С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 092
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
На Станислав- Слави. Единият е Слави Трифонов, другият - колега.

И кат' се запъне свекървата, че детето е кръстено на Слави Трифонов какво правим? Joy

# 646
  • Далечният изток
Бре, какви интересни неща имало.в семейния кодекс.......
Сега остава да реша как да се кръстя😜
Като ги пишете тези глупости, знаете  ли как се сменя име?
Динчо, може пък да изтъкнат важни обстоятелства... Не се сещам какви обаче. Ако може Ива2010 да сподели, че лично на мен не ми е попадала подобна практика.

# 647
Защо да не може с майчината фамилия? Просто при сключване на брак мъжа взема фамилията на жената, оттам и децата с нея. Това си е съвсем законово възможно.
А пък като ми каже някой, че ще кръсти на баба/дядо само срещу апартамент и гледане, ми е странно. Тези деца заради бабите и дядовците ли ги раждате? Сякаш трябва да ви благодарят, че сте им родили внуче и цял живот да ви се кланят. Нещо като разменна монета ми се вижда.

# 648
Човешките отношения често са кеш-енд-кери, Деска. Имах състудентка, чийто баща настояваше тя да кръсти бебето си на починалата ѝ майка. От суеверен страх тя не искаше да кръщава детето на починал. Баща ѝ тогава заяви, че ако детето бъде кръстено на покойната, ще купи апартамент на негово име. В противен случай, найн. И тя клекна. Не го оправдвам. Само илюстрирам идеята, че покупко-продажбата на отношения не е нищо ново.

# 649
  • Далечният изток
Защо да не може с майчината фамилия? Просто при сключване на брак мъжа взема фамилията на жената, оттам и децата с нея. Това си е съвсем законово възможно.
Това е съвсем различно и няма общо със смяна на фамилия по съдебен ред, за която стана въпрос назад.

# 650
Динчо, може пък да изтъкнат важни обстоятелства... Не се сещам какви обаче. Ако може Ива2010 да сподели, че лично на мен не ми е попадала подобна практика.
Е, защо да няма важни обстоятелства. Фамилията на жената като е от важен и известен род е достатъчно обстоятелство да настоявал. Знам за такива случаи затова го казвам.
Друг момент е детето като не е припознато си е имената на майката.

# 651
Еее,преди години що Касандри, Есмералди, Антонио  и подобни се родиха! Имаше и  бая Дженифър, а ромчета Исус и  сега е актуално име.  В последните 8-10 г. на детската площадка  като викнеш "Сияна"."Рая," "Ния" , се обръщат по няколко . Мода!
Хайде давайте сега другата дежурна тема  "Заедно със свекърите на празниците, пък аз не искам".

# 652
  • Далечният изток
Е, защо да няма важни обстоятелства. Фамилията на жената като е от важен и известен род е достатъчно обстоятелство да настоявал. Знам за такива случаи затова го казвам.
Друг момент е детето като не е припознато си е имената на майката.
Ами любопитно ми е да видя такова съдебно решение...

Сега пък и неприпознати деца. И там е ясно и отново нищо общо с горното.

# 653
  Страшни селщини са това с тръшкането за името.  Апартаменти, златни часовници, ниви, лади... какво ли не съм чувала през годините. Името остава за цял живот и си е на детето. Как па няма да го кръстя Н7юви0й0, за да са доволи и щедри сички.

# 654
  • София
Не е сигурно, че остава за цял живот. Сестрата на приятелка го промени, като навърши 18.

# 655
Миленака, това е някоя от ония истории, които си мислим, че се случват само във филмите, нали?

# 656
  • София
Ха Smiley

Ако знаеш, какви драми бяха...

# 657
  • here and now
И сестра ми си смени името, дори преди 18. Аз ѝ бях свидетел в съда.
Не е кръстена на никой, просто не си го харесваше.

# 658
  • Пловдив
Човешките отношения често са кеш-енд-кери, Деска. Имах състудентка, чийто баща настояваше тя да кръсти бебето си на починалата ѝ майка. От суеверен страх тя не искаше да кръщава детето на починал. Баща ѝ тогава заяви, че ако детето бъде кръстено на покойната, ще купи апартамент на негово име. В противен случай, найн. И тя клекна. Не го оправдвам. Само илюстрирам идеята, че покупко-продажбата на отношения не е нищо ново.
На мен ми се вижда честно. Никой никого не е принуждавал насила. Аз го оправдавам.

# 659
.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 14:03 от Aerin

Общи условия

Активация на акаунт