С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 100
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Моята свекърва започна да прави коментари още преди да стане дума да имаме дете. 'Ако не е на мен не го искам'. След тези думи си казах, че просто няма шанс да е на нея. На мен такива не ми минават. Ами не е на нея детето и все го иска. Обаче до последно ми изреждаше имена с нейната буква, въпреки вече избраното име. А смешното е, че тя дори не си харесва името, но трябвало да бъде на нея. Нея как я били принудили 2 деца да кръщава на свекърви.. Сега трябвало на нея да има.
Сега ще е голям зор, понеже живот и здраве ще са 2. Тя пак започна с коментарите и предложения за имена с нейната буква. Ами нахално ми е. Вече сме казали ясно, че няма на никого да се кръщава. Защо се натиска и после прави сцени, плаче, тръшка се. Наистина не го разбирам това с имената. За мен би било чест, ако сам някой е решил да си кръсти детето на мен. А не аз да го изнудвам.

# 601
Моята свекърва започна да прави коментари още преди да стане дума да имаме дете. 'Ако не е на мен не го искам'.
Не го иска? А някой предлага ли ѝ го? Ще си каже човек, че лично на нея ѝ раждат дете. Много луди има на тоя свят, ей!

# 602
  • Варна

В днешно време ,ако е по желание-не е лошо..
Ако снахата е желана ,ако има взаимно уважение и разбирателство и тя сама поиска да кръсти детето на свекърите-да.
.                                                            Никакъв шанс - това веднага я прави старомодна, не може да си отстоява позициите , свиква ги лошо... Чета, чета в тая тема - от мерак да се живее спокойно, според собствените виждания, много млади си създават такива драми и се леят кофи сълзи/помия. А се предполага, че това са близките дето ще ти пазят гърба, ще ти държат ръката кога е напечено.

# 603
Не го иска? А някой предлага ли ѝ го? Ще си каже човек, че лично на нея ѝ раждат дете. Много луди има на тоя свят, ей!

Е тя нали смята, че сега като имаме нови деца и трябва голямото да и го оставим на нея 😀

Просто ще оставя едно нещо тук 😁😁

# 604
А се предполага, че това са близките дето ще ти пазят гърба, ще ти държат ръката кога е напечено.
Близките, които ще ми държат ръката и ще ми пазят гърба, никога не биха ме изнудвали, никога не биха си позволили да имат каквито и да е претенции към имената на моите деца. Ако си го позволят, не са ми никакви близки.

# 605
Хората, които поставят условия и изискват доказване по този начин, никога не се ограничават само до едното име Wink И няма гаранция, че ако изпълниш искането на свекървата, тя ще ти пази гърба. Често обещанията остават точно такива - обещания.

# 606
  • София
А се предполага, че това са близките дето ще ти пазят гърба, ще ти държат ръката кога е напечено.
Близките, които ще ми държат ръката и ще ми пазят гърба, никога не биха ме изнудвали, никога не биха си позволили да имат каквито и да е претенции към имената на моите деца. Ако си го позволят, не са ми никакви близки.
Точно.

# 607
Спокойствието ще е временно, докато роднините не решат, че искат друго. Пак изнудване. И после пак, и пак, и пак и ще се случва все по-често, защото вече знаят, че могат да те контролират. Накрая животът си е минал, на теб ти е било спокойно, ама не си го живяла ти, а някой друг.

# 608
Уважението не се купува. Онова с почесването на гърбовете важи за едни други ситуации.

# 609
  • Варна
Ето за това говоря - по подразбиране се приема, че някой някого ще изнудва и пак, и пак, и пак. Защо, за бога, с рогите, защо сте наострени, че непременно искат да ви се качат на главата? Вярно, уважение не се купува, но не ви ли се случва да искате да зарадвате някого безкористно? Защо виним хората за времето и средата в която са израснали и са формирали разбиранията им? Освен това се закачихте за пост, но си го тълкувате свободно - баба, дядо, баща, които заплашват и са императивни да го ду.хат, това не подлежи на коментар. Те не са хората на които да разчиташ. Говоря ви, че сега, за да докажат мястото си (а не са длъжни пред никого), много млади дами влизат в конфронтация ненужно.

# 610
  • при късмета
В конфронтация може да се влезе, ако и двете страни имат някакво право по спора или думата изобщо. А баби и дядовци на практика нямат думата за имената на внуците и единственото, което им остава е да се налагат, заповядват, изнудват и тръшкат. Конфронтацията идва от тях, защото те са тези, без право на думата по въпроса, а не от младите дами

# 611
Ако искам да зарадвам хората, ще им купя подарък, а няма да си кръстя детето на тях. Ако името ми харесва и искам детето ми да се казва така, ще го кръстя с това име, но не на дядото, на бабата, на братовчедката.
Виним хората, защото се опитват да си налагат мнението и разбиранията без да ги интересува ние как се чувстваме и дали ни харесва. И хм... значи ние да зарадваме хората е окей, ама хората да ни зарадват като ни оставят на мира не е важно?

# 612
  • София
plqsak, и ти си права. Ще се повторя "Човек прави името, а не обратното". Ех, отпреди нета имах изрезка от вестник какви бисери има сред имената, особено след 10 ноември и падането на табутата, обаче загубих изрезката. Примерно Мао Дзедун като първо име.
Забелязвам, че името на детето отразява...умствения багаж и интелигентността на родителите. Дано не обидя някого, ако името му е сред изброените, но ето един материал на Дойче Веле: https://www.dw.com/bg/%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B … 2%D0%B8/a-4761477
Аз се потрисам от едно от най-популярните напоследък имена за момиче и изборът му определено ми простее. Има негови вариации, срещу които нямам нищо против и вече са наложени в България.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 17:02 от Cuckoo

# 613
  • Най-красивата страна
Съгласна съм с Cuckoo,че името на детето отразява умственият багаж на родителите.
Например кой интелигентен човек ще кръсти детето си Пенислав или Елайна?

# 614
И ако и другия дядо така се тръшне, какво правиш и на кого да угодиш?
Как какво, раждаш,докато угодиш на всички претенции за имена.

Общи условия

Активация на акаунт