Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 511
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
Бл за новата тема! Balloon
Мен също ми хареса последният към момента участник Wink Някак лесни ми се сториха въпросите му, може би въпрос на гледна точка, понякога се чудя на някакви завъртяни за 400 лв, а друг пък за 1000 - 15000 е лесен.
Жокерът тип Гугъл не ме дразни, дори ме радват хоратаа, които бързо се справят и намират инфото.
На дамата преди него, също цитатът за маслините и Иванчо Йотата, излизаше веднага откъде е Wink

# 31
  • София
Харесвам Епизод, още като го видях, очаквах да се представи добре. Дано успее да се пребори и с въпроса за 20000.

# 32
  • Бургас
По повод на снимането : преди няколко дена един участник трябваше да прави някаква "сметка" и си приказваше"сега сме 2021г."

# 33
По повод на снимането : преди няколко дена един участник трябваше да прави някаква "сметка" и си приказваше"сега сме 2021г."
Мхм и замазахаа нещо Wink
В предната тема имаше дадени дати за нови записи.
Тези по мои сметки са правени Преди да затворят обектите през ноември 2021 г.
Скрит текст:
(Имам познат, който трябваше да участва с обявена дата за запис, но след като обявиха локдауна му казаха да очаква следващо обаждане. Е, от ноември още не са..)

# 34
Не знам как е сега, но в самото начало на шоуто преди много години моя близка от провинцията участва, и вечерта спаха в къщи, преди това я гледахме по телевизията. Спомням си, че когато след работа влезнах в банята, взех мобилния, ако реши да ме ползва като жокер. За съжаление когато използва жокер обади се на приятел (някъде около 2000 май беше), реши да се обади на баща си, а аз знаех отговора (без чичко гугъл) и така тя остана с 500 лв.

# 35
В надписите си пише, че е снимано 2021.

# 36
  • софия
Уф най-накрая да видим въпроси над 3000 лв. Браво на момчето, до 20 000 и с жокер си е постижение. Дано да има повече такива участици.

# 37
По въпросът за самбо-то. Самоотбрана или на руски самооборона са две думи,нали? Защо да не може да се съкратят и слеят на сам-бо? Ние как казваме Булгргаз,тоест съкращаваме и сливаме Български и газ. Това всъщност е руски езиков табиет. Те си имат безброй такива съкращения - Ростехнадзор,(Руски технически надзор) и прочие...

# 38
kartaslov.ru/значение-слова/самбо

САМ(озащита) Б(ез) О(ружия)

Самозащита!

# 39
  • Пловдив
По въпросът за самбо-то. Самоотбрана или на руски самооборона са две думи,нали? Защо да не може да се съкратят и слеят на сам-бо? Ние как казваме Булгргаз,тоест съкращаваме и сливаме Български и газ. Това всъщност е руски езиков табиет. Те си имат безброй такива съкращения - Ростехнадзор,(Руски технически надзор) и прочие...
Самооборона е една дума, съставена от само + оборона и се пише слято. Никъде в българския и руския не се съставят съкращения с пропускане на букви. Следвайки Вашата логика, съкращението на самооборона, щеше да звучи Самообо.
РусТоргБанк е съкращение на 3 думи, БулгарГаз е съкращение на 2 думи, РусТехНадзор също е от 3 думи.

# 40
За мен въпросът е дали граматически съществува правило съкращенията да са без пропуск на буква или винаги с първите букви от думите. Защото ако не, тогава спокойно може да е само от самооборона, а това, че не е е съвсем отделен въпрос. Някой филолог трябва да се произнесе Simple Smile

# 41
  • Пловдив
За мен въпросът е дали граматически съществува правило съкращенията да са без пропуск на буква или винаги с първите букви от думите. Защото ако не, тогава спокойно може да е само от самооборона, а това, че не е е съвсем отделен въпрос. Някой филолог трябва да се произнесе Simple Smile
Филолог съм, русист съм и цял живот съм учила руски език. И се произнесох по-рано.
Самбо е от т.н.  сложносъкратени абревиатури и те винаги са от началните елементи на съставните думи.
Иначе да тълкува всеки е свободен.

# 42
Дори и в Русия да е прието,че съкращението самбо означава самоотбрана без оръжие,то пак така зададен на българин въпросът е подвеждащ! Каква изненада за "Стани богат"! Yum А подвежда защото има и друга логика,друго тълкуване на думата самбо. Логиката е начин на мислене,а не истина.
Ето сега прочетох,че Наирянка казва,че самбо е абревиатура,а не една дума.

# 43
  • Далечният изток
Ма създателят му така е съкратил думата. То на дъното му просо поникна, голямо умуване...

# 44
Включвам се веднъж във викторината в предаването "Тик-так" на Хелия Чавдарова по националното радио. Задава ми въпрос "Кои планети от Слънчевата система наричаме "вътрешни"? И аз отговарям - "Луната". Тя - "Грешка". Вътрешни планети били тези най-близо до Слънцето! Егати логиката. Ами тези планети,които се въртят около големите планети? Като Луната или Йо около Юпитер. Те не били планети. А защо тогава правим планове да заселим Луната. Laughing
Тоест има много логики,не е само една. Същото е и със самбо-то. Може различно да се тълкува.

Общи условия

Активация на акаунт