С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 150
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
До гроб ще съм благодарна на родителите си, че ми осигуриха жилище и независимост, че никога не са ме притискали и винаги са ме подкрепяли без коментари, дори и като са виждали, че греша. За всичко това дори фактът, че детето ми е кръстено на тях двамата, е дребна отплата. Чета тук и се кръстя.

# 496
С ММ с днешна дата имаме проблеми в отношенията пряко или косвено свързани с това, че и до днес на първо място сред приоритетите му е майка му. Детето ни даже не е и на второ място. То е за сестра му. Т. е. не смее да им откаже и ако опита те настояват и накрая той прави това, което те искат, въпреки че е за сметка на детето.
Като цяло с майка ми имам нормални отношения. С баща ми отношенията ни са изключително сложни, тъй като той не е добре със здравето и това му влияе. Но и двамата след време съжалиха, че в онзи момент не ме подкрепиха и с детето не останахме при тях. И тримата смятаме, че ако не бях приела изнудването за името ММ щеше да си поиска детето и да си подреди правилно приоритетите. А всъщност името което аз исках да дам пак беше на тях, с първата буква, точно както свекърва ми е кръстила ММ с първата буква на дядо му. Просто от момента в който усетих движенията на бебето ми се появи много силно усещане, че за да е всичко наред с детето трябва да му дам точно определено име. Това е. И в деня преди раждането ММ каза, че аз съм майката, мен ще питат и всичко беше точно, докато не говори с роднините си след раждането.

Към днешна дата детето има сериозни и трайни здравословни проблеми и няма ден в който да не се сещам за онова усещане за името, което беше чисто българско със значение отговарящо на смисъла на здрав, силен човек

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 12:29 от Рори72

# 497
  • Наблизо
Камен? Много хубаво име..
И ние дадохме име,което и за двама ни имаше много силно значение,а и звучи добре и на български.

# 498
То е дълго чакано и изстрадано дете и усещането за името беше толкова натрапчиво и силно сякаш ми се даваше от "съдбата" възможност да го защитя с това име от болести и злополуки.

# 499
Ох, Рори....Направо не знам, как издържаш..

Добре, де - сега си с две - поздравления за което! Да ти е много лека бременността и бебешорите да за здравички и добрички!

Ама едно ме гложди мене. Не ме разбирай погрешно, не го питам с лошо, просто ме чопли...

Как се съгласи за друга бременност със същият мъж, като е такъв г*з?
На първо място майка му, пък после сестра му?? Аз гледам от моята камбанария, де, НО въпреки това - да е бил окей за известно време и тогава да са се случили нещата??

# 500
Луелис, бъркаш ме с друга жена, която сподели за втора бременност с близнаци. Аз нямам друго дете. Някак след всичко около раждането на детето ми се изпари желанието за голямо семейство с 3-4 деца, не че беше въпрос на желание в нашия случай. Когато ММ се опита да се подмаже като каза, че второто щял да ме остави да го кръстя както аз искам без да се меси изпитах вълна на омраза и гняв и му казах, че аз второ дете от него не искам. Не че беше въпрос на желание, като се имат предвид проблемите със забременяването.

# 501
Голяма привилегия ти дава ,да си кръстиш детето, евентуалното. Това е  върхът на обич и отдаденост.

# 502
Луелис, бъркаш ме с друга жена, която сподели за втора бременност с близнаци. Аз нямам друго дете. Някак след всичко около раждането на детето ми се изпари желанието за голямо семейство с 3-4 деца, не че беше въпрос на желание в нашия случай. Когато ММ се опита да се подмаже като каза, че второто щял да ме остави да го кръстя както аз искам без да се меси изпитах вълна на омраза и гняв и му казах, че аз второ дете от него не искам. Не че беше въпрос на желание, като се имат предвид проблемите със забременяването.

Извинявай!!

Аз май сериозно съм се объркала! 😀😀😀😀

Простете ми - снощи дИтето се буди 79856 пъти и съм изключително неадекватна!😂❤️❤️❤️❤️

# 503
Ама какво значи както ти искаш, трябва и двамата да сте съгласни. Ако единият не е, намирате друго име, все някое ще е приемливо и за двамата. За протокола, аз деца на баби и дядовци нямам намерение да кръщавам, ако иска някой да се сърди… безразлично ми е.

# 504
Аз пък моето сме се разбрали с ММ да го кръстим на баща ми, името много ни харесва, но и не само много държа да носи името на дядо си.

# 505
Щом и двамата сте съгласни, това е най-важното. Моят ми каза преди няколко седмици - на двамата дядовци, какви хубави български имена, ако имаме момче да го кръстим така. Казах, че няма и че много държа имената да са международни и не строго български, и точка. Дадох други алтернативи, някои му харесаха, други не. Според мен ако и двамата сте съгласни и ви харесва, няма никакво значение на роднини ли е или не.

# 506
Да ти кажа за мен има значение, защото ми харесва и името на свекърва ми за момиче, но не бих си кръстила детето на нея поради ред причини.

# 507
Както казах, важното е да сте на една вълна по отношение на имената. Знам, че за някои хора е важно да е на роднини и това е абсолютно в реда на нещата.

Аз не бих тръгнала да раждам дете на мъж, който не е склонен на компромис, приемлив и за двама ни по отношение на името. Че ние за това ако не можем да се разберем как ще се разберем за много по-важни неща по отношение на възпитанието на едно дете!

# 508
  • France
Голяма привилегия ти дава ,да си кръстиш детето, евентуалното. Това е  върхът на обич и отдаденост.
Точно за това има тъщи/свекърви, които се месят. Това е един ултимен и первезен начин да заявиш твоята власт върху едно ново семейство. Отричаш неговата независимост и го вкарваш/задържаш в лоното на някаква родова дължимост. Особено за една млада майка е и унизително, и оскърбяващо.

# 509
  Тя затова ще го кръсти на нейните родители, да покаже кой кара влака , все пак. Бащата няма право да му е унизително и оскърбително.  Родовата демагогия от всяка страна е отвратителна.

Общи условия

Активация на акаунт