факта, че е мъж и е израснал там, е много вероятно да е доста по-либерален в това отношение.

# 218
Онзи ден дъщеричката ми (на 2г и 8м) каза на свекървата "Аз съм красива като принцеса". И тя почна да и се подиграва "Чу ли я нашата, красива била като принцеса, кой и ги внушава тия неща?!". Направо се вбесих. Ами освен да обясняваме на детето, че е грозно, защото явно баба му не смята, че е красива.
Отделно държи да нарича половите й органи по същия начин, както всички наричат МЕН галено, та детето всеки път като ми чуе името да се сеща за ... сещате се..
При мен списъка е дълъг за свекървата. Joy

# 219
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Онзи ден дъщеричката ми (на 2г и 8м) каза на свекървата "Аз съм красива като принцеса". И тя почна да и се подиграва "Чу ли я нашата, красива била като принцеса, кой и ги внушава тия неща?!". Направо се вбесих. Ами освен да обясняваме на детето, че е грозно, защото явно баба му не смята, че е красива.
Отделно държи да нарича половите й органи по същия начин, както всички наричат МЕН галено, та детето всеки път като ми чуе името да се сеща за ... сещате се..
При мен списъка е дълъг за свекървата. Joy
Сина и какво мисли по въпроса?

# 220
А каква работа има бабата при половите органи на детето,че се налага и да ги обсъждат?

# 221
Олеле майко....  Много неприятни са и двете неща, кажи и в прав текст и строго, като се обосновеш и дано да го е направила  от глупост и да не повтаря.
Макар че с такива хора и да не повтори това, ще те изненада с нещо друго...

# 222
А да се реагира на момента и да се каже в прав текст, че на майката не ѝ е приятно да се говори така в присъствието на детето? С тих, но твърд и категоричен тон?

# 223
Ако свеката има малко чувство за такт и желание да  е в добри отношения със снахата , няма да подходи така. Кой не нарича детето си принцеса, красавица, хубавица , умница?!
   И другото - както и да наричат гениталиите на детето пред детето,ако съвпада с галеното име на майката, ако свекървата има акъл,няма да се кефи на това.Ще измислят друг начин.
   Ако живеят заедно, или бабата присъства активно в живота на детето - лошо. И аз мисля,че сериозно трябва да се обясни на бабата, че това е неприемливо.Но самият факт, че си е позволила да се стигне до тук, ми говори , че никакви сериозни разговори няма да имат ефект.

# 224
  • София
Точно щях да напиша, че след като има такива изцепки, разговорите едва ли ще помогнат, но гледам, че и ти си го написала. За да говориш така на и пред дете, значи си много зле.

Общи условия

Активация на акаунт